Barcelona, Tapahtumat

Autoton kaupunki – ainakin osittain

Sunnuntaisin Barcelonan on ainakin osittain autoton kaupunki, kun pari valtaväylää suljetaan liikenteeltä ja jalankulkijat, pyöräilijät, rullaluistelijat ja muut kaduntallaajat ottavat ne valtaansa.

Diagonalille ja Passeig de Gracialle on järjestetty monenlaista ohjelmaa. On koripalloa, lukemista, askartelua, ihan vaan istuskelua – ja ties mitä muuta, jota ei ehditty näkemään.

Autoton kaupunki

Autoton kaupunki

Autoton kaupunki

Autoton kaupunki

 

Kadut ovat rauhoitetut liikenteeltä klo 9-15. Ihmisiä oli viime sunnuntaina paljon liikkeellä, tosin ainahan tuolla kaupungilla on porukkaa, etenkin, jos kyseessä on aurinkoinen sunnuntai turistisesongin kynnyksellä.

Käsittääkseni samanlaisia tapahtumia on järjestetty ainakin New Yorkissa ja Lontoossa? Minusta tämä on hauska idea: kaupunki ja rakennukset näyttävät ihan eriltä, kun ei tarvitse väistellä autoja ja saa kävellä hissuksiin, omaan tahtiin. Ja ehkä ilmanlaatukin ihan hitusen verran paranee, jos ihmiset edes hieman miettivät sitä autoilun tarvetta.

On tämä kyllä hyvä kaupunki ihmisen olla ja asua!

 

Autoton kaupunki

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

6 thoughts on “Autoton kaupunki – ainakin osittain

 1. Autottomuus toimisi varmasti monessa kaupungissa, jos on julkiset hoidettu hyvin. Monesti en edes tajua miksi pitäisi omalla autolla lähteä edes yrittämään keskelle cityjä. Minun blogissa on muuten sulle pikkuhaaste! 🙂

 2. Tosi kiva idea mutta miten tuonne sitten pääsevät sellaiset jotka asuvat kauempana? Täällä vuoden pyhimpänä pyhänä,Yom Kippurina,ei ole liikennettä lainkaan,ei sitten missään,ellei ole tarvetta ambulanssille tai paloaudolle…

 3. Hei!

  Kiitos kivasta blogista. Itseani houkuttelee muutto Barcelonaan, mutta Espanjan tyotilanne mietityttaa kovasti. Osaatko sanoa, onko Barcelonassa tyollisyys yhtaan parempi kuin muualla Espanjassa? Uskotko, etta sielta voisi loytya toita, jos espanjaa puhuu sujuvasti? Minulla on amk-tutkinto, mutta olisin valmis tekemaan lahes mita tahansa tyota esim. kahviloissa, baareissa jne. Kiitoksia, jos viitsit vastailla! 🙂

  1. Hei!
   Kyllä täällä varmasti töitä löytyy kahviloista ja baareista, varsinkin jos puhuu espanjaa, mutta kannattaa muistaa, että täällä on huonot palkat ja Espanjan mittakaavassa kallis asua. Työtilanne ei ole todellakaan häävi Barcelonassakaan, tosin parempi kuin vaikka Andaluciassa, ja etenkin nuorisotyöttömyys on korkea, eli työnantajat ovat vahvoilla ja voivat tarjota töitä todella epäreiluilla ehdoilla.
   Täällä on aika usein call center -hommia tarjolla suomenkielisillekin, eli jos puhelinmyynti ja asiakaspalvelu ei kuulosta ihan mahdottomalta niin niitä paikkoja kannattaa kytätä. En tiedä sitten elääkö niillä palkoilla, ilmeisesti joo, kun porukkaa kuitenkin löytyy niihinkin hommiin. Infojobsissa esimerkiksi ilmoitellaan usein noista call center -paikoista (http://www.infojobs.net) ja Sellbytelillä on ollut säännöllisesti paikkoja auki (http://www.sellbytel.com).
   Kiva kaupunki tämä on asua, mutta työtilanne voisi olla kyllä paljon parempi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.