Andorra, Eurooppa, Käydyt maat

Andorra la Vella – ei minun kuppini teetä

Kaikista paikoista ei vaan tykkää. Minulle Andorra la Vella on tällainen paikka, ja ylipäätään Andorran kaupungit. Etenkin Andorra la Vella on kuin yhtä suurta lentokentän taxfree -myymälää ja kaupunkikuva on, no, aika ankea. On käsittämätöntä, että kaiken sen uskomattoman upean luonnon keskellä lähes kaikki ihmisen luoma on rumaa.

Minulla oli reissussa järkkäri mukana ja olisin mielelläni ottanut kuvia kaupungilta, mutta luovutin. Joka puolella on vain kauppoja, kauppoja, kauppoja. Ja ihmisiä ostelemassa verovapaata tavaraa. Taxfree-turismin määrästä kertoo jo se, että kun yritin etsiä faktatietoa kaupungin asukasmääristä (noin 23 000), historiasta ja muusta, Google löi silmille vain tietoa erilaisista shoppailumahdollisuuksista ja hotelleista.

Andorra la Vella

 

Kyllä mekin vähän shoppailimme verovapaata tavaraa: etukäteen valitut sähkövatkaimen, lentolaukun ja viskiä, jotka kaikki olivat Andorrassa huomattavasti edullisempia kuin rajan tällä puolella. Muuten kaupoissa kiertely ei kiinnostanut. Kaiken sen tavaramäärän keskellä menen jotenkin lukkoon ja alkaa ahdistaa.

On Andorra la Vellassa vbähäjn muutakin, kuten suuri kylpylä Caldea, eli jos ylimääräiset rahat polttelevat taskussa niin ihan pelkkään shoppailuun ei tarvitse keskittyä. Me olemme käyneet Caldeassa aiemmin pulikoimassa ja nyt jätimme lystin väliin. Yksi iso kylpylä kesässä riittäköön.

Andorra la Vella

 

Myös pieni vanhakaupunki Andorra la Vellasta löytyy. Casa de la Vall:n seinustalta löytyy nämä kaksi tanssahtelijaa.

Andorra la Vella

 

Ja Plaça de la Rotondalta löytyy viisimetrinen Dalín kellopatsas. Ja uutuutena kaupungissa on myös allanäkyvä, elokuussa avattu valtava maailmanpyörä!

Andorra la Vella

Andorra la Vella

Voi kamala, kuulostan nyt ihan hirveältä nillittäjältä… Mutta kaikista paikoista ei vaan tykkää, ja siihen voi vaikuttaa niin moni asia. Joku toinen ehkä voi ihastuakin tähän pikkukaupunkiin, tiedä häntä. Tulen ihan varmasti Andorra la Vellaan vielä monen monta kertaa, mutta minua tänne vetää luonto ja vuoret, ei shoppailu ja tax free.

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

4 thoughts on “Andorra la Vella – ei minun kuppini teetä

  1. No eikä!! Andorra on lähespä bucket-listani kärjessä ja lentoja Barcaan on katsottu niin monta kertaa joskos kyseisessä maassa pääsisi käymään. Ompa harmi jos se on oikeasti tuollainen. Caldea on vaikuttanut mielettömältä kylpylältä ja sitä pitäis päästä testaamaan. Mutta pitänee keksiä sitten jotain muuta reissuun jos ei kannata tuonne ainakaan pitkäksi aikaa jäädä lorvimaan..

  2. Andorrahan on maana aivan upea, ne maisemat ovat sanoinkuvaamattoman hienot. Ja kyllä La Vellassa saa ajan kulumaan, jos tykkää kovasti shoppailusta, sitä siellä nimittäin on tarjolla :). Caldeassa kannattaa ehdottomasti käydä. Me kävimme kerran ja siellä oli silloin laajennustyöt meneillään. Pitäisikin tässä joskus lähteä uudestaan testaamaan! Eli ei kannata pudottaa Andorraa listalta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.