Barcelona, Nähtävyydet

Lasten suusta: Barcelona lasten kanssa

Barcelona sopii erinomaisesti myös lapsilomailijoille. Tänne muuttaessani yllätyin, kuinka hyvin lapset otetaan vastaan ravintoloissa ja kahviloissa ja kuinka paljon lapsille löytyy tekemistä ja näkemistä. Näiden täällä asuttujen vuosien mittaan olemme löytäneet ne meille mieluisimmat jutut ja tässäpä on yhdessä lasten kanssa tehty lista siitä, mitkä ovat parhaat paikat vierailla Barcelonassa lasten kanssa!

 

CosmoCaixa

Isaac Newton 26

Barcelonan tiedemuseo CosmoCaixa on meidän perheen ikisuosikki! Siellä on paitsi monenlaisia härveleitä kokeiltavaksi, myös planetaario ja sademetsä, jossa sataa oikeasti vettä ja lentää lintuja!

CosmoCaixan yhteystiedot, aukioloajat sekä muu info löytyvät täältä.

Barcelona lasten kanssa

 

Tibidabon huvipuisto

Tibidabo on ihan selvä valinta tälle listalle! Espanjan ensimmäisestä huvipuistosta, vuonna 1908 avatusta Tibidabon huvipuistosta on huimat maisemat yli Barcelonan. Huvipuisto on enemmän nostalginen ja sympaattinen kuin hurja, mutta ehkä juuri siksi se on niin kiva! Huvipuistosta voi tehdä myös pieniä kävelyretkiä ympäröivään Collserolan luonnonpuistoon.

Tibidabon aukioloajat ja hinnat löytyvät täältä.

Barcelona lasten kanssa

Barcelona lasten kanssa

Barcelona lasten kanssa

 

TV-torni Torre de Collserola

Samassa Collserolan luonnonpuistossa Tibidabon huvipuiston kanssa on korkea TV-torni, Torre de Collserola, jonka kymmenenteen kerrokseen pääsee katselemaan maisemia. Paljon korkeammalta kaupunkia ei  voi nähdä, täällä nimittäin ollaan jo 560 metriä merenpinnan yläpuolella.

Tornin aukioloajat löytyvät täältä.

Barcelona lasten kanssa

Barcelona lasten kanssa

 

Museu de la Xocolata – Suklaamuseo

C/ Comerç 36

Suklaamuseon sisäänpääsylippu on syötävä! Suklaamuseossa paitsi kerrotaan suklaan tekemisestä ja historiasta, myös esitellään suklaasta tehtyjä patsaita. Täällä tuoksuu ihanalta!

Suklaamuseon info löytyy täältä.

Barcelona lasten kanssa

 

Pudding

C/ Pau Claris 90

Av. Diagonal 515

Lapset halusivat tälle listalle myös kaksi omaa kahvilasuosikkiansa eli Puddingit. Pau Clariksen Pudding on kuin Liisa Ihmemaassa meets sirkus ja Diagonalin Puddingissa on Harry Potter -teema. Ja kakkupalat on isoja! Näissä satumaisissa kahviloissa voi järjestää myös vaikka synttärijuhlia.

Puddingien aukioloajat löytyvät täältä.

Barcelona lasten kanssa

 

Soutelu Ciutadellan puistossa

Ciutadella on meidän suosikkipuisto Barcelonassa ja soutelu pienillä veneillä on suurinta huvia. Pienessä lammessa majailee ankkoja ja hanhia ja hyvällä tuurilla voi nähdä kilpikonnia uimassa.

Barcelona lasten kanssa

Barcelona lasten kanssa

 

Labyrinttipuisto

Passeig dels Castanyers, 1

Labyrinttipuistoon on helppo eksyä! Kuumina kesäpäivinä puistossa on hieman viileämpää kuin kaupungissa, ja täällä on myös kiva olla piknikillä.

Aukioloajat ja kuinka sinne pääsee täällä.

Barcelona lasten kanssa

 

Salting CET10 & Salting Kids

C/ del Perú 162

Jos huono sää yllättää – niinkin voi käydä – ja energiaa pitää purkaa johonkin, halli täynnä trampoliineja voi olla loistava idea. Ilmastoidussa hallissa on 33 tramppaa ja 18 ”seinätrampoliinia”, ja aikuiset voi odotella pikkuruisessa kahvilassa. Lippu ostetaan 15 minuutiksi kerrallaan.

Hinnat ja aukioloajat täällä.

 

Ranta

Sokerina pohjalla rantsu, meidän ikioma jätti-iso hiekkalaatikkomme. Siellä voi uida, kaivaa kuoppia, kiipeillä, pyöräillä ja syödä jätskiä. Aikuisetkin tykkää!

Barcelona lasten kanssa

Barcelona lasten kanssa

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

6 thoughts on “Lasten suusta: Barcelona lasten kanssa

  1. Kaikki, jotka olen vienyt labyrinttipuistoon ovat rakastuneet siihen, se on ihana paikka! Suklaamuseo on ihan ok ja suklaakakkupalat Puddingissa todella houkuttelevan näköisiä 🙂

 1. Mahtavia vihjeitä!

  Onko Barcelonan keskusta-alueella leikkipuistoja? Itselläni ei ole mitään muistikuvaa, kun olen ollut kaupungissa yli kymmenen vuotta sitten täysin ilman lapsia. Syksyllä laskeudun sinne kolmen lapsen kanssa ja leikkipuistot ovat meidän suosikkeja kaikkialla.

  Pärjääkö muuten CosmoCaixassa ja keksintömuseossa ilman espanjan taitoa? Berliinin Tekniikan museon toimintapuolella jouduttiin pettymään, kun kaikkeen kokeilemiseen olisi pitänyt ymmärtää saksankielisiä opasteita. Ei riittänyt meillä kielitaito.

  1. Kyllähän tuolla sellaisia pieniä leikkipuistoja on siellä täällä, ja ainakin Ciutadellassa on yksi iso ja pari pienempää ja sitten rannassa on sellaisia kiipeilytelineitä. Aika vähän tässä ihan keskustassa on puistoalueita, valitettavasti. Ja CosmoCaixassa pärjää hyvin ilman espanjantaitoa. Se on tosi interaktiivinen, eikä meillä lapset ole koskaan tainneet siellä yhtään opastetaulua lukea, kun on ollut niin kiire tehdä eksperimenttejä :D. Keksintömuseossa taisi olla tekstit englanniksi, en kyllä ole ihan varma, hmm.

 2. Barcelonen akvaario oli minusta aika mahtava. Teppo ei suostunut tulemaan sinne, vaan istua jäpötti laiturilla sen aikaa. Lienee käväisi kaljallakin 😉

  Tuolla Ciutadellassa en ole käynyt. Viimeiset Barcelonan vierailut olen tehnyt aika melko kylmään aikaan, ehkä siksi to on jäänyt. Nyt olisi haaveissa tulla syksystä, jolloin vielä olisi lämmintä.

  1. Akvaario on kyllä ihan hieno, meillä vaan lapset ovat kyllästyneet siihen, kun ovat käyneet siellä niin monesti koulun kanssa ja muutenkin :D. Ja hei, ilmoittele, kun tulette syksyllä!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.