Andalusia, Espanja, Eurooppa, Käydyt maat

Alhambra ja ihan liikaa kuvia

Vielä paluu Andalusiaan, tällä kertaa Alhambraan. Tämä postaus on aiheuttanut vähän päänvaivaa: tästä Espanjan suosituimmasta nähtävyydestä löytyy netistä tietoa vaikka kuinka paljon, joten mitäpä minä niitä toistelemaan, ja lisäksi otimme siellä kuvia niin paljon, ettei niitä kukaan jaksa katsoa läpi.

Alhambra

 

Lyhyesti siis: Alhambra on valtava, upea palatsialue Granadassa, ja se kuuluu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Alue koostuu neljästä osasta: vanhimmasta osasta Alcazabasta, vanhasta kuninkaanlinnasta (Casa Real Vieja), uudesta kuninkaanlinnasta (Casa Real Nueva) sekä Generalifesta, kesäpalatsista, jonka ympärillä on näin talvisinkin kauniit puutarhat. Alhambrasta on hyvät näköalat ympärillä levittyvään Granadan kaupunkiin sekä myös Sierra Nevadan lumihuippuisille vuorille.

Alhambra

Alhambra

 

Jos suunnittelet vierailua Alhambraan niin muista ostaa pääsylippu ajoissa esimerkiksi netistä, ilman sitä et pääse sisälle. Kävijämäärä on rajattu ja sinun pitää valita haluatko vierailla Alhambrassa aamu- vai iltapäivällä. Lipussa on myös aika, jolloin pääset Palacio Nazariesiin, johon ehdottomasti kannattaa tutustua. Mukaan kannattaa varata ennen kaikkea hyvät kengät, alue on todella laaja. Myös evästä ja juotavaa kannattaa varata mukaan, ainakaan tähän aikaan vuodesta siellä ei oikein ollut kahviloita valittavaksi asti.

Alhambra

Alhambra

 

Alla muutamia satunnaisia kuvia aurinkoisesta päivästämme Alhambrassa. Meille sattui hyvä sää, kirkas ja viileä, ja aikaa ja kengänpohjia kulutettiin ihan kunnolla. Hieno kohde, kannattaa käydä ja varata paljon aikaa!

 

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Alhambra

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.