Barcelona, Tapahtumat

Katuruokamarkkinoilla – All Those Food Market

Olen jo aiemmin kertonut, että syksy on suosikkiaikaani Barcelonassa. Aurinko paistaa vielä lämpimästi, mutta helle ei enää kiusaa. Kaduilla ja rannoilla on väljempää. Ja tapahtumia piisaa joka viikonlopulle! Tänä viikonloppuna Barcelonan ohjelmakalenterissa on ainakin yhdet katuruokamarkkinat, ja sinne halusin. All Those Food Market on auki vielä tämän illan klo 23.00 asti ja huomenna klo 11-20!

Sijainti markkinoille on tosi kiva, kansallisteatteri Teatre Nacional de Catalunyan piha ja aula. Urbaania hipsteritunnelmaa oliivipuiden ja palmujen katveessa: aika täydellistä. Markkinoilla oli kerrankin väljää, inhoan nimittäin sitä street food -tapahtumiin kuuluvaa tungosta. Kyllä nytkin sai etsiä istumapaikkaa, jos varjossa halusi olla ja hampurilaista joutui odottamaan pitkää, mutta kukaan ei kaatanut pienpanimon olutta jaloille tai kipannut cevicheä niskaan. Isoon, avaraan tilaan mahtui paljon hyväntuulisia ihmisiä.

All Those Food marketAll Those Food marketAll Those Food market

 

Vaikka tunnelma on näissä kekkereissä mukava, ruokahan se sinne vetää. Katuruokamarkkinoilla tulee monesti kokeiltua annoksia, joista ei ennen ole kuullutkaan. Minä ja kaverini maistoimme annosta, jota mainostettiin nimellä Maaboo Don. Yritin googlettaa, että mitä ihmettä se on, ja ilmeisesti se tunnetaan paremmin nimellä Mabo Tofu, ja se on alunperin kiinalainen ruokalaji, joka on muokkautunut japanilaiseen makuun. Paremmin aasialaista ruokaa tuntevat korjatkoon, jos olen ihan väärässä! Hyvää oli, melko suolaista, mutta maukasta. Porukan mies valitsi kunnon burgerin.

All Those Food marketAll Those Food market

 

Janojuomaksi otin kombutsaa, sokeroidusta teestä fermentoimalla valmistettua juomaa, jonka pitäisi olla terveellistä. Kokeilin inkivääri-omenakombutsaa ja se oli raikasta, eikä ollenkaan makeaa. Tosi hyvä hellejuoma!

All Those Food marketAll Those Food market

 

Ja jälkkäri kuuluu tietysti myös hyvään mässäilyyn. Kaikille löytyi kakkua: yhdelle suklaista vegaanikakkua, toiselle Guinness-kakkua ja minulle gluteenitonta porkkanakakkua. Onneksi nykyään löytyy ruokarajoitteisillekin hyvin vaihtoehtoja, vaikka täytyy tunnustaa, että pikkuisen kävi annoskateus, kun vertasin omaa litteää porkkanakakunviipalettani toisten muhkeisiin kakkupaloihin…

All Those Food marketAll Those Food market

 

All Those Food markkinoilla on paljon tarjolla myös pienpanimoiden olutta, ekologisia viinejä, paikallisia juustoja, hunajaa ja makkaroita, keittiö- ja sisustustavaraa, kukkia ja paljon muuta. Markkinoiden yhteydessä järjestetään työpajoja, joissa opetellaan jotain ruokiin liittyviä juttuja. Sisäänpääsymaksu alueelle on kaksi euroa ja sillä sai kaupanpäällisiksi viuhkan, jolle tuli auringossa käyttöä! Lisäinfoa ja kartta löytyvät vaikkapa tapahtuman Facebook-sivulta. Jos olet nyt viikonloppuna Barcelonassa, niin käy ihmeessä!

Aiemmin olen testaillut outoja katuruokia mm. New Yorkissa (Smorgasburg) sekä tietysti Barcelonassa (Palo Alto Market).

All Those Food marketAll Those Food marketAll Those Food marketAll Those Food marketAll Those Food market

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.