Sveitsi

Äidin ja tyttären laatuaikaa Genevessä

Genevellä on tärkeä sija elämässäni, mutta vielä tärkeämpi minun nuoremmalle tyttärelleni. Hän kävi Genevessä syntymässä, mutta ei ole siellä oikeastaan sen jälkeen käynyt toista kertaa, ainakaan sen ikäisenä, että joitakin muistijälkiä tuosta kauniista kaupungista olisi jäänyt. Asia täytyi korjata ja niin lensimme pitkän viikonlopun ja juhlan kunniaksi ihan kahdestaan äiti-tytärviikonlopun viettoon Geneveen!

Genevessä

 

Vinkkinä kaikille esiteinien kanssa eläville: matkusta nyt, kun se on vielä mahdollista! Meillä on vanhempi tytär nyt teini-ikäinen, eikä hänen kanssaan reissaaminen ole enää aina kivaa. Nyt oli tosiaan kaikilla perheenjäsenillä pitkä viikonloppuvapaa ja alunperin ajattelimme lähteä koko perhe jonnekin juhlimaan synttäreitäni, vaikka Lontooseen katsomaan musikaaleja. Isosisko pisti tiukasti hanttiin ja ilmoitti, että hän ei kyllä matkusta yhtään mihinkään. No ei väkisin, lähdimme sitten Pikkusiskon kanssa kahdestaan, ja meillä oli ihan huippureissu. Pikkusiskon kanssa on kivaa olla tien päällä ja reissussa, se huomattiin jo kesällä, kun kävimme kahdestaan Mallorcalla. Toivottavasti tilanne ei muutu, matkustaisin nimittäin  tämän tyypin kanssa mielelläni jatkossakin!

Genevessä

 

Genevessä yövyimme neljän tähden  hotelli Nv’Y:ssä, joka sijaitsi kävelymatkan päästä Cornavinin rautatieasemalta mukavasti rannan tuntumassa. Pikkusiskon mielestä hotelli oli paras koskaan ja kyllä se oikein kiva olikin. Meillä oli hiljainen, viihtyisä huone, jossa tytön mielestä parasta oli valot, joiden väriä pystyi säätämään. Niitä tulikin sitten säädettyä ihan nuoruuden innolla…

Genevessä jokainen hotellissa, hostellissa tai leirintäalueella majoittuva saa käyttöönsä ilmaisen lipun julkiseen liikenteeseen. Me käytimme lippua lähinnä vesibussilla suhaamiseen järven toiselta puolelta toiselle. Teimme näitä ”tosiminiristeilyjä” pienillä keltaisilla paateilla ihan huvikseen, ne kun oli Pikkusiskon (ja minunkin) mielestä jänskiä. Veneeltä näki hyvin suihkulähde Jet d’Eaun ja kaupungin profiilia järveltä päin, ja veneessä keikkuminenhan on aina kivaa.

GeneveGeneve boat trip

 

Kiertelimme jonkin verran nähtävyyksiä. Jet d’Eau nähtiin tosiaan moneen kertaan ja kävimme myös kävelemässä sen alla ja kastuimme hieman. Kävelimme englantilaisessa puutarhassa ja otimme kuvia suuresta kukkakellosta, L’Horloge Fleuriesta. Kiertelimme vanhaa kaupunkia ja kävimme myös pelaamassa shakkia isoilla nappuloilla Parc des Bastions -puistossa, jossa ihmettelimme myös isoja ihmispatsaita reformaattorien muurilla. Ja totta kai kävimme myös YK:n päämajalla katsomassa lippuja ja tuolia, josta puuttuu yksi jalka.

Jet d'Eau GeneveGeneveHorloge FleurieGeneveGeneveGeneveGeneveUN Geneve

 

Geneve on sen verran varakas kaupunki, että sillä on varaa tarjota ilmaisia museokäyntejä. Me kävimme kahdessa museossa. Luonnontieteellinen museo, Muséum d’histoire naturelle, oli valittu käyntikohteeksi jo kotona ja taidehistorian museoon, Musée d’Art et d’Histoire Genève, menimme etsimään vessaa ja lopulta jäimme pitkäksi aikaa katselemaan tauluja ja vanhoja haarniskoja.

luonnontieteellinen museotaidemuseo

 

Ehdimme myös Geneven kasvitieteelliseen puutarhaan, Conservatoire et Jardin botaniques de la Ville de Genève, jossa näimme lampaita, peuroja, flamingoja, ankkoja ja etenkin syksyn kauniita värejä. Etenkin täällä koin kummallisia flashbackeja Geneven vuosiltamme: olemme täällä varmasti käyneet lasten ollessa pieniä, mutta muistin vain pieniä väläyksiä niistä hetkistä. Taisin olla aika väsynyt mutsi niihin aikoihin…

LammasBambiKasvitieteellinen puutarha

 

Niin, ja ehdimmehän me vuokraamaan pyörätkin (joka sekin on Genevessä ilmaista) ja ajelemaan pitkän lenkin Parc Mon Repos’ssa. Nyt kun listaan näitä meidän touhuja, niin en ymmärrä, miten me ehdimme kaiken vajaassa kolmessa päivässä! Meillä kun oli kuitenkin todella leppoisa ja rento loma: istuimme kahviloissa (mm. kävimme Laduréella synttärimacaroneilla) ja puistoissa, kiertelimme kauppoja, syötimme joutsenia Bains des Paquis’lla, ehdimme nähdä ystävää vuosien takaa ja kunhan vaan kuljeskelimme. Söimme lounaat kaupungilla, mutta iltaisin herkuttelimme hotellihuoneessa ja juttelimme. Tämä viikonloppu oli todella sellaista laatuaikaa, jonka toivon jäävän Pikkusiskon mieleen ihanana yhteisenä juttuna äidin kanssa!

GeneveGeneveGeneve

 

Edellisen kerran kävin Genevessä keväällä 2015 ja siitä tein toki myös silloin postauksen, joka löytyy tästä linkistä.

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.