Katalonia

Keskiaikatunnelmissa (Besalú)

Sunnuntairetkistä on alkanut tulla jo tapa, ja eilen kohteeksi valikoitui Besalún keskiaikainen kaupunki Gironan lähellä, noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta. Besalú on erinomaisesti säilynyt kokonaisuus, ja kiinnostavin kohde siellä lienee Fluvià-joen ylittävä kivisilta. Suurin osa turisteista otti kuvia sillasta ihan joka puolelta, niin minäkin. Todella kuvauksellinen paikka, ja miettikääpä, miltä tämä näyttää vaikkapa auringonlaskun aikaan tai juuri ennen myrskyä!

Besalu

Besalu

Besalu

Besalu

 

On tässä pienessä kaupungissa paljon muutakin näkemistä, esimerkiksi kapeat keskiaikaiset kujat ovat aina yhtä jännittäviä.

Besalu

Besalu

Besalu

 

Besalú on yksi Katalonian suosituimmista keskiaikaisista kohteista ja sen huomaa kadun kapeita kujia kävellessään. Täällä on matkamuistomyymälöitä ja kulkeepa täällä pieni possujunakin, joka kuskaa hikisiä turisteja paikasta toiseen. Kaupungissa oli tänä viikonloppuna pienet antiikkimarkkinat meneillään. Sielläkin kiertelimme hetken, mutta lapsia kiinnosti enemmän Micromundi, miniminimuseo. Ketäpä ei kiinnostaisi kamelikaravaani neulansilmässä… Siitä kohta lisää.

Besalu

Besalu

Besalu

 

Ensi viikonloppuna Besalússa järjestetään muuten keskiaikajuhlat, Besalú Medieval. Olemme aiemmin käyneet muutaman kerran vastaavissa juhlissa Hostalricissa, ja ainakin ne ovat olleet elämys. Paljon ohjelmaa, uljaita ritareita, tuhtia ruokaa ja kaksintaisteluita – mitäpä sitä muuta nykynainen juhlilta kaipaa! Loppuvuodesta Besalússa järjestetään vuosittaiset Fira de la Ratafia -markkinat, joissa juhlitaan makeaa alkoholijuomaa ratafiaa. Tällaiset tapahtumat ovat aina hauskoja, etenkin kun miljöö on tällainen aito, keskiaikainen kaupunki!

Besalu

 

Jos siis haluat tutustua Kataloniassa edes yhteen keskiaikaiseen kaupunkiin, ota suunnaksi Besalú! Tänne ajaa nopeasti Barcelonasta ja bussillakin pääsee. Ja ympäröivät maisematkin ovat kauniit eli Besalú on kaikinpuolin mainio kohde!

Besalu

Besalu

Besalu

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

2 thoughts on “Keskiaikatunnelmissa (Besalú)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.