Barcelona, Nähtävyydet, Tapahtumat

Taianomainen yö – Nits Màgiques Casa Battló

Olen edelleen sanaton torstai-illan tunnelmasta ja niinpä tämä postaus on kuvapainotteinen. Kun ympärillä on iltaruskoon värjäytyvä kotikaupunki, lasissa hyvää cavaa, seurana mukavia ihmisiä ja kitara soi melankolisesti, niin onhan se varma, että kyseessä oli yksi tämän kesän mieleenpainuvimmista illoista. Paikkana oli Casa Battló ja tapahtumana Nits Màgiques, taianomainen ilta täynnä musiikkia ja ainutlaatuista arkkitehtuuria.

Casa Battló

 

Casa Battló on yksi Antoni Gaudín merkittävimmistä rakennuksista ja kuten muutkin kyseisen arkkitehdin luomukset, hyvin erikoinen. Kovin monta suoraa linjaa ei tästä rakennuksesta löydy, vaan joka puolella on pehmeitä, soljuvia muotoja. Värejä on käytetty runsaasti ja luonnosta ammennettuja yksityiskohtia on valtavasti.

Talon omistajan, Josep Battlón pyynnöstä Gaudí uudisti tämän jo olemassa olevan ihan tavallisen talon vuosina 1904-06. Battlón perhe sai omaperäisen kodin uniikkeine huonekaluineen ja kaikki rakennuksen asunnot muokattiin Gaudín näkemysten mukaan. Näkyvin muutos oli kuitenkin uusi julkisivu luita muistuttavine pylväineen ja lohikäärmeen muotoisine kattoineen. Uskomaton rakennus, joka pitää omin silmin nähdä!

Kierrokselle saa mukaan kuulokkeet ja todella hauskan tabletin, jolla voi katsoa, miltä asunnoissa näytti silloin, kun niissä vielä asuttiin ja joka hyvin konkreettisesti esittää, mistä kaikesta Gaudí oli saanut ideoita. Ikkunat muuttuvat tabletin näytöllä kilpikonniksi, takka jättimäiseksi sieneksi. Hämmästyttävä laite, joka todellakin antaa uutta ulottuvuutta kierrokselle!

Casa Battló

Casa Battlo

Casa Battló

Casa Battló

Casa Battló

 

Ja kierroksen ja kuulokkeiden luovuttamisen jälkeen päästiin itse asiaan eli kattoterassille nauttimaan muutamia drinksuja ja kuuntelemaan täydellisesti lämpimään kesäiltaan sopivaa Sergi Vicenten espanjalaista kitaramusiikkia ja katsomaan Olga Poncen vahvaa flamencoesitystä. Seurana minulla oli matkabloggaajakollegat blogeista La Ratona Viajera, Lily and Spain, VerdenVoyage ja Lugares donde.

En tiedä kuinka kuvailisin tunnelmaa, sillä tuntui kuin olisin ollut elokuvalavasteissa! Aurinko laski konsertin aikana ja värjäsi kaupungin katot lämpimin sävyin. Oli lämmin ilta, taivas sametinsininen ja ihmiset iloisia. Oli täydellistä.

Casa Battló

Casa Battló

Casa Battló

Casa Battló

Casa Battló

Casa Battló

Casa Battló

Casa Battló

Casa Battló

Uskomaton, taianomainen ilta! Nits Màgiques -iltoja järjestetään vuonna 2016 syyskuun 24. päivään saakka, keskiviikosta lauantaihin klo 21.00. Lippuja voi ostaa joko pelkkään konserttiin (29 euroa, sisältää kaksi drinkkiä) tai kuten me teimme, yhdistää konsertin kierrokseen rakennuksessa (36 euroa, kaksi drinkkiä kuuluu tähänkin pakettiin). Lippuja konserttiin voi ostaa Casa Battlón verkkosivuilla täällä. Tavallinen sisäänpääsylippu maksaa aikuiselta 22,50 euroa, ja muut hinnat pelkkään vierailuun Casa Battlóssa löytyvät täältä. Lämpimästi suosittelen!

Casa Battló

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

3 thoughts on “Taianomainen yö – Nits Màgiques Casa Battló

  1. Voi miten ihana tunnelma näistä kuvista välittyy! Ehdottomasti näköjään kannattaa tuolla käydä juuri auringon laskiessa. Taustamusiikki ja cavalasi ovat piste iin päälle.

  2. Voi miten ihana tunnelma näistä kuvista välittyy! Ehdottomasti näköjään kannattaa tuolla käydä juuri auringon laskiessa. Taustamusiikki ja cavalasi ovat piste iin päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.