Barcelona, Nähtävyydet

Barcelonan nähtävyydet – Mitä nähdä ensimmäisellä kerralla?

Meillä kävi vieraita ja vieläpä hyvin harvinaisia sellaisia! Ukki ja mummi eli minun vanhempani tulivat käymään täällä isolla kirkolla, ja reissu oli isälleni ensimmäinen ja äidillenikin vasta toinen tänne Barcelonaan.

Viikko vieraiden kanssa meni taas nopeasti, etenkin siksi, että tällä kertaa reissu ei mennyt rannalla makoiluksi, vaan paitsi että vietimme viikonlopun Costa Bravalla, kierrätin lomalaisia ympäri kaupunkia niin, että jaloissa tuntui! Muutamassa päivässä ehtii nähdä melkein kaikki Barcelonan nähtävyydet ja paljon muutakin, jos vaan jaksaa kävellä, ja mehän jaksettiin!

Barcelonassa on valtavasti näkemistä ja kaikkeen ei millään lyhyellä lomalla ehdi (hyvä jos ehtii seitsemässä vuodessa, minullakin on nimittäin vielä paljon juttuja näkemättä!). Muutamat paikat ovat kuitenkin sellaisia, jotka haluan aina näyttää vieraille, ja tässäpä listaa siitä, mitä me vieraiden kanssa kävimme katsomassa!

 

Barcelonan ranta on paikka, jonne yritän viedä kaikki meidän vieraamme sekä kesällä että talvella. Sininen Välimeri, kilometrien mittainen hiekkaranta, pienvenesatamat: kyllä ne nyt pitää Barcelonan lomalla nähdä! Talvisin rannalla on erilainen tunnelma kuin kesän turistisesonkina, mutta aina siellä on jotain nähtävää – jos ei muuta niin isot aallot.

Barcelona nähtävyydet

 

Tällä kertaa väliin jäi Camp Nou, tuo Barçan oma kotistadion ja yksi Barcelonan suosituimmista nähtävyyksistä, mutta urheiluhullulle löytyi toki muutakin katseltavaa. Montjuic -kukkulalta löytyy monenlaista vuoden 1992 kesäolympialaisiin liittyvää juttua, mm. olympiastadion ja olympiamuseo ja lisäksi olympiakylästä, Vila Olímpicasta Poblenousta, löytyy edelleen jälkiä olympialaisista, jotka muuttivat suuresti Barcelonan ulkoasua.

Montjuicilla on myös paljon puutarhoja, kasvitieteellinen puutarhalinnoitus 1600-luvulta (ja sen alla kulkevat tunnelit ja bunkkerit, joihin Isosisko kävi tällä viikolla koulun kanssa tutustumassa. Täytyy muistaa ottaa selvää, että pääseekö sinne tämmöinen ihan tavallinen tallaajakin!) sekä kukkulan juurella oleva taikasuihkulähde ja taidemuseo Museu Nacional d’Art de Catalunya. Montjuicilta on myös oikein kivat näkymät yli kaupungin.

Barcelona nähtävyydet

Barcelona nähtävyydet

Barcelonan nähtävyydet

 

La Rambla, Barcelonan kuuluisa kävelykatu löytyy joka ikisestä matkaoppaasta eli totta kai ensikertalaisia käytettiin sielläkin. It happens in Barcelona -blogissa jaettiin vastikään 15 faktaa Ramblasta, käykääpäs lukemassa! Ramblan varrelta löytyy eläviä patsaita, helppoheikkejä, ylihintaisia ravintoloita, turistikrääsää ja lisäksi La Boqueria -kauppahalli, jossa kannattaa ehdottomasti käydä, vaikka turistien määrä vähän hirvittäisikin.

Barcelona nähtävyydet

 

Yksi ehdoton käyntikohde on tietysti Sagrada Família, jonne suosittelen lämpimästi ostamaan liput etukäteen. Muita kiinnostavia kirkkoja kaupungissa ovat mm. Barcelonan katedraali (jonka katolle pääsee katselemaan maisemia) sekä Meren katedraali -kirjasta tuttu Santa Maria del Mar.

Barcelona nähtävyydet

Barcelona nähtävyydet

Barcelona nähtävyydet

 

Sagrada Famílian ohella kannattaa tsekata myös muita Gaudín rakennuksia. Passeig de Gracian varrelta löytyvät helposti Gaudín La Pedrera ja Casa Batlló, sekä myös muita hienoja rakennuksia ja niissä sijaitsevia merkkiliikkeitä.

Barcelona nähtävyydet

 

Vanhan kaupungin kapeat kujat ovat jotain, mitä ei Suomesta löydy ja niinpä vien aina vieraat Barri Gòticin, El Bornin ja Ravalin sokkeloihin katsomaan ikivanhoja taloja, pieniä aukioita ja kummallisia myymälöitä.

Barcelona nähtävyydet

 

Parc de la Ciutadella ja muut puistot ovat mukavia hengähdyspaikkoja ja niistä löytyy aina jotain, mitä ei Suomessa ole, kuten vaikkapa mandariinipuita ja papukaijoja.

Barcelona nähtävyydet

Barcelona nähtävyydet

 

Lentokenttäbussi saapuu Plaça de Catalunyalle eli sekin on paikka, jonka kaikki turistit taitavat reissullaan nähdä. Siitä on hyvä suunnistaa eteenpäin joko metrolla tai kävellen, onhan se ihan kaupungin keskellä.

Barcelona nähtävyydet

 

Tällä reissulla jäi näkemättä vielä vaikka mitä, kuten esimerkiksi Tibidabon huvipuisto ja kaikki museot, mutta onpahan mummilla ja ukilla nyt hyvä syy tulla uudestaan meille kylään!

 

Onko muilla Barcelonan kävijöillä hyviä vinkkejä lyhyelle lomalle? Mikä on ehdoton must-juttu, jonka jokaisen lomalaisen pitäisi nähdä tai tehdä?

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

54 thoughts on “Barcelonan nähtävyydet – Mitä nähdä ensimmäisellä kerralla?

 1. Mä tykkään viettää aikaa Barcelonetan biitsin alueella, istua iltaakin rannan rantakuppiloissa. Montjüic on must, samoin Ciutadellan puistossa on mukavan letkeä tunnelma. Mainitsemasi pikkukujat ovat Barcelonan juttu! Parc Güelll on Gaudin paikoista oma suosikki, ennen se tosin oli ilmainen. Barcelona on kyllä valloittava!

  1. Tosiaan, Parc Guell unohtui lisätä tuohon tällä kertaa käymättömien, mutta ehdottomasti suositeltavien kohteiden jatkoksi! Hieno paikka, jossa tosin en ole sen jälkeen käynyt, kun se muuttui maksulliseksi. Harmi kun muuttui, mutta toisaalta ymmärtäähän sen, että rahaa pitää jostain saada puiston ylläpitoon. Sääli vaan, kun se on meille paikallisillekin maksullinen, ei tule tosiaankaan enää mentyä, kun se on sen verran kauempanakin. Pitääpä muistaa käydä lähiaikoina!

 2. Mä tykkään viettää aikaa Barcelonetan biitsin alueella, istua iltaakin rannan rantakuppiloissa. Montjüic on must, samoin Ciutadellan puistossa on mukavan letkeä tunnelma. Mainitsemasi pikkukujat ovat Barcelonan juttu! Parc Güelll on Gaudin paikoista oma suosikki, ennen se tosin oli ilmainen. Barcelona on kyllä valloittava!

 3. Mä tykkään viettää aikaa Barcelonetan biitsin alueella, istua iltaakin rannan rantakuppiloissa. Montjüic on must, samoin Ciutadellan puistossa on mukavan letkeä tunnelma. Mainitsemasi pikkukujat ovat Barcelonan juttu! Parc Güelll on Gaudin paikoista oma suosikki, ennen se tosin oli ilmainen. Barcelona on kyllä valloittava!

 4. Mä tykkään viettää aikaa Barcelonetan biitsin alueella, istua iltaakin rannan rantakuppiloissa. Montjüic on must, samoin Ciutadellan puistossa on mukavan letkeä tunnelma. Mainitsemasi pikkukujat ovat Barcelonan juttu! Parc Güelll on Gaudin paikoista oma suosikki, ennen se tosin oli ilmainen. Barcelona on kyllä valloittava!

 5. Ihania tutuja paikkoja kaikki. Olen viettänyt Barcelonassa joskus muinoin koko kesän, niin siinä ajassa ehti hyvin koluta kaikki tärkeimmät paikat. Seuraavilla kerroilla olen uudestaan kolunnut mm. nämä Gaudin rakennukset. Erityisesti rakastan niiden kattoja! 🙂 Kun kaupunki on tutkittu on yksi ihana lähikohde mielestäni Montserrat-vuori. Rantakohde Sitgeshän on myös ihan lyhyen junamatkan päässä. Minulla on kyllä sieltä huonojakin muistoja. Simppukka-annos rantaravintolassa koitui kohtalokkaaksi ja loppuloma oltiin sitten sairaalassa tiputuksessa…

  1. Joo, päiväretkikohteita täällä oon vaikka kuinka paljon, sekä vuorilla että rannoilla ja lisäksi vielä ihania keskiaikaisia kyliä.

   Ruokamyrkytykset ovat kyllä viheliäisiä. Minä sain muutama vuosi sitten pahan myrkytyksen Costa Bravalla etana-annoksesta, enkä ole sen jälkeen pystynyt etanoita syömään. Ei tosin ole niin kovin suuri vahinko 😉

 6. En ole ikinä käynyt Barcelonassa enkä koko Espanjassa, koska koko paikka huutaa turrea, mutta kiva kuulla, että siellä on off-season. Kaikenlaiset puutarhat kiinnostaisivat minua kaikkein eniten, samoin kuin reissu Andorraan ja rannalla istuminen, mieluiten sorsia katsellen. Kaikkein paras kohde kaikkialla on se, kun ihmiset heittävät leipää sorsille, jotka vuorostaan tulevat ihan maanisiksi. Minäpä tiedän, miksi, ihmiset ovat kaikkein vähiten uhkaavimmillaan silloin. Sama oli, kun olin VR:n lastenvaunussa, niin siellä raavaat karjut leikkivät pikkulastensa kanssa ja vaikea sanoa, kumpi oli aseistariisuvampi, lapset, jotka olivat leikin pyörteissä, vaiko raavas isä, joka oli intoutunut leikkimään lapsensa kanssa.

  1. Eiiii, ei koko Espanja ole turrea! Monet rantakohteet toki ovat, mutta kyllä löytyy paikkoja, jotka eivät ole perusturrea nähneetkään :). Tule Kataloniaan, täällä ei ole ihan sellaista perus-Espanjameininkiä 🙂

 7. Missäköhän minä olen Barcelonan-matkoillani käynyt, koska aika moni kohde kuulosti vieraalta? 🙂 Ramblan voisi kyllä helpolla jättää väliin eikä menettäisi mitään. Kauppahalliin yritin, mutta se oli jo menossa kiinni. Rannalla tuuli viimeksi niin, että en ehtinyt nähdä edes hiekkaa. 🙂 Luultavasti olen pyörinyt enemmän vain vanhoissa kortteleissa ja ihaillut taloja. Ja taisi mennä aika paljon aikaa myös hyvästä ruoasta nauttimiseen.

 8. Mäkin neuvoisin ensikertalaista menemään ainakin Montjuïcin kukkulalle jo ihan niiden maisemien takia, ja Parc Güelliin! Casa Batllóssa en ole käynyt sisällä, koska La Ramblan turistimäärä uuvutti, mutta siellä haluaisin ehkä kuitenkin joskus käydä. Barri Gòticissa on tunnelmallista, joten sinne kannattaa ilman muuta mennä käymään. Mulla on itsellä vain yksi Barcelonan-matka takana, joten eipä juuri muita vinkkejä ole heitelläkään kuin perussettiä. Paljon on näkemättä, täytyy käydä joskus uudelleen!

  1. Mä todellakin tietäisin paikkoja, jotka tuskaturistia kiinnostaa! Ajattelin itse käydä lähiaikoina vanhassa ruumiinavaussalissa, joka on vähän semmoinen tuntemattomampi arkkitehtoninen helmi. Se on vaan auki niin harvoin, että en oikein koskaan löydä aikaa siellä vierailuun!

 9. Näistä vinkeistä huomaan että paljon on jäänyt vielä näkemättä ja voipi olla että ikä tekee myös tehtävänsä! Tällä hetkellä kiinnostaisi todella Sagrada Famiglia muutenkin kuin ulkoapäin, Gaudin puisto ja Montserrat ovat olleet listalle ja jostain kumman syystä tuo Camp Nou on jäänyt käymättä!

 10. Aika monet olivat tutun oloisia parilta Barcelonassa käynniltä. Viimeisimmällä käynnillämme pidimme kovasti myös uudesta satama-alueesta.
  Niin ja Barcelonan ulkopuolella siitä Montserratin luostarista.
  Härkätaisteluareenankin muistan ulkopuolelta nähneeni – vaikka härkätaistelut taisivat jo Kataloniassa loppua jokin aika sitten.

  1. Joo, härkätaisteluita ei täällä tosiaan enää onneksi ole ja vanhoista areenoista on tehty mm. ostoskeskus ja museo. Kauniita rakennuksia ovat eli onneksi niitä ei sentään purettu!

 11. Onpas siellä kesäisen näköistä! Täällä Köpiksessä on satanut viime päivinä räntää, rakeita ja jopa lunta, joten kevättä odotellessa… En ole Barcelonassa vielä käynyt, mutta tällaisten kaupungissa asuvan vinkkien mukaan lähtisin sitten kaupunkia tutkimaan, kun varmastikin olet näyttänyt vanhemmillesi ne parhaimmat palat 🙂

 12. Muutama noista on vielä näkemättä, mutta aika hyvin näköjään kuitenkin otettiin Barcelonan reissulla paikka haltuun, kaikissa tapasmestoissa pyörimisestä huolimatta. En yleensä hirveän paljon jaksa arkkitehtuurisia ihmeitä ihmetellä, mutta Sagrada Familia ynnä muut on kyllä ihan huikeita! Linnanpuisto on vielä näkemättä, mutta Parc Guellista tykkäsin tosin paljon. Ihana La Boqueria ja Montjuicin kukkulalla lenkkeily on jäänyt myös mieleen, ja juurikin nuo ihanat kujat mitkä mainitsit. Ääääk hirveä himo takaisin!

  1. Arkkitehtuuri täällä on tosiaan sen verran kummallista, että vaikka ei kaikista Gaudin ja muiden tyyppien luomuksista niin tykkäisikään, niin kyllä ne ajatuksia ainakin herättävät. Ja se on hyvä se!

 13. Tuttuja paikkoja, joita on parilla Barcelonan reissulla tullut kierrettyä. Tällaiset postaukset on oikeasti tosi hyödyllisiä jos ei ole ennen käynyt jossain, ja miettii, että mitkä paikat oikeasti kannattaisi nähdä. Ja kiva että vanhempasi pääsivät käymään. On se ihan eri asia puhua esimerkiksi puhelimessa/Skypessä toisen kanssa, kun tietää missä toinen istuu ja oleskelee sillä hetkellä. Jotenkin se tuo sitä ihmistä ”lähemmäksi”.

  1. Oli tosi kiva, että iskäkin tuli vihdoin viimein käymään meillä! Äiti oli jo käynyt aiemmin, mutta hänelläkin oli vielä paljon näkemättä. Onhan se hyvä tietää, missä se tytär ja tyttärentyttäret elävät 🙂

  1. On ne kyllä! Sagrada Familia on tosiaan ihan omaa luokkaansa, mutta kyllä muutkin vanhat kirkot ovat hienoja ja käymisen arvoisia, vaikka muuten ei niin uskonnollinen olisikaan.

 14. Mä olen käynyt Barcelonassa kerran, joten olen hyvä vertailukohde siihen, miltä ensikertailaisten visiitit näyttivät 😀 Varsin paljon samoja kohteita löytyi omasta listastani, Tibidabo tosin me ehdittiin myös valloittaa (ja keksiä miljoona huonoa vitsiä sen nimestä). Kaikkein eniten tykkäsin tuosta vanhasta kaupungista, siellä olisi pitänyt ehtiä viettää aikaa enemmänkin. Ranta jätti vähän vaisuksi, meille osui reissun ajaksi yllättävän kylmä kesäkuu, ”vain” noin parinkytä asteen hujakoilla, ja rantamenot oli vähän kuin Suomessa olisi kärvistellyt 😀 Plus kaikki ne jatkuvasti vieressä pörräävät kaupustelijat häiritsi. Barcelona on kyllä ihana ja paljon jäi näkemättä vielä. Noiden kavereiden, joiden kanssa tuolla oltiin, ollaan puhuttu että palataan Barcelonaan kun Sagrada Famiglia on valmis. Eli eläkepäivinä sitten vissiin 🙂

  1. Barcelonetan rannalla pyörivät kaupustelijat ovat tosi rasittavia! En ikinä mene sinne kesällä ottamaan aurinkoa, onhan siellä porukkaakin aivan julmetusti. Juu, ja vielä hetken saa odotella Sagrada Familian valmistumista 😉

 15. Tilaan sinut paikallisoppaaksi seuraavan kerran kun kaupunkiin tulen : )

  Osa paikoista olikin tuttuja, mutta monta uuttakin tuossa oli. Rantaan on AINA päästävä, kun käy tuolla. Oli kesä taikka talvi, niin se on aina yhtä hieno!

 16. No ainakin itse olen nuo kaikki paikat nähnyt eli voin sitten jotenkin todeta nähneeni Barcelonan parhaat palat 🙂 Kaverit muuten Whatsappin mukaan näyttää olevan meno päällä siellä tällä hetkellä baarikuvien perusteella 😀 Olivat olympiastadionilla katsomassa tänään Espanyolin pelin, joten mukava meno tuntuu heillä siellä olevan 🙂

 17. Mä ihastuin Barcelonaan 11-vuotiaana päiväretken aikana juurikin Gaudin ansiosta. Harmi, että Guellin puisto on nykyisin maksullinen! Teidän ohjelma vaikutti tosi kivalta ja aktiiviselta :).

  1. Kyllä sai äiti ja isä kävellä ihan tosissaan ympäri kaupunkia :D. Ensi kerralla ehtivät sitten vähän huilaamaankin, kun on pakolliset nähtävyydet nähty pois alta!

 18. 4:ssä päivässä 6-v:n kanssa ehti nähdä:
  Park Güell maksullinen puoli + risti ja muut Gaudin jutut ilmaispuolelta, Torre Agbar (miehen sukulainen asuu ihan vieressä), Aquarium, Ramblas, eläintarha, josta fillarikyydillä Placa Reialille ja Ramblakselle, Goottinen kaupunginosa tuli käveltyä ristiin rastiin ja kuuluisassa kauppahallissa käytyä, kuten myös Riemukaarella (etsittiin mulle kahta kangaskauppaa ja ”eksyttiin” matkalla), Miron puisto (rempassa tosin), härkätaisteluareena, Magic Fountain of Montjuïc, Turrebussin kolme linjaa ja idässä ollut ranta, Montjuïcilla talsittu, Ramblas kävelty alusta loppuun, Plaça de Catalunya pariin otteeseen, Casa Batlló, Casa Milan ruokapaikka, Sagrada Família ja satama-alue. Ps. 6-v jaksaa kävellä erinomaisesti ja lohikäärmefanille oli aika helppo markkinoida suurinosa paikoista – ei kyllästynyt – syntyi uusi Gaudi-fani! Muissa Gaudin kohteissa olisi ollut kiva käydä myös ja huvipuistossa, mutta säät ei nyt suosinut – tapaksia tuli kuitenkin syötyä paljon, samoin gf-herkkuja – hieno kaupunki!

  1. Riippuu vähän kuinka kauas on valmis menemään :). Me emme käy koskaan Barcelonetan rannalla, koska se on aina tosi täynnä ja vesi on likaista, vaan menemme rantaa hieman pohjoiseen, yleensä Diagonal Mar -ostoskeskukselle asti. Sinne pääsee kätevästi metrollakin. Jos on valmis menemään junalla, niin silloin pääsee edullisesti ja nopeasti paljon väljemmille vesille, ja todellakin suosittelen, jos aikaa on!

 19. Hyviä vinkkejä ja kommentteja!

  Äidillä ja isällä oli vain n 6h aikaa Barcelonassa. Käytiin Barcelonetassa, käveltiin kaupungin läpi La Boqueriaan (matkalla pysähdyttiin etanaravintolaan syömään), sitten katsomaan Katedraalia äkkiä vain ulkopuolelta ja vielä Ciutadella puiston kautta lentokentälle. Siinä oli riittävästi, alko jalkoja ja hermoja pakottaa 😀

  1. Heh, hermoja pakottaa mullakin näinä päivinä tuolla kaupungilla, nimittäin turistien määrä on ihan käsittämätön! En muista, että aikaisempina vuosina on ollut ennen koulujen loppumista tuollaista ryysistä, olen nimittäin joka vuosi yrittänyt hoitaa mahdollisimman paljon asioita kaupungilla ennen kuin lapset jäävät lomille ja ennen se on ollut jopa ihan kivaa. Tänäänkin meinasi verisuoni poksahtaa päässä kaikkien selfiekeppien kanssa, huoh…

 20. Hei! Tulen kesäkuussa ensimmäisen kerran Barcelonaan ja vinkkejä kaipailen. Jonkun verran olen lueskellut blogiasi, mutta nyt pitää oikein ajatuksen kanssa tutkia. 🙂

  1. Hei tervetuloa! En ole ihan viime aikoina kirjoittanut juuri mitään Barcelonasta, mutta kunhan tästä saan nuo joululomajutut ulos, niin sitten taas tulee kotikulmistakin postauksia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.