Katalonia, Laskettelu, Outdoors

Baqueira Beret – viisikymppisiä juhliva hiihtokeskus Espanjassa

Kampaajan tuolilla istuessani lueskelin espanjalaisia juorulehtiä, ja moni julkkis oli näköjään nämäkin joulunpyhät viettänyt Baqueira Beretin hiihtokeskuksessa. Kypärä päässä ja laskettelulasit silmillä on hyvä pysytellä tuntemattomana. Ties vaikka mekin seisoskelimme jonkun kuninkaallisen vieressä!

Val d’Aranissa, aivan Ranskan rajan tuntumassa sijaitseva Baqueira-Beretin hiihtokeskus on yksi Espanjan suurimpia. Hiihdettäviä kilometrejä on 153, joista 7 kilometriä murtsikkalatua, ja rinteitä 99. Alue on runsasluminen, sillä Atlantin valtamereltä saapuu usein matalapaineita, jotka vuoriston kohdatessaan satavat alas lumena. Nytkin siellä on webcamien mukaan mukavasti lunta, vaikka muualla Pyreneillä joudutaan sulkemaan rinteitä lumipulan takia.

Baqueira Beret

Baqueira Beret

 

Baqueira Beret viettää tänä hiihtokautena 50. juhlavuotta ja sinne on avattu muutamia uusia hissejä ja rinteitä. Hiihtokeskus jakautuu kolmeen osaa: Baqueiraan, Beretiin ja Bonaiguaan. Me olimme Beretissä, joten aloitetaanpa siitä.

 

Beret

Beretissä on leveitä, helppoja rinteitä ja se on mainio perheille ja ei niin kokeneille hiihtäjille.  Ihan aloittelijoille siellä on lastenrinteitä, ja kuten koko hiihtokeskuksessa, aloittelijoiden alueelle saa edullisimpia lippuja, joilla ei ole asiaa muihin hisseihin. Snowpark löytyy, samoin slalom-rinne.  Beretissä on myös murtomaahiihtolatu, ja sukset ja monot voi vuokrata paikan päältä. Kauden 2014-2015 uutuutena Beretissä on uusi nappihissi, joka vie uusille mustille rinteille, taitaa siellä yksi punainenkin olla. Lisäksi on avattu uusia helpompiakin rinteitä.

Baqueira Beret

Baqueira

Baquiera on alueista vilkkain. Sieltä löytyy hotelleja, ravintoloita ja meininkiä. Rinteet ovat tällä alueella pitkiä: pisin yksittäinen lasku on hieman yli 600 korkeuserometriä. Täältäkin löytyy aloittelijoiden rinteitä. Tämän vuoden uutuutena yksi suosituimmista offareista, La Passarells, on muutettu ihan viralliseksi mustaksi rinteeksi.

Baqueira Beret

 

Bonaigua

Bonaigua on alueista pienin ja sen puolella merkittyjä rinteitä ei ole niin paljon kuin muissa. Se on alueista ainoa, joka sijaitsee kokonaan puurajan yläpuolella ja se on näistä kolmesta jyrkintä seutua. Täälläkin on aloittelijoiden alue, mutta muuten rinteet ovat lähinnä punaisia tai mustia.

Lähimmät isot lentokentät löytyvät Ranskan Toulousesta (160km) ja Espanjan Barcelonasta (330km). Oman auton vuokraus on suositeltavaa, ihan jo senkin takia, että näin voi tutkia Val d’Arania ja sen kauniita kolkkia paremmin.

Baqueira Beret on todella hieno paikka, vetäen vertoja Alppien hiihtokeskuksille! Kannattaa pistää harkintaan!

 

Baqueira Beret

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

4 thoughts on “Baqueira Beret – viisikymppisiä juhliva hiihtokeskus Espanjassa

  1. Mielenkiintoista, täytyy etsiä lisää tietoa Pyreneiden laskettelumahdollisuuksista. Käymme parin vuoden välein Alpeilla laskemassa ja vaihtelu voisi virkistää. -sanna-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.