Italia

Adrianmeren rannalla Pescarassa

Viime viikko tosiaan kului Italian kuuman auringon alla, Pescaran rantakaupungissa. Pescara on Abruzzon alueen taloudellinen keskus Adrianmeren rannalla, ja meidät sinne lennätti paremman puoliskoni työmatka.

Kaupungista löytyi yllättävän vähän tietoa englanniksi internetin uumenista, vaikka kyseessä on kuitenkin ihan merkittävä turistikaupunki. Lomalaiset olivatkin pääasiassa italialaisia, tosin kuulin myös kerran jopa suomea rannalla. Pescarasta löytyy lentokenttä, Abruzzo Airport, jonne lentää ainakin Ryanair. Barcelonastakin, Gironan kentältä, sinne pääsee suoralla lennolla. Pescaraan pääsee myös junalla vaikkapa Roomasta, ja kesäisin tänne voi käsittääkseni seilata lautalla vastarannan Splitistä, Kroatiasta.

Pescara

 

Hotelleja löytyy kaupungista mukavasti, ja me valitsimme Tripadvisorin mukaan kaupungin toiseksi parhaimman hotellin, Hotel Alban. Oikein mukava majapaikka tämä olikin, sijainti erinomainen, huoneet siistit, ilmastointi tehokas ja palvelu ystävällinen. Vaatimaton aamupala oli ainoa huono puoli, harvoin on tullut vastaan niin köykäistä tarjontaa. No, hyvin nuo lapset viikon pärjäsivät pulla-aamiaisellakin ja minulla oli onneksi gluteenitonta leipää mukana. Kahvi oli hyvää.

Ensimmäisen päivän jälkeen en lämmennyt kaupungille yhtään. Joka paikka oli tuhrittu graffiteilla ja mustalla tussilla, kulkukissoja vilisti kadunvarsilla ja katukaupustelijat tyrkyttivät aurinkolaseja ja feikki-Converseja. Loppuviikkoa kohti aloin kuitenkin ihastua kaupunkiin enemmän: siistejä kävelykatuja oli paljon, ravintolatarjontaa vähintäänkin riittävästi, rannalla oli mukavan väljää ja ihmiset olivat ystävällisiä ja suostuivat ymmärtämään espanjan ja englannin sekoitustani. Pääshoppailukadulla, Corso Umberto I:llä oli monenlaista italialaista merkkituotetta kaupan, kesäalennuksessa totta kai, ja kaupungista löytyi sekä gluteeniton leipomo että kauppa, jossa kaikki on gluteenitonta. Söin siis kehnon aamupalan vastapainoksi ison kasan leivoksia reissun aikana.

Pescara

Pescara

 

Kävelimme pitkiä matkoja kovassa helteessä ja kaupunki ehti tulla hyvin tutuksi viikon aikana. Varsinaisia nähtävyyksiä kaupungissa on niukanlaisesti. Kävimme alueen historiasta kertovassa Museo delle Genti d’Abruzzossa, kävelimme pitkän kävely- ja pyöräilysilta Ponte del Maren päästä päähän ja ihan vaan lähdimme joka aamu eri suuntaan hotellilta. Merkittävin juttu kaupungille on ehdottomasti pitkä rantaviiva ja elämä sen ympärillä, ja rannalla mekin kävimme kävimme jokaikinen päivä – tai paremminkin ilta. Rannasta lisää huomenna.

Pescara

Pescara

Pescara

 

Kiinnostava knoppitieto saattaa olla se, että F1-kuski Jarno Trulli on Pescarasta kotoisin.

Ajomatka Roomasta Pescaraan kulkee karun kauniiden vuorimaisemien läpi, ja läheltä löytyy kuulemma vaikka mitä mielenkiintoista nähtävää keskiaikaisista kylistä kauniisiin patikkapolkuihin. Abruzzon alue ei olisi yhtään hassumpi kohde pidemmällekin lomalle: se on helposti saavutettavissa ja rantaviivaa ja vuoria löytyy. Kuulostaa ihan meikäläisten paikalta!

Pescara

 

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.