Bloggaus

Blogimutsin oma loma – Bloggaajan ajankäyttö

Terveisiä hotellihuoneesta! Täällä minä olen, ihan yksin yhden yön minilomalla Sitgesissä, tarkoituksenani tutkia hieman tätä kaunista rantakaupunkia ja ennen kaikkea olla läppärillä ihan niin paljon kuin huvittaa, vaikka koko yö!

Aloitin tuossa vuoden vaihteessa työt kodin ulkopuolella ja se on pistänyt luonnollisesti meidän perheen rutiineja uusiksi. Aiemmin hoidin kotihommat, blogihommat ja ihan kaikki hommat perheen ollessa töissä ja koulussa, mutta nyt se ei enää onnistu. Töistä tullessani haen lapset matkan varrelta koulusta ja ilta on yhtä suorittamista: pyykinpesua, ruoanlaittoa, läksyjen tarkistamista, pientä järjestelyä – tavallista perhearkea siis. Minulla ei enää ole aikaa eikä mahdollisuutta tehdä omia juttujani ollenkaan ja sehän meinaa saada minun pääni räjähtämään!

Sitges

 

Muu perhe ei ole varmaankaan aiemmin tajunnut, kuinka älyttömän paljon aikaa tällaiseen blogiharrastukseen oikeasti menee. Se ei ole vain se aika, mikä menee postauksen tekoon, vaan tähän kuuluu niin paljon muutakin. Pitää hoitaa kommentit ja sosiaalinen media, vastata sähköposteihin ja muihin viesteihin, miettiä tulevia postauksia ja ehkä korjailla vanhoja. Mielellään sitä lukisi myös muiden blogeja ja niitäkin kommentoisi, ja muutenkin seurailisi, mitä aiheeseen liittyvää maailmalla tapahtuu.

Perhettä tuntuu ärsyttävän, kun istun tietokoneella omissa maailmoissa, paikalla, mutta en läsnä. Näytän lapsille huonoa esimerkkiä ja poden siitä huonoa omaatuntoa. En pysty keskittymään, kun koko ajan joku puhuu ja on jotain vailla, ja ärähtelen ja tiuskin. Rakkaasta harrastuksesta on tulossa koko perheen riesa.

Bloggaaminenhan on siinä mielessä vähän erilainen harrastus kuin joku muu, että sitä varten ei välttämättä tarvitse lähteä mihinkään. Minä olen tehokkaimmillani ihan siinä omalla sohvalla, mutta siihen ei nyt ole mahdollisuutta. Olen kokeillut hoidella blogihommia kahviloissa ja kaikki se oheistoiminta toki onnistuu, mutta postausten kirjoittaminen ei oikein suju.

Bloggaaminen myös näyttää ulkopuolisen silmissä helposti sellaiselta läppärin ääressä koomailulta ja tyhjänpäiväiseltä netissä roikkumiselta, vaikka oikeastihan se on luovaa ja keskittymistä vaativaa työtä, ihan siinä missä muukin kirjoittaminen tai valokuvien kanssa pelaaminen. Ymmärrän hyvin, miksi se läppärin tuijottaminen ärsyttää, ärsyttäähän minuakin, jos joku vaan tuijottaa telkkaria.

En tiedä vielä kuinka tämän ajankäyttöongelman pidemmällä tähtäimellä ratkaisen, mutta ennen kuin pääni kokonaan hajoaa, tein tällaisen ensiavun tyyppisen ratkaisun: varasin hotellin yhdeksi yöksi, tarkistaen ensin, että täällä on nopea wifi. Pakkasin läppärin ja kameran reppuun ja täällä minä nyt olen, hiljaisessa huoneessa puhtaissa lakanoissa. Olen viimeistellyt pari postausta, jotka julkaisen tässä lähiaikoina, olen kahlannut läpi sähköposteja ja olen myös katsonut kaikenlaisia hömppäohjelmia telkkarista. Päivällä kävelin kaupungilla ja kävin rupattelemassa turistitoimistossa, mutta muuten olen ollut ihan hiljaa, omien ajatusteni kanssa. Tämä pieni irtiotto kotoa tuli nyt todella tarpeeseen, mutta huomenna on kuitenkin jo ihan kiva mennä takaisin kotiin, omien pariin.

Sitges

 

Olisi kiva kuulla, miten muut ovat ajankäyttöongelmat ratkaisseet, liittyi ne sitten bloggaamiseen tai muihin harrastuksiin! Kuinka te olette löytäneet tasapainon työn, perheen, ystävien ja harrastusten välillä? Onko kenelläkään antaa mitään hyviä vinkkejä?

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

4 thoughts on “Blogimutsin oma loma – Bloggaajan ajankäyttö

 1. Itse bloggaan höntsäblogia ilman mitään kaupallisia ulottuvuuksia, eli kyseessä on täysin puhdas harrastus. Muullaiseen tuskin pystyisin sillä teen 110-120% työaikaa ammatistani johtuen. Arki on paletti, johon osallistuu myös tukiverkkomme ja omia ja lastenkin harrastuksia on ollut pakko rajata. Pystyn tekemään hommia yhtä aikaa ja blogi on niin amatöörimäinen ettei siitä tarvitse stressata. Teen inspiriraation puuskassa monta postausta kerralla 🙂 Otan myös parin kk välein pari vapaapäivää, jolloin pyrin keskittymään vain energiaa tuoviin asioihin. Neulominen ja lukeminen myös nollaa aivoja tehokkaasti. Tsemppiä sinulle sinne uuden elämänvaiheen keskelle!

  1. Harrastus tämä minullekin on ja sellaisena haluan pitääkin. En ole siis kenellekään muulle kuin itselleni tilivelvollinen tekemisistäni, mutta haluaisin silti pitää blogin elossa tämän kiireisimmän ajan yli, ottamatta silti suurta stressiä asiasta. Onneksi tässä on nyt saatu perheen kesken juteltua asiasta ja ehkä tämä tästä suttaantuu 🙂

 2. Suurin kynnys oman blogin perustamiseen oli juuri ajankäyttö. Tiesin, että blogi saataa muuttua kivasta harrastuksesta riesaksi, jos siitä sellaisen itselleen luo. Laadukkaan tekstin tuottamiseen menee oikeasti paljon aikaa, samoin kuin kuvien valintaan ja säätöön jne. Itsellä on lipsahtanut hieman kunnianhimoiseksi tuo bloggaus ja se nostaa julkaisukynnystä.

  Olen koti-isä, mutta toisen lapsen syntymän myötä myös vaimo on parhaillaan kotona, joten ratkaisin tilanteen ottamalla jäsenyyden Regusin Business Loungeihin. 47e/kk jolla pääsee maailmanlaajuisesti Regusin toimistohotellien Business Loungeihin, eli respatiskin vieressä oleviin työkuutioihin tai muuhun vapaaseen pöytään. Hintaan kuuluu ilmanen wifi ja Nespresson kahvit niin paljon kuin jaksaa ryystää. Huomattavasti parempi kuin istua kahviloissa. Eikä tarvitse pelätä, että joku varastaa läppärin vessakäynnin aikana Jujuna se, että yli kymmentä päivää kuussa ei saa käydä samassa toimistohotellissa, mutta Brysselissäkin on 14 toimipistettä joista valita.

  Oma normipäiväni meneen niin, että vien pojan kouluun ja koulun ja kodin välillä on yksi toimistohotelli, johon menen päiväksi. Sieltä sitten kävelen hakemaan pojan koulusta ja päivä päättyy siihen.

  Barcessa näyttäis olevan kahdeksan toimipistettä http://www.regus.es/workspace/barcelona Nähiin siis minullakin on pääsy, jos sattuisin Barcessa piipahtamaan, koska jäsenyys on maailmanlaajuinen. Sama pätee Suomeenkin, jos siellä käydessä tulisi akuutti blogaamisen tarve.

  1. Ihan mahtava vinkki, kiitos! Enpä ollut tällaisesta kuullut aiemmin. Nuo Barcelonan paikat näyttäisi olevan hyvillä sijainneilla eli ehdottomasti pistän harkintaan. Jos tuohon hintaan saan täältä jäsenyyden, niin varmasti on joka sentin arvoinen sijoitus, ihan jo ilmaisen kahvin takia 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.