Barcelona, Nähtävyydet

Barcelonan labyrinttipuisto

Mukavaa sunnuntaiaamua! Täällä taitaa olla edessä vuoden ensimmäinen rantapäivä, ei hullumpi aloitus toukokuulle. Tai itse asiassa toukokuu aloitettiin jo vappupiknikillä Barcelonan labyrinttipuistoon, jossa olemme käyneet monet monituiset kerrat, mutta josta en ole vuosiin muistaakseni kirjoittanut mitään. Eli esitelläänpäs uudestaan tämä yksi Barcelonan kivoimmista ja kauneimmista puistoista, Barcelonan labyrinttipuisto olkaa hyvä!

Labyrinttipuisto

 

Labyrinttipuisto

 

Barcelonan labyrinttipuistolle pääsee näppärästi metron vihreällä linjalla, pysäkkinä Mundet. Me menimme autolla, ja alueella on paljon ilmaisia parkkipaikkoja. Piknik-alueelle pääsee ilmaiseksi, mutta itse puisto maksaa, melko vähän kylläkin. Aikuisen sisäänpääsy kustansi keväällä 2015 2,23 euroa, lapsen 1,42. Ja on kyllä hintansa väärti. Niin, ja sunnuntaisin ja keskiviikkoisin sinne taitaa päästä ilmaiseksi.

Labyrinttipuisto

 

Labyrinttipuisto ei ole kooltaan hirveän suuri, mutta kyllä sinne hetkeksi eksyy, varsinkin jos suuntavaistoa ei ole perinnöksi suotu. Monta turhaa mutkaa tuli tehtyä, ennen kuin löysimme Sampan kanssa maaliin, jossa lapset olivat jo ehtineet pitkästyä. Hieman harvat ovat nuo sypressipensaat, joista labyrintti koostuu, mutta ei niistä läpikään taitaisi päästä, jos paniikki iskee. Eikä se iske, ei tänne voi loppuiäksi eksyä mitenkään, eihän? Kenelle muulle tulee muuten labyrinteista ensimmäisenä mieleen jäätynyt Jack Nicholson?

Labyrinttipuisto

 

Hortan kaupungiosassa sijaitsevaa puistoa alettiin rakentaa 1791 ja se on Barcelonan vanhin puisto. Labyrintin lisäksi siellä on paljon muutakin kaunista katseltavaa, lämpimästi suosittelen käymään (ja lämpimästä puheenollen: kuumina kesäpäivinä täällä on hieman viileämpää kuin keskikaupungilla! Pieni, hyödyllinen vinkki lomalaisille). Rauhallistakin täällä on muuhun kaupungin hulinaan verrattuna. Puistoon otetaan kerrallaan maksimissaan 750 ihmistä ja aika harvoin siellä niinkään täyttä on.

Kuvat kertovat enemmän kuin mitkään sanat, joten jatketaan niillä. Aika kesäiseltä jo näyttää, eikö totta!

Labyrinttipuisto

Labyrinttipuisto

Labyrinttipuisto

Labyrinttipuisto

Labyrinttipuisto

Labyrinttipuisto

Labyrinttipuisto

Labyrinttipuisto

Labyrinttipuisto

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

8 thoughts on “Barcelonan labyrinttipuisto

    1. Tänne tuli kesä, tänään oli vuoden ensimmäinen rantsupäivä! Ja noista mekoista: kyllästyin totaalisesti siihen mun Fb:ssä tuskailemaan mekkodilemmaan ja karsin raa-asti kymmenen mekkoa kiertoon :). Ehdoton mekonostokielto päällä (tänään jo teki tiukkaa, kun kävin Palo Alton markkinoilla ja siellä oli liian ihania mekkoja….)

  1. Olipa kiva vinkki! Mulle tulee labyrintista mieleen myös yksi David Bowien elokuva, sekä lapsesta saakka ollut haave päästä seikkailemaan labyrinttiin. 😀

    1. Joo, mä muistan myös sen leffan! Olisiko 80-luvulta, ehkä nimeltään ihan Labyrintti? Sellainen vähän pelottava muistaakseni…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.