Barcelona, Nähtävyydet

Aeri del Port – Se punainen hissi Barcelonan yllä

Koittihan sekin päivä, jolloin sain taas ruksia yhden pakollisen Barcelona-nähtävyyden pois to do -listaltani! Transbordador Aeri del Port on se kuuluisa punainen telekabiini, joka nousee Barcelonetalta ylös Montjuicille. Me tosin menimme alas eli ostimme vain yhdensuuntaisen lipun ylhäältä. Edestakainen matka maksaa 16,50 euroa, yhteen suuntaan pääsee 11 eurolla. Alle seitsemänvuotiaille lysti on ilmaista.

Aeri del Port

 

Hissejä kulkee kymmenen minuutin välein, joten vaikka jono voi olla hurja (ja varmasti loma-aikoina onkin), ei odottamiseen ihan järjettömän kauan mene. Yhteen kopperoon mahtuu ”kuski” mukaan lukien 20 ihmistä, aika tiivis tunnelma lievästi keikkuvassa kopissa siis on.

Aeri del Port

 

Näkymät yli Barcelonan ovat tietysti hienot, yritä vain päästä hissin kaupungin puoleiselle reunalle. Molemmista päätepisteistä saa myös räpsittyä makeita kuvia. Näin kaupungin jälleen eri kuvakulmasta, ja näimme myös mm. kalastusaluksen täynnä hopeakylkisiä kaloja sekä ihmisiä huvipurren kannella päivää paistattelemassa. Ihan hieno kokemus, ja etenkin lapsista huisin jännä!

Aeri del Port

Aeri del Port

Aeri del Port

Aeri del Port

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

10 thoughts on “Aeri del Port – Se punainen hissi Barcelonan yllä

  1. Hei. Kiitos mahtavasta blogista. Olen etsinyt jo hetken suomalaisen (aikuisen) kirjoittamaa blogia Barcelonasta. Itse olin siellä vaihdossa vuonna 2002 ja sen jälkeen olen käynyt 4 kertaa. Edellisen kerran olin viime kesänä. Paljon on kuvissasi tuttuja juttuja, mutta paljon myös uutta. Varsinkin nuo lähialueet ja Andorra tuovat piristystä. Itsekin laskettelen ja Pyreneethän voisi olla joskus kokeilun arvoinen paikka. Olen ollut Barcessa aina heinäkuussa tai kevät puolella. Seuraavaksi voisi olla sitten syysreissu… t. ”Ninka”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.