Barcelona, Outdoors, Retkeily

Barcelonan lähiluontoa, raunioita ja maisemia – Poblat Iberic

Vaihteeksi Barcelonan lähiseutuja! Viime sunnuntaina, joka oli muuten ihan järjettömän tuulinen päivä, kävimme pienellä retkellä Barcelonaa ympäröivillä kukkuloilla, Serralada de la Marinan luonnonpuistossa. Nousimme Barcelonan naapurikaupungin Santa Coloma de Gramenetin kohdalta ylös vuorelle ja kävimme katsomassa vanhan iberialaisen kylän raunioita. Kävimme täällä kauan sitten, keväällä 2010, ja löysin jopa vanhan postauksen siitä reissusta. Nolostuksen puna nousee poskille, kun luen noita vanhoja juttuja, voi apua!

No mutta, täällä taas kävimme ihailemassa maisemia ja Barcelonan lähiluontoa. Edellisiltana olimme käyneet Barcelonan toisella laidalla, Esplugues de Llobregatin rinteillä katsomassa hämärtyvää kaupunkia, ja nyt näimme taas koko kaupungin, mutta eri vinkkelistä.

Poblat Iberic

 

Kiipesimme tosiaan ensin näille vanhoille, Poblat Iberic de Puig Castellarin raunioille. Turhaan ehkä alan tässä kertomaan paikasta ja sen historiasta tarkemmin, kunhan vaan suosittelen paikkaa kivaksi päiväretkikohteeksi. Ilman omaa autoakin tänne pääsee helposti metrolla L9, pysäkki Singuerlín, ja jatkamalla siitä kävellen. Raunioilla on paljon opastauluja, jotka ovat tosin katalaaniksi, mutta joiden kuvista ymmärtää ihan riittävästi. Polut ovat leveitä ja piknik-paikkojakin löytyy. Maisemat ovat joka suuntaan – vuorille, merelle ja kaupunkiin – hienot.

Poblat Iberic

Poblat Iberic

Poblat Iberic

 

Raunioiden kiertelyn jälkeen kävelimme läheiselle luonnon muovaamalle dolmenille, pronssikauden aikaiselle hautaluolalle. Tänne löytää lähtemällä kävelemään raunioilta leveää polkua kohti viereisellä kukkulalla, rannan suunnassa näkyvää kappelia. Polun varressa on kyltti dolmenille. Tästä kivikasasta on löytynyt aikoinaan ihmisluita ja keramiikkavaaseja, nyt tämä on vain kivistä muodostunut rakennelma. Viime kesäisen kivikasakokemuksen eli Carnacin jälkeen tämä nyt ei varsinaisesti säväyttänyt, mutta kiva polku tänne tulee ja sen vierellä tuoksuu rosmariini.

Poblat Iberic

Poblat Iberic

 

Jotta retki ei olisi jäänyt liian lyhyeksi (niin, en huomannut kertoa, että olimme mieheni kanssa ihan kahdestaan retkellä. Lapset eivät halunneet lähteä mukaan ja niin jätimme heidät kotiin katsomaan leffoja, ensimmäistä kertaa näin pitkäksi aikaa. Kotiin ei ollut varsinaisesti kiire…), kävimme vielä katsomassa maisemia Ermita de Sant Climent – kappelilla. Täältä näkee hienosti kauas merelle ja myös esimerkiksi Sant Jeroni de la Murtran luostarille. On se aika uskomatonta, että iso Barcelonan kaupunki on ihan vieressä!

Poblat Iberic

Poblat Iberic

 

Vaikka oli jopa vaarallisen tuulinen päivä, jopa niin, että piti välillä varoa, että tuuli ei heitä alas rinteeltä, oli silti lämmin. Pienet ötökät olivat kömpineet esille ja näimme monenlaista mönkijää ja pörisijää. Mantelipuut olivat kukassa ja aurinko paistoi kirkkaasti. Tuulesta johtuen muita kulkijoita oli vähän liikkeellä ja oli todella rauhallista. Oli siis aika mahtava helmikuinen ulkoilupäivä, ihan omilla kotinurkilla. Kannatti taas lähteä, vaikka vähän aluksi laiskottikin!

Poblat Iberic

Poblat Iberic

Poblat Iberic

Poblat Iberic

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

25 thoughts on “Barcelonan lähiluontoa, raunioita ja maisemia – Poblat Iberic

 1. Oi, tästä tuli ihan keväinen fiilis kun kuvailit miten pienet pörisijät olivat kömpineet esiin. Tulisipa tänne Suomeenkin pian kevät! Tämä paikka täytyy pistää muistiin sitten kun saamme toteutettua haaveilemamme reissun Barcelonaan. Se on nimittäin seuraavana listallamme Venetsian ja Budapestin kanssa. Ehkä syksyllä suuntaamme johonkin näistä ja jos hyvin käy, se on juuri Barcelona! 🙂

  1. Jos Barcelonaan tulette syksyllä, niin yrittäkää tähdätä La Mercen aikaan! Se on ihan mahtava kaupunkijuhla, paljon street foodia, esityksiä, taidetta – koko perheelle!

 2. Ompa tosiaan ihan erilainen osa Barcelonasta, kun meidän reissulla taannoin tutuksi tulivat lähinnä keskusta, ranta ja ravintolat. hieno vinkki jos haluaa nähdä kaupungin ylävinkkelistä!

 3. Ihanan aurinkoisia ja keväisiä kuvia ja maisemia. Tuulisella säällä ulkona liikuskelu ei kyllä ole itselle sitä mukavinta touhua. Tällaisena 5 kilon painoisena pikkutyttönä varsinkin täällä Puolan rannikolla saa toisinaan taistella ihan tosissaan tuulta vastaan, ettei lähde lentoon kokonaan. 🙂

 4. Mut myytiin heti tälle postaukselle otsikon rauniot-sanalla 😀 Siihen päälle kun vielä pisti historiaa ja huikeita maisemia niin aina vain parani. Barcelonaan olisi mukava joskus palata. Paljon kaupunkia, ja näemmä myös lähiseutuja, jäi aikanaan näkemättä.

  1. Täällä Barcelonassa on kaikkien kuuluisimpien turistikohteiden takana vaikka mitä, jopa paljon kiinnostavampaa nähtävää! Näin kahdeksan vuoden jälkeenkin tulee aina uutta ihmeteltävää vastaan, vaikka aika aktiivisesti olenkin kaupunkia ja lähiseutuja kolunnut 🙂

 5. Minulla on vähän sellainen tunne, että saattaisin viihtyä tuolla koko päivän, joskin taisi olla niin, että kun sattui kova tuuli, niin tipi oli hissukseen ja lymyili matalalla pensaassa. Espanjassa on paljon nähtävää luonnossa, etäisyyttä härmään on jo sen verran paljon.

  1. Espanja on kyllä yllättävän monipuolinen, ja minustakin on tullut ihan outdoors-hullu tässä maassa! Vaikka mitä nähtävää, kun karistaa kaupungin pölyt jaloista!

 6. Tällaiset maisemat, luontoretket ja miksei historiakin kiinnostaa aina, joten täytyykin laittaa vinkki korvan taakse joskus koittavaa Barcelonan-reissua varten! Suurkaupungeista kun haluaa aina välillä luontoon rauhoittumaan. Ihanan keväisiä tunnelmia 🙂

  1. Heh, kiitos! Takin ostin jo jokunen vuosi sitten täältä Barcelonasta, sillä pakkohan se oli ostaa, kun suomalainen tuli vastaan. Icepeakin takki, ja laatu kestää mainiosti näihin minun ulkoiluihini 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.