Portugal

50 shades of… Portugal (Azulejos)

Käydessäni läpi kuvia Portugalin reissulta, löysin muistikortilta yllättäen paljon kuvia värikkäistä kaakeleista. Selvästikin ne ovat kiinnittäneet huomion, vaikka en tarkoituksella niistä kuvia ottanutkaan. Kuvia on räpsitty huolimattomasti, ilman se suurempaa sommittelua, mutta nyt kun jälkikäteen miettii, niin niistä olisi saanut aika kivan kollaasin, jos olisi hieman keskittynyt. Ihan harmittaa oma ajattelemattomuus.

Tässä kuitenkin viimeinen postaus Portugalista, värikkäiden kuvien kanssa. Taloja oli koristeltu sekä Lissabonissa että muualla seinäkaakeleilla, portugaliksi azulejos. Mietimme remonttifiiliksissämme, että olisiko keittiöön kivat tällaiset värikkäät laatat, mutta kyllä ne taitavat näyttää paremmilta näiden joskus hieman rähjäistenkin portugalilaisten talojen seinillä!

Kaikenkaikkiaan Portugali jäi muistoihin värikkäänä, kiehtovana maana. Tänne tullaan toistekin!

Azulejos

Azulejos

Azulejos

Azulejos

Azulejos

Azulejos

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

11 thoughts on “50 shades of… Portugal (Azulejos)

  1. Ihania! Olen itse painanut sabloonalla keittiöömme sinikoristeiset kaakelit valkoisella pohjalla. Jokaisessa kaakelissa koristetta ei ole vaan joukossa on täysin valkoisia tasapainottamassa kokonaisuutta. Kovasti on kehuja saanut ja sopiikin 1800-luvulla rakennetun talon tunnelmaan 🙂

    1. Kuulostaa kivan näköiseltä! Mun pitäisi ihan näillä näppäimillä valita kaakelit keittiön seinälle ja joku hieman persoonallisempi kiinnostaisi kuin ihan perusvalkoinen. Rohkeus ei kyllä taida riittää mihinkään väri-iloitteluun :

  2. Mahtavan kauniit laatat:) Olen aina tykännyt noista.Poikani isän sukunimi on alunperin Azulay,ja olen aina miettinyt että tekivätkö esi-isät tuollaisia Espanjassa (tai Portugalissa) ,joihin suvun juuret johtavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.