Barcelona, Nähtävyydet, Outdoors, Retkeily

Sunnuntaiulkoilua TV-tornilla ja huvipuistossa – Torre de Collserola

Äidin ja tyttären laatuaikaa vietettiin tänään Collserolassa. Pikkusisko on ollut jo yli viikon kipeänä, ja koska olimme eilen koko päivän kotona oli tänään aivan pakko päästä raittiiseen ilmaan. Jätimme iskän hoitamaan potilasta ja otimme Isosiskon kanssa suunnan kohti Torre de Collserolaa. Matka metro-juna-funikulaariyhdistelmällä meni nopeasti, reilussa puolessa tunnissa olimme jo vihreyden keskellä.

Torre de Collserola

 

Lämmintä on yli 20 astetta ja aurinko paistaa. Kevät on täällä!

Torre de Collserola

Torre de Collserola

 

Torre de Collserola on se korkea TV-torni, joka näkyy Tibidabon huvipuiston lähellä. Sen kymmenenteen kerrokseen pääsee katselemaan maisemia (aikuisten lippu 5,60, lasten 3,30, kannattaa tarkistaa etukäteen aukioloajat). Hississä on lasiset seinät, joten korkeanpaikankammoiselle tämä kohde ei sovi, hissi myös tärisi vähän ikävästi. Maisemat tornista ovat kuitenkin pienen tärinän arvoiset. Tämän ylempää Barcelonaa ei voikaan katsella, ellei ota jotain lentävää härveliä alleen!

Torre de Collserola

 

Tornista näkee joka suuntaan, 360 astetta. Toisella puolella kukkulaa on Barcelonan kerrostalot ja meri, toisella metsää ja lisää vuoria. Pyreneiden lumihuiputkin näkyivät.

Torre de Collserola

Torre de Collserola

Torre de Collserola

Torre de Collserola

 

Koska meillä ei ollut mikään kiire takaisin sairastupaan, päätimme kävellä vielä Tibidabon huvipuistoonkin, ihan vain katselemaan.

Torre de Collserola

Torre de Collserola

Torre de Collserola

Torre de Collserola

 

Lähiseutumatkailu on parasta! Halvimman metrolipun hinnalla saimme mukavan keväisen päivän luonnossa, ja aurinkokin antoi väriä käsivarsiin. Paljonhan tuolla on muitakin ulkoilijoita, mutta mitäs siitä. Ai niin, ja metro oli ihan täynnä hikisiä maratoonareita kotiin tullessamme!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

2 thoughts on “Sunnuntaiulkoilua TV-tornilla ja huvipuistossa – Torre de Collserola

  1. Apua miten kivan näköistä! Itsekin yritin päästä viime Barcelonan reissulla juuri noita maisemia ihastelemaan mutta hemmetti kun tuli kesken kaiken ihan järjetön sumu eikä nähnyt YHTÄÄN mitään. 😀 Noh, ensi kerralla sitten!

  2. Ensi kerralla :). Vaikka Collserola onkin ihan kaupungin kupeessa on tunnelma siellä ihan eri kuin junaan hypätessä Placa Catalunyalla: siellä tuoksui keväälle, grillailulle ja leikatulle ruoholle. Ja linnut lauloivat, aurinko paistoi, kukat kukkivat ja kaikkea muuta ihanaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.