Katalonia, Outdoors, Retkeily

Suomi-ikävän karkoitusta vuoristojärvellä

Vaihteeksi ihan tuoretta matskua eli kuvaraportti eiliseltä vuoriretkeltä, jolla pääsin hetkittäin melkein Suomi-fiiliksiin! Kohteena oli vuoristojärvi, jonka rannoilla tuoksui suopursut, männyt ja Suomen rannoilta tuttu mutaisen lammenpohjan aromi. Eipä uskoisi olevansa Espanjassa!

Estany de MalniuEstany de Malniu

 

Kiitokset tämän paikan löytämisestä menevät vinkkimies Ristolle, joka oli taannoin käynyt täällä kalassa. Kalaa ei kuulemma tullut, mutta kai täällä ainakin taimenta on, sillä minäkin näin pari kertaa kalan hyppäävän. Me emme olleet kalanpyynnissä, vaan piknikillä ja raittiin ilman haussa.

Estany de Malniu

 

Estany de Malniu on helposti saavutettavissa Barcelonasta, vaikka ajomatkaa tuleekin jonkin verran. Autolla pääsee lähelle järveä ja vaihtoehtoja parkkeeraamiselle on kaksi. Voit joko viedä auton maksulliselle parkkipaikalle (kolme euroa per päivä) ja näin pääset vuoristomajalle, josta löytyy vessat, grillipaikat, kierrätysroskikset ja voit myös halutessasi syödä tai kahvitella majalla. Kävelyä järvelle tulee täältä hiukan reilu puoli tuntia. Toinen vaihtoehto on jättää auto järven yläpuolelle tien varteen, ja täältä kävelyä tulee vartti ja paikoitus on ilmainen.

Vuoristojärvi

 

Me halusimme nähdä, miltä maja, Refugi de Malniu, näyttää. Niin halusi moni muukin, sillä parkkipaikalle oli aikamoinen jono näin kauniina elokuisena lauantaipäivänä. Jouduimme odottelemaan hetken, ennen kuin saimme liikenteenohjaajalta luvan jatkaa matkaa, mutta sepä ei haitannut, sillä söimme hieman eväitä ja vaihdoimme vaelluskengät jalkaan. Eikä se odotus ollut edes pitkä, ehkä varttitunti. Ja kannatti odotella, sillä maja näytti oikein mukavalta ja voisin hyvin kuvitella tulevani tänne yöksi joku kerta. Telttojakin näytti olevan pystyssä viereisellä niityllä ja grillipaikalla kuhinaa.

Estany de MalniuEstany de Malniu

 

Polku järvelle on hyvin merkitty ja helppokulkuinen, vaikka onkin ylämäkeä melkein koko matkan. Polku mutkittelee viileässä metsässä ja voi pojat, siellä oli kaunista! Rauhallisuus oli tänä päivänä kyllä kaukana, sillä polulla ramppasi porukkaa kovasti, mutta silti, kyllä ihmisen on hyvä päästä säännöllisin väliajoin metsään.

Estany de MalniuEstany de MalniuEstany de MalniuEstany de Malniu

 

Ja vihdoinkin, 2250 metrin korkeudessa eteen avautui tämä kaunis, jääkauden muovaama vuoristojärvi! Järvi ei ole iso ja sen voi kävellä helposti ympäri (mekin kävelimme). Rannan isoilta kivilohkareilta voi lähteä uimaan hyisen kylmään veteen, ja moni siellä olikin polskimassa. Meidänkin lapset kävivät uimassa, toinen tosin tahtomattaan liukastuessaan keikkuvalta kiveltä veteen. Onneksi aurinko kuivasi kastuneet vaatteet nopeasti eikä kolhujakaan tullut.

Estany de MalniuEstany de Malniu

 

Vaikka järven rannat olivat täynnä kesäpäivän viettäjiä, pääsin hetkittäin sellaiseen levolliseen tilaan, johon on mahdollista päästä vain luonnon keskellä. Istuin yksin rantakivillä ja mietin syntyjä syviä. Kävelin pitkästä aikaa paljain jaloin havunneulasten peittämällä, auringon lämmittämällä pehmeällä polulla ja voi miten hyvältä se tuntuikaan. Löysimme laakean ison kiven puiden siimeksestä, ihan järven vierestä ja levitimme piknik-vilttimme sille. Siinä oli hyvä köllötellä.

Estany de MalniuEstany de Malniu

 

Pitihän täällä toki ottaa pätkiä myös Snapchatiin. Järvi sijaitsee kolmen valtion, Espanjan, Ranskan ja Andorran rajalla, ja kannattaa olla tarkkana netinkäytön kanssa. Mikäli kännykkä sattuu nappaamaan kiinni Andorran verkkoon, saattaa seuraava puhelinlasku olla aika ikävä yllätys, nimimerkillä Kokemusta on!

Estany de Malniu

 

Mutta olipa vaan täydellinen päivä! Olisin halunnut poimia kimpun suopursuja kotiin tuotavaksi, ihan tuoksun takia, mutta ehkäpä se on parempi jättää kasvit paikoilleen kasvamaan. Pääsenhän minä tänne niitä tuoksuttelemaan ja kuvittelemaan olevani Suomessa uudestaankin, toivottavasti jo tänä kesänä!

Estany de MalniuEstany de Malniu

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn)

 

 

14 thoughts on “Suomi-ikävän karkoitusta vuoristojärvellä

 1. Ompa ihastuttava päiväretkikohde! Todella kauniit maisemat ja uskon, että suomivibat on olleet korkealla. Me ollaan kierretty maailmalla kohta vuoden verran ja ai että kuinka nautittiin Uuden-Seelannin metsistä. Siellä tuosui Suomen sammaleelle ja raikkaalle korpimetsälle. Kylläpä arvostettiin todella suuresti. 😊

  Titta

 2. Upeita kuvia ja karulla tavalla kauniin näköinen paikka. Ja kieltämättä varmasti auttaa Suomi-ikävään, nuo havupuut ja muut pohjoisesta tutummat kasvit. Minäkin tykkään käydä mäntymetsissä täällä Saksassa haistelemassa ah niin kotoista neulasten tuoksua.

  1. On kyllä mahtavaa, että täältä Välimeren rannaltakin pääsee kohtuullisen vaivattomasti metsän siimekseen päiväksi, ja etenkin näin kesällä tuonne viileyteen pääseminen on aivan parasta 🙂

 3. Tuo tuo minulle mieleen Kalifornian Pinecrestin, jännä juttu, mutta kyllä siellä jotain härmästäkin on, etenkin jos tuoksuu suopursut, Pinecrestissä ei kyllä tuoksunut. Nyt kun katson kuvia, niin paljon paljasta kiveä, toisin kuin härmässä ja ohut kerros maata. Minä vetäisen hatusta, että paksu ja pitkään kestävä lumikerros kastelee maan niin syvältä, että tulee tyypillinen härmäläinen humuskerros. Ikävä homma, että tuollaisessa paikassa on paljon turakaisia, koskapa tuosta järvestä varmasti haluaisi nauttia ihan itsekseen.

  1. Täällä on tosiaan lunta paljon talvella ja järvikin jäätyy eli se varmasti vaikuttaa kasveihin. Vuorilla on kyllä mahtavaa, kun eri korkeuksissa on niin erinäköistä, tykkään!

  1. Todennäköisesti suuresta :). Kerran erehdyin lähettämään Andorrassa sijaintini kaverille ja se maksoi lopulta 35 euroa. Hups 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.