UK

Äidin ja tyttären loma Lontoossa

Olipa meillä mukava pieni loma Lontoossa, ihan kahdestaan tyttären kanssa! Kun samassa taloudessa asuu teini-ikäinen tyttö ja keski-iän kriisiä jossain määrin poteva äiti, on selvää, että toisinaan välit kiristyvät ja ovet paukkuvat. Kaksi yhtä kovapäistä naista ottaa välillä tiukastikin yhteen ja kun meille nyt tuli mahdollisuus lähteä reissuun ihan kahdestaan, totta kai pakkasimme sateenvarjot ja villapaidat lentolaukkuihin ja lähdimme Englantiin, parantelemaan välejä ja viettämään aikaa ihan kahdestaan, ilman muuta perhettä.

Koska tämä oli Isosiskolle ensimmäinen kerta Lontoossa, kiersimme paljon ihan vaan perusnähtävyyksiä. Big Ben oli remontissa ja piilossa suojamuovien alla, joten se maamerkki jäi näkemättä, mutta muuten näimme aika lailla kaikki pakolliset nähtävyydet: The Tower of London ja Tower Bridge, The London Eye (jonka kyytiin taannoin hyppäsin), Buckingham Palace ja vahdinvaihto… Kaupungin korkeimpaan rakennukseen, The Shardiin nousimme hissillä ihan ylös asti ja siitä tullee ihan oma postaus, maisemat olivat auringonlaskun aikaan nimittäin huikeat. Kävimme shoppailemassa Oxford Streetillä ja kahvitauolla Covent Gardenissa, ja yhden sateisen aamupäivän vietimme Museum of Londonissa, jossa oli juuri avautunut näyttely Lontoon viemäristä löytyneestä valtavasta rasva- ja kakkakasasta, Fatbergistä. Oli tässä ilmaisessa museossa onneksi paljon muutakin nähtävää.

LontooLontooLontooLontoo

 

Tyttärellä oli lista paikoista, joissa hän ehdottomasti halusi käydä ja ne liittyivät lähinnä Dr. Who -sarjaan. Minä en tästä sarjasta tiedä yhtään mitään, ja tyttö alustavasti lupaili, että hän voisi kirjoittaa pienen ”Dr. Who for dummies” -postauksen, jossa hän kertoo myös, että mistä päin Lontoota löytyy sarjalle tärkeitä paikkoja. Me kävimme Dr. Who-kaupassa ja -museossa sekä tietysti poseeraamassa Tardiksen vieressä. Toki kävimme myös King’s Crossin Harry Potter -kaupassa, vaikka eihän se enää miltään tuntunutkaan Harry Potter Studioiden jälkeen.

LontooLontoo

 

Kävelimme todella paljon, vaikka oli meille espanjalaistuneille hienohelmoille ihan järkyttävän kylmä keli. Onnistuimme aika hyvin välttämään pahimmat vesisateet, mutta saimme toki oman osamme rakeista ja vedestä. Onneksi Oyster-kortilla pääsi siirtymään kätevästi paikasta toiseen ja kaksikerrosbusseista näki hyvin kaupunkia, ainakin silloin, kun ikkunat eivät menneet kosteudesta huuruun… Näimme me silti sinistäkin taivasta, ja itse asiassa näimme varmaan kaikki mahdolliset säätilat, mitä tällä saarivaltiolla on tarjota!

Lontoo

 

Söimme hyvin. Olin jo etukäteen ottanut selvää Lontoon gluteenittomasta tarjonnasta, eikä nälkää todellakaan tarvinnut nähdä. Tästäkin teen oman postauksen, jotta muistan herkkupaikat ensi kerrallakin.

Lontoo

 

Hotellivalinta meni nappiin. Majoituimme kolme yötä neljän tähden Hotel Hampton by Hilton London Waterloossa ja sijainti lähellä Waterloon juna-asemaa oli meille täydellinen. Saimme huoneen seitsemännestä kerroksesta, hiljaisen kadun puolelta, ja ikkunasta näki hienosti kaupungin siluetin ja The Shardin. Nukuimme pitkien päivien jälkeen kuin tukit hiljaisessa huoneessa, mukavassa sängyssä. Tytär arvosti aamupalalla etenkin mahdollisuutta paistaa omat vohvelit ja minulle oli tarjolla gluteenitonta leipää. Vaikka yleensä tykkään kokeilla joka reissulla uutta hotellia, niin tämän hotellin tiedot otin talteen seuraavia matkoja varten, olimme sen verran tyytyväisiä.

ShardHotelli Lontoossa

 

Kaiken kaikkiaan meillä oli mahtava äidin ja tyttären ”bondausreissu” Lontoossa. Tein jo alusta asti selväksi, että tällä matkalla kohtelen tyttöä kuin vertaistani, enkä aio pomottaa tai olla yksinvaltias matkanjohtaja. Teemme yhdessä päätöksiä ja yritämme yhteistuumin selvittää, miten pääsemme mihinkin kohteeseen. Ja tämä toimi: meillä ei tullut kertaakaan kahnausta ja uskon, että tyttärelläkin oli pitkästä aikaa kivaa nolon ja vanhanaikaisen mutsinsa kanssa. Lupasimme jo toisillemme, että lähdemme pian toisenkin kerran reissuun, tällä kertaa tosin paikkaan, jossa ei tarvitse täristä kylmästä ja jossa pystyy ottamaan valokuvia ilman, että sormet jäätyy!

Lontoo

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

2 thoughts on “Äidin ja tyttären loma Lontoossa

    1. Kiitos Susanna! Onneksi meille sattui myös aurinkoisia hetkiä, ja etenkin silloin, kun nousimme The Shardin huipulle, olin tosi iloinen kirkkaasta kelistä :). Lontoo on ihana kaupunki, voisin koska vaan tulla uudestaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.