Elämän pienet ilot, Eurooppa, Käydyt maat, Kylpylä, Ranska, Ranskan Pyreneet

Kävin Ranskassa kylvyssä (Bains de St Thomas)

Lauantaiaamuna tuntui siltä, että kaupungin pölyt ja meteli ahdistavat ja pois on päästävä. Neljä päiväähän tässä hulinassa jaksettiin ollakin… Koska olemme myymässä autoamme ja tiesimme, että joudumme olemaan muutaman viikon jalkapatikassa ennen kuin saamme uuden auton, tuumasimme, että otetaan nyt kaikki irti vanhasta Toyota-ystävästämme ja ajetaan viimeisenä yhteisenä viikonloppunamme ulkomaille asti eli Ranskaan!

Ranskan ja Espanjan välillä on kaunis, runsaasta auringonpaisteesta nauttiva Cerdagnen/Cerdanyan laakso, jossa olemme käyneet monesti ennenkin, sekä laskettelemassa että ihan muuten vaan viettämässä aikaa (ja ranskalaisissa ruokakaupoissa, niihin minun pitää päästä joka kerta!). Alueen ainoa kaupunkimainen osa on edellisen postauksen Puigcerdà-Bourg-Madamen seutu, muuten laakso on täynnä pieniä kyliä, peltoja ja hevoslaumoja, ja ympärillä kohoaa vuoret. Huimaavan kauniita maisemia, uskokaa pois!

Tällä kertaa meitä kiinnosti yksi alueen kylpylöistä. Cerdagnesta löytyy muutama luontoäidin lämmittämä lähde, eli maan sisästä nousee kuumaa vettä ja lähteen ympärille on rakennettu kylpylä. Meidän kohteemme oli tällä reissulla Bains de St Thomas, ja siellä vesi pulppuaa maan sisältä 58 asteisena. Ei silti pelkoa, että altaissa vesi olisi niin kuumaa, palaisihan siinä. Ehei, vesi on mukava lämpöistä ja ainakin minun raihnainen tomumajani nautti kuumasta vedestä paljon.

Bains de st Thomas

Kylpylässä on kolme ulkoallasta, joiden vesi on noin 37 asteista. Sisätiloista löytyy höyryhuoneita ja porealtaita, mutta niitä en malttanut aurinkoisella säällä käydä tutkimassa. Ulkoaltaita kiertää kiviportaat kuin amfiteatteri ja niillä on kiva loikoilla ja ottaa aurinkoa. Kylpylä tarjoaa myös hoitoja, jotka löytyvät kylpylän verkkosivuilta. Bains de St Thomas ei ehkä ole vimosen päälle kiiltävä ja moderni, mutta hintaansa nähden oikein mukava. Pari-kolme tuntia kului nopeasti ja olotila lillumisen jälkeen oli raukea.

Bains de st Thomas

Bains de st Thomas

Bains de st Thomas

Bains de St Thomas löytyy osoitteella Les Bains de Saint-Thomas, 66360 Fontpédrouse, pienen kapean tien päästä. Kylpylä on auki myös talvisin, jolloin ulkona kylpeminen on erityisen hauskaa! Sisäänpääsy ulkoaltaisiin on aikuiselta 6,50 euroa ja alle 11-vuotiaalta vitosen, sisätiloihin päästäkseen pitää maksaa ekstraa. Oma pyyhe mukaan!

Olemme käyneet Cerdanyassa kymmeniä, ellei pian satoja kertoja, ja blogissa olen kirjoittanut aiemmin mm. alueen arkeologisista ihmeistä, toisesta kylpylästä Bains de Llo:sta sekä myös pienestä palasta Espanjaa Ranskassa eli Llívian kylästä.

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

12 thoughts on “Kävin Ranskassa kylvyssä (Bains de St Thomas)

    1. No kyllä mulle päivä Tukholmassa tai Tallinassakin kelpaisi, kun nuo Ranskan lähiseudut alkavat olla jo niin nähdyt 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.