Barcelona, Nähtävyydet

Bussikierros kaupungilla (Bus Turístic Barcelona)

Niin se tuli sekin päivä vastaan, jolloin löysin itseni paikallisen turistibussin, Bus Turístic Barcelonan kyydistä! Yritän nyt ennen kesälomareissuja nähdä mahdollisimman paljon turistikohteita täällä rakkaassa Barcelonassani ja myös jakaa vinkkejä ja infoa täällä blogin puolella, ja niinpä olen nyt urakalla testaillut erilaisia perusturistiaktiviteetteja, mitä kaupungilla on tarjolla. Ja nyt siis ohjelmassa oli jokunen tunti hikoilua turistibussin yläkerrassa, auringon porottaessa täydeltä terältä ja tuulen yrittäessä heittää hattua päästä.

Barcelonassa pyörii kahdenlaisia turistibusseja ja minä kokeilin niistä sitä turkoosinväristä. Bussi kiertää mukavasti lähes kaikki Barcelonan nähtävyydet ja loppuihinkin pääsee pienellä kävelyllä. Kaikki aikataulut, hinnat ja reitit löytyvät Bus Turísticin omilta nettisivuilta, joten tässäpä ihan vain lyhyesti suomennettuna tärkeimmät kohdat!

 

Liput

Lippuja voi ostaa joko bussipysäkiltä, etukäteen netistä, turisti-infoista sekä myös joistakin hotelleista. Netin kautta lipun ostaminen on 10 prosenttia halvempaa, ja ostaminen tapahtuu täällä.

Aikuisen lippu maksaa yhdelle päivällä 28 euroa ja kahdelle päivälle 39 euroa. Alle neljävuotiaat pääsevät ilmaiseksi ja 4-12-vuotiaat maksavat 16 euroa päivältä tai 20 euroa kahdelta päivältä. Myös yli 65-vuotiaille sekä vammaisille on alennetut hinnat.

 

Reitit

Reittejä on kolme: sininen, joka kiertää mm. Camp Noun eli Barçan kotistadionin, Sagrada Famílian sekä Park Güellin, punainen, jolla pääsee mm. Montjuicille ja vanhaankaupunkiin sekä vihreä, joka kulkee Poblenoun edustalla rantaa pitkin. Samalla lipulla pääsee tietysti kiertämään vaikka kaikki reitit ja bussissa kuulutetaan aina, kun ollaan tulossa pysäkillä, joka on reittien risteyskohdassa.

Bus Turistic Barcelona

 

Pysäkkejä on tasaisin välimatkoin ja ne tunnistaa alla olevan kuvan merkistä. Hop On Hop Off tarkoittaa tietysti sitä, että lipulla voi poistua ja nousta takaisin kyytiin niin monta kertaa kuin haluaa, niin kauan kuin lippu on voimassa. Busseja kulkee noin 10 minuutin välein eli kauan ei tarvitse yleensä odotella, mutta jonoa saattaa ainakin näin sesonkina olla. Ihan varmaa ei ole se, että mahtuuko istumaan katolla vai pitääkö etsiä paikka sisätiloista, mutta toisaalta ihmiset vaihtelevat paikkoja eli pienellä kärkkymisellä pääsee melko varmasti istumaan haluamalleen paikalle.

Bus Turistic Barcelona

 

Bussissa on opastus 16 kielellä, mm. englanniksi ja ruotsiksi. Kuten turistibusseissa on tapana, bussiin astuessa saa kuulokkeet ja lisäksi tällä kertaa sain myös nipun opasvihkoja ja alennuskuponkeja. Bussilipulla saa tosiaan aika mukavasti alennuksia museoihin, matkamuistokauppoihin ja mm. flamencoesityksiin. Kun vaihtaa reittiä tai muuten hyppää hetkeksi bussista pois, niin kannattaa ottaa ne kuulokkeet mukaansa.

Bus Turistic Barcelona

Bussikierrokselle kannattaa varautua aurinkorasvalla, hatulla ja juotavalla. Ja varata siihen myös aikaa, tämä kaupunki kun on aika iso!

Mitähän vielä… Kaikki info löytyy tosiaan turistibussin omilta sivuilta, ja jos on kysyttävää niin mielelläni vastaan! Itse istuin melkein koko punaisen linjan ilman taukoja ja olihan se kyllä hikistä kyytiä. Tarkoitus oli tehdä vielä sininen kierros, mutta en pystynyt. Ehkäpä jonain toisena päivänä uusi yritys!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

4 thoughts on “Bussikierros kaupungilla (Bus Turístic Barcelona)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.