Suomi

10 parasta asiaa Suomessa (lapsen silmin)

Miltä näyttää Suomi sellaisen ulkosuomalaisen lapsen silmin, joka ei ole Suomessa koskaan asunut, ainoastaan käynyt lomamatkoilla? No aika ihanalta paratiisilta!

Pikkusisko listasi omat suosikkinsa Suomesta, lyhyiden kommenttien kera. Osan varmaan allekirjoittaa aikuinenkin, mutta lapsen näkökulma tulee mielestäni hyvin esille. Parasta Suomessa on nimittäin meidän kahdeksanvuotiaan mielestä ainakin…

Perhe ja ihmiset

Melkein kaikki sukulaiset ovat Suomessa: serkut, mummit, ukki, vaari, Kirsti, Matti, tädit, pikkuserkut, eno, setä… Ja kaikki puhuvat suomea ja se on mukavaa ja helppoa.

Parasta Suomessa

 

Pullonpalautus

Palautusautomaateista saa rahaa, jolla voi ostaa karkkia. Ojista löytyy tölkkejä ja mummoloissa on pulloja, jotka saa viedä kauppaan.

 

Prisma

Prismasta saa hyviä ruokia, DVD:itä ja leluja, ja siellä saa kävellä yksin, ilman aikuisia. Prismoja on ainakin Rovaniemellä, Lohjalla ja Helsingissä.

Parasta Suomessa

 

Linnanmäki

Linnanmäellä on kivoja laitteita ja sinne voi ostaa rannekkeen. Parhaat laitteet ovat Mustekala ja vanha vuoristorata. Linnanmäen hattara on kai pahaa, kun sitä on niin paljon roskapöntöissä.

Parasta Suomessa

 

Ranuan eläinpuisto

Ranuan eläinpuisto on metsäinen ja siellä on eläimiä, joita Espanjassa ei ole. Sudet ja majavat ovat parhaita eläimiä. Eläimiä ei aina kuitenkaan näe, koska aitaukset on niin isoja. Aina näkyy kuitenkin vähintään kahdeksan eläintä, esimerkiksi pöllöjä.

 

Muumikeksit ja pulla

Muumikeksejä ei saa Espanjasta ja muumit on kivoja. Keksit ovat pieniä ja söpöjä ja ne maistuu hyvälle. Pulla on hyvää.

Parasta Suomessa

 

Poronkäristys

Poronkäristys on tosi hyvää ja sitä syödään pottumuusin kanssa. Puolukat on kyllä pahoja.

 

Soutelu ja mökki

Mökillä on metsätunnelmaa. Metsässä saa juosta ja hiippailla. Veneessä ei saa riehua, koska muuten tipahtaa veteen. Suomessa vesi on tosi kylmää.

Parasta Suomessa

 

Vapaus

Suomessa äidin ja isin ei koko ajan tarvitse vartioida. Lapset saavat mennä yksin kauppaan ja leikkipuistoon. Ei tarvitse pyytää lupaa, että saako mennä ulos. Kaikilla on oma kännykkä.

 

Kirjasto

Kirjastosta saa suomenkielisiä kirjoja ja elokuvia. Kirjastossa saa lukea vaikka Villivarsaa ja Aku Ankkaa.

 

 

Mitä muut ulkosuomalaiset lapset (ja mikä ettei aikuisetkin) kaipaavat Suomesta? Mikä on parasta Suomessa?

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

8 thoughts on “10 parasta asiaa Suomessa (lapsen silmin)

  1. Voi miten ihania ajatuksia! Eipä tule usein ajateltua, että ”Prismassa saa kävellä yksin, ilman aikuisia” ja ”äidin ja isin ei koko ajan tarvitse vartioida” olisivat parasta… Meille täällä kasvaneille tällaiset asiat kun ovat itsestään selvyyksiä – sen kun aina muistaisi ja näin tulisi aina olemaankin 🙂
    Mukavaa syksyä!

    1. Suomi on meidän lasten mielestä ihan paras paikka maailmassa ja sinne he haluaisivat muuttaa. Emme ole tosin ikinä käyneet siellä marraskuun räntäsateiden aikaan, eli mielipide saattaisi olla eri sellaisen loman jälkeen ;). Mutta kyllä, lapsille tuntuu tärkeintä olevan se vapaus tulla ja mennä miten huvittaa, täällä kun se ei ole mahdollista!

    1. Juuri tänään oli vanhempainilta, jossa puhuttiin tuosta itsenäiseksi opettelusta. Tänä talvena pitää meidän kuudesluokkalaisen opetella menemään yksin kouluun. Minua taitaa hirvittää ajatus yksin tehdystä metromatkasta enemmän kuin tyttöä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.