Katalonia, Retkeily

Kuulumisia ja suunnitelmia – ja Katalonian suurin järvi Estany de Banyoles

Pidin tässä pienen kevätsiivouksen ja remontin blogissa, ja mitäs tykkäätte lopputuloksesta? Kuvia puuttuu ja pientä laittoa tämä uusi teema vielä vaatii, mutta pikkuhiljaa hiotaan ja toivotaan, että lopputulos alkaa miellyttää silmää ja että blogi toimii niin kuin sen pitää.

Paljon on taas ehtinyt tapahtua tässä muutaman viikon aikana, kevät kun on yleensä aika kiireistä aikaa. Vappukin oli ja meni, ja vaikka aatto olikin sateinen ja kolea, pääsimme sentään vappupäivänä piknikille järven rannalle. Katalonian suurin järvi, Estany de Banyoles oli raikkaana pilvipoutaisena päivänä kuin pieni pala Suomea Espanjassa! Tuntui kovin kotoisalta kävellä järven rannalla, lintujen laulua kuunnellen, kesäisenä päivänä.

Banyoles

 

Ja tästä päästään aasinsillan kautta siihen, että kesäsuunnitelmat alkavat nyt olla aika valmiit. Kesä alkaa pienellä äiti-tytärlomalla Palma de Mallorcalle. Emme ole vielä Pikkusiskon kanssa tehneet ”kymppireissua” hänen 10-vuotisen elämäntaipaleensa kunniaksi, ja niin lähdemme sitten näin puoli vuotta synttäreiden jälkeen kahdestaan reissuun. Tyttö saa suunnitella koko loman ja meille onkin varattu all inclusive -hotelli uima-altailla ja kaikilla mausteilla. Liekö päästään hotellialueelta ollenkaan pois…

Suomi kutsuu tänäkin kesänä. Ensin nautimme viikon Etelä-Suomen toivottavasti aurinkoisista säistä ja sitten siirrymme Lappiin, jossa on viime vuosina satanut aina vettä lomani aikana. En siis odota aurinkoista säätä, mutta kunhan lunta ei olisi. Rovaniemeltä ajelemme viikoksi Pohjois-Norjaan roadtrippailemaan, ja tätä odotan innolla, en olekaan siellä sitten lapsuusvuosien käynyt. Loman lopuksi ehdimme pyörähtää Tukholmassakin pikaisesti, sillä meidän paluulento Barcelonaan on Tukholmasta. Lapset odottavat jo pääsyä Ruotsinlaivalle, tai siis hemmottelulaivalle, kuten he niitä paatteja kutsuvat.

Jotain pitäisi vielä loppukesäksi keksiä, koulu kun alkaa vasta syyskuun puolivälissä ja elokuu on tunnetusti täällä aika tuskaisen kuuma. Siskon perhe tulee käymään ja olemme jo varanneet pienen camping-loman Välimeren rannalta, mutta muuten on kalenterissa vielä vain tyhjiä valkoisia ruutuja. Kotona ei kovin kauan jaksa kökötellä, taitaisi mennä pelkäksi älylaitteilla istumiseksi koko loppuloma. Ihan kuin kuulisin vuorten jo kutsuvan…

Banyoles

 

Syksyllä täytän pyöreitä ja kai sitä pitäisi jotenkin juhlistaa. En taida järjestää juhlia, koska en saisi kuitenkaan kaikkia tärkeitä ihmisiä sinne mukaan, he kun asuvat kuka missäkin, mutta mielelläni vanhenisin vuodella jossain muualla kuin kotona. Tämän ison first world problemin kanssa olen paininut jo monta iltaa: Mihin lähteä lokakuussa??

Banyoles

 

Niin, ja vappuna oli tosiaan kohteena Estany de Banyoles tuolla Gironan suunnalla. Kaunis järvi, jonka kävelee parissa-kolmessa tunnissa ympäri: aika täydellinen ulkoilukohde! Täytyy tunnustaa, että ne piknik-eväät piti syödä autolla, koska heti, kun olimme kiertäneet järven ympäri, alkoi ripsiä vettä, mutta kai tämäkin lasketaan vappupiknikiksi.

Banyoles

Banyoles

 

Järvellä oli paljon sorsanpoikasia, jotka olivat niin söpöjä, että en voinut olla lässyttämättä niille. Useampi pesue, ja näiden touhuissa riitti katseltavaa. Katseltavaa oli myös ravuissa, joita mönki lammikon pohjalla ja joita jotkut lapset pyydystivät makkaranpaloilla. Kaikenlaista ihmeteltävää kaupunkilaislapsille ja -aikuisille! Ja siitepölyä, sitä riitti täälläkin. Tämä kevät on ollut tuskaa tuon siitepölyn kanssa, ikinä ennen en ole aivastellut näin paljon. Ehkäpä pahin on jo kuitenkin takana, onhan kesä täällä ihan just!

Banyoles

Banyoles

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

8 thoughts on “Kuulumisia ja suunnitelmia – ja Katalonian suurin järvi Estany de Banyoles

 1. Hienosti kaikki toimii blogissa, kivan raikkaat kuvat ihanista paikoista! Minun makuun kuvat voisivat olla hitusen isompia, tuo ensimmäinen kuva on hyvän kokoinen -jäivätkö muut vahingossa pienemmiksi?
  Minäkin täytän syksyllä pyöreitä (varmaan 10v ikäeroa 😀 ) ja haaveenani on ollut lähteä silloin Skotlantiin 😀

  1. No hei, jos olet silloin, synttäreiden aikaan jo takaisin Barcelonassa, niin käydäänpä kilistelemässä lasilliset!
   Täytyy katsoa saisinko näppärästi kuvat suurennettua, ne ovat kieltämättä vähän pienet. Testailen 🙂

 2. Hyvältä näyttää uusi ulkomuoto blogissa ja kivat on suunnitelmat 😊 Me käytiin kans viime kesänä pohjois-Norjassa kesälomalla, toivottavasti tänäkin kesänä päästään.

  1. Olisiko sinulla antaa jotain vinkkejä, mitä ehdottomasti pitää nähdä? Me ajellaan sinne Rovaniemeltä ja majapaikka on Tromssassa. Ajellaan siitä sitten ympäri Pohjois-Norjaa 🙂

   1. Me tehtiin Karigasniemeltä (minne jätettiin teltta) käsin päivän reissu Altaan ja takaisin. Nyt harkitaan josko käytäisiin ihan Nordkapissa vaikka onkin rahastuspaikka. Yötä ei olla Norjan puolella lasten kanssa oltu.

    1. Meillä on tukikohtana Tromssa, ja pitää tässä tutkia, että minkälaisia päiväretkiä sieltä kannattaa tehdä. Tiet ei ole varmaan kovin kaksiset 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.