Barcelona, Nähtävyydet

Barcelonan tiedemuseo, CosmoCaixa

Perjantai oli täällä vapaapäivä, Marian taivaaseenottamisen päivä. Kotiinsa on moni kuollut, joten aamulla mietittiin päät yhdessä, että mitä tehtäisiin epävakaisena päivänä. Edellisestä visiitistä Barcelonan tiedemuseoon CosmoCaixaan oli todella pitkä aika, joten sinne suuntasimme. Edullinen vaihtoehto: pääsyliput ovat aikuiselta 4 euroa, alle 16-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Museosta löytyy tietoa sen omilta nettisivuilta. Vaihtuvana näyttelynä siellä oli tällä kertaa näyttely Välimerestä. Todella mielenkiintoinen oli. Saimme maistaa miltä maistuvat erilaiset merivedet ja kokeilla miltä tuntuu hiekka eri kohdissa Välimeren rannikkoa. Näimme konkreettisesti, mitä saastuminen ja liikakalastus tekevät merellemme, ja tutustuimme myös eri kulttuureihin ja maihin Välimeren rannoilla.

CosmoCaixa

CosmoCaixa

CosmoCaixa

 

CosmoCaixan parasta antia on tietysti sademetsä, jossa sataa ihan oikeasti vettä. Tällä kertaa suurta hupia tuotti joku viidakkolintu, joka meinasi lentää päin Sampan päätä! Käärmeet ovat onneksi lasin takana.

CosmoCaixa

CosmoCaixa

 

Lämpimästi suosittelen CosmoCaixaa, sekä lapsiperheille että myös tieteestä kiinnostuneille aikuisille. Täällä voi kokeilla erilaisia fysikaalisia ilmiöitä ja museo on todella interaktiivinen. Planetaario on myös kiinnostava, tosin ihan pienille ehkä jopa liian jännä. Ainakin puoli päivää kuluu täällä helposti. Lupasin, että CosmoCaixa löytyy tänä kesänä toisenkin kerran meidän agendaltamme, kesälomaa on kuitenkin vielä kuukausi jäljellä ja varmasti iskee mökkihöperyys jossain vaiheessa!

 

CosmoCaixa

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

2 thoughts on “Barcelonan tiedemuseo, CosmoCaixa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.