Eurooppa, Käydyt maat, Unkari

Aina ei kaikki mene suunnitelmien mukaan (Budapest)

Jatketaanpa taas vaihteeksi kesäisen roadtripin purkamista! Reissusta on jo kuukausi aikaa, mutta parempi myöhään… Nyt palataan Unkariin ja Budapestiin!

Meidän Budapestin suunnitelmamme kokivat kolauksen, koska siellä satoi. Kuvista sitä ei voi ehkä päätellä, mutta vettä tuli todella paljon päivänä, jolloin olimme ajatelleet kiertelevämme kaupunkia ja nähtävyyksiä. Olimme rankinta sadetta suojassa kahvilassa, josta räpsähtivät sateen vuoksi sähköt poikki ja jonka alakertaan tulvi vettä 20 sentin korkeudelle. Automme myös sai melkoisen kylvyn tienvarressa. Auto upposi keulastaan veteen niin paljon, että Samppa joutui kömpimään kuskin paikalle takapenkin kautta.

Mutta ei se silti ihan pelkkää vedentuloa ollut.

Hotellimme, Hotel Molnar, sijaitsi kaupungin ulkopuolella, ja teimme aurinkoisena saapumisiltanamme pienen retken lähellä sijaitsevaan metsäiseen puistoon. Näkymät Budapestiin olivat hienot.

Budapest

Budapest

 

Onneksi tajusimme kaupunkipäivänämme mennä heti aamusta Széchenyin kylpylään. Iltapäivästä olisi ulkoaltaat jääneet väliin myrskyn ja ukkosen vuoksi. Kylvettyämme jätimme automme parkkipaikalle kylpylän viereen ja kävelimme Tonavan rantaan. Kuljimme mm. Sankarien aukion ohi.

Budapest

 

Koskettavin muistomerkki, mitä ehkä ikinä olen nähnyt, sijaitsee Tonavan varrella. Paikalla, jolla unkarinjuutalaisia hukutettiin jokeen, on nyt muistona rautaisia kenkiä, sekä lasten että aikuisten. Minulla oli koko reissun ajan suuria vaikeuksia selittää lapsille historian tapahtumia ja syitä erinäisille muistomerkeille, ja varsinkin tämän kohdalla en tiennyt mitä kertoa. Ihmiset osaavat olla julmia.

Budapest

Budapest

 

Juuri ennen rankkasadetta valo muuttui kultaiseksi. Juoksimme pikaisesti kahvilaan turvaan, ja niin, koimme sähkökatkoksen ja tulvan.

Budapest

 

Myös Budapestissä, Bratislavan tavoin, oli hauskoja patsaita.

Budapest

 

Julkisilla liikkuminen oli helppoa ja metrossa oli vanhanajan tunnelmaa. Metrojärjestelmä on Euroopan toiseksi vanhin Lontoon jälkeen, ja ykköslinjan, eli linjan jolla pääsee Széchenyin kylpylään, asemat on entisöity alkuperäiseen kuntoon.

Budapest

 

Tämä allaoleva kaunokainen ei ollut valitettavasti meidän vuokra-automme, ja meidän automme upposi veteen paljon tätä enemmän. Kertonee jotain siitä jokseenkin lyhyen sateen intensiivisyydestä, sitä vettä tuli ihan järjettömästi.

Budapest

 

Paljon jäi Budapestistä näkemättä, ja sinne haluan ehdottomasti mennä vielä uudelleen. Olin suunnitellut paljon puuhaa meille ja niin vaan jäi lähes kaikki tekemättä ja näkemättä ja Budapest hieman vieraaksi. Välillä luontoäiti on päällikkö!

Budapest

Budapest

Budapest

Budapest

Budapest

Budapest

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.