Barcelona, Nähtävyydet

Kaktuksia, mehikasveja ja polttava aurinko – Barcelonan kaktuspuisto

Tämä erikoinen puutarha, jossa kävimme pari viikkoa sitten leppoisalla sunnuntaikävelyllä, jää varmasti monelta turistilta huomaamatta. Ja paikalliseltakin – olin käynyt täällä vain kerran Barcelonassa asumisen alkuaikoina ja en oikein ymmärrä, että miksi en ole tullut ajatelleeksi viedä Suomesta tulevia vieraitamme tänne tutustumaan, onhan Barcelonan kaktuspuisto, Jardins de Mossèn Costa i Llobera, todella kiinnostava, eksoottinen ja vieläpä kauniilla ja melko helposti saavutettavalla paikallakin. Täytyy muistaa seuraavien vieraiden kanssa!

kaktuksiaBarcelonan kaktuspuisto

 

Mukavan kokoinen kaktuspuisto on nimensä mukaisesti täynnä kaktuksia ja mehikasveja. Sijainti Montjuic-kukkulan merenpuoleisella, tuulensuojaisella rinteellä takaa sen, että täällä on muuta Barcelonaa pari astetta lämpimämpi, suojaisa ilmasto, jonka ansiosta harvinaisemmatkin kaktukset jaksavat kasvaa. Helppokulkuisia hiekkapolkuja reunustavat myös korkeat palmut, joiden varjoon on hyvä hakeutua, kun polttava aurinko meinaa käristää ihoa. Melkeinpä suosittelenkin vierailemaan puistossa heti aamusta tai sitten iltapäivästä, sillä keskipäivällä täällä voi olla todella tukala olla, kun on niin kuuma. Kesäpäivinä kannattaa olla vesipullo mukana!

Barcelonan kaktuspuisto

 

En ole kaktusasiantuntija, enkä niistä itse asiassa ymmärrä oikeastaan mitään, mutta suurella mielenkiinnolla ihmettelin kasvien moninaisuutta. Luin, että täällä olisi noin 800 erilaista eksoottista kasvia – kaktuksia, mehikasveja ja palmuja -, ja miksipä en sitä uskoisi. Paljon niitä kaktuksia on: isoja ja pieniä, palleroisia ja korkeuksiin kasvavia hujoppeja. On se vaan erikoinen kasvi! Kaktusharrastaja saa varmaankin paljon irti kaktusten nimikylteistä, joiden perustella kaktuksia oli ympäri maailman.

Barcelonan kaktuspuistokaktusBarcelonan kaktuspuistoBarcelonan kaktuspuistoBarcelonan kaktuspuistomehikasvi

 

Barcelonan kaktuspuisto on ilmainen ja se löytyy hotelli Miramarin ja Aeri del Port -hissin yläaseman läheltä. Tänne pääsee siis Barcelonetan rannoilta sillä punaisella telekabiinilla (joka on jännä kokemus sekin ja josta kirjoitin jokunen vuosi sitten lyhyen postauksen). Lähin metroasema on Paral.lel, josta tulee hiukan kävelyä, mutta Montjuicissa on kaunista eli ehkä sen kestää. Bussillakin pääsee ja esimerkiksi Pl. Espanyan suunnasta tulee bussi numero 150. Puisto on auki joka päivä ja sen portit avataan kello kymmeneltä. Niin, ja Montjuicissa on paljon muitakin mielenkiintoisia puutarhoja ja erikoista nähtävää eli ei olisi yhtään hullumpi idea jättää kaupungin pölyt ja metelit taakse ja käyttää yksi lomapäivä ihan vaan puistojen tutkimiseen ja auringosta nauttimiseen!

MontjuicBarcelonan kaktuspuisto

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

4 thoughts on “Kaktuksia, mehikasveja ja polttava aurinko – Barcelonan kaktuspuisto

    1. Samaa mieltä! On aivan ihana löytää kaupungin keskeltä jokin keidas, jossa istahtaa ja hengähtää, ihan rauhassa. Sitten taas jaksaa 🙂

  1. Oi. Kaktuspuisto.

    Itse kävin viimeksi Lanzarotella kaktuspuistossa ja olipa kiva kokemus. Minusta kaktukset ovat ehkäpä kasveista niitä mielenkiintoisimpia. Jotenkin hauska, kun niitä on niin monen muotoisia ja kokoisia ja ne piikit on kaikissa erilaiset! Ja sitten on vielä noi mehikasvit, joita sullakin on kuvissa muutama. Aivan ihania. Mulla on kotonakin oikeastaan vaan just kaktuksia ja mehitähtiä kasveina. Tai no, taitaa siellä muutama orkidea olla myös.

    1. Minä olen niin huono kukankasvattaja, että kaktukset ovat ainoat, jotka jotenkin selviävät meillä hengissä :D. Ja onhan ne kiinnostavia kasveja, eipä siinä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.