Elämän pienet ilot, Katalonia, Ravintola

Michelin-tähden arvoinen hääpäivälounas (Casamar Llafranc)

Syys-lokakuun vaihde on meillä juhlien aikaa. Pariin viikkoon mahtuu niin minun kuin mieheni syntymäpäivät ja lisäksi myös hääpäivämme. Jos vielä muutamalla viikolla venytetään aikajaksoa, saamme mukaan myös perheen nuorimman synttärit. Juhlasesonkia siis, ja niinpä kävimme nyt vanhenemisen ja kaikkien yhdessä vietettyjen vuosien kunniaksi kunnolla herkuttelemassa kauniissa maisemissa!

Veimme aamulla lapset kouluun ja lähdimme ajelemaan kohti Costa Bravaa. Ensin kiertelimme hieman rannikkoa ja kävimme katsomassa maisemia mm. Begurin linnanraunioilta ja sitten siirryimme Llafranciin (josta olen kirjoittanut aiemmin mm. täällä), jossa meitä odotti pöytävaraus Michelin-tähden ansainneessa ravintola Casamarissa. Alla olevassa kuvassa ravintola, joka on myös hotelli, näkyy rinteessä, tuo oranssi rakennus. Aurinkoiselta terassilta, jossa lounastimme, oli hienot näköalat punatiilisten kattojen yli koko Llafrancin poukamaan.

Casamar Llafranc

Casamar Llafranc

 

Turhaan ei ole ravintola tähteään ansainnut, söimme nimittäin todella hyvin. Otimme maistelumenut, Menú Degustación, ja saimme näin ollen maistella useita pieniä ja herkullisia annoksia. Heti istuttuamme pöytään meille alettiin kantaa pieniä suupaloja, ennen kuin olimme edes tilanneet mitään. Kilautimme cava-lasejamme ja keskityimme herkutteluun.

Alkupalat olivat pääasiassa mereneläviä ja kalaa. Yksi alkupala-annos oli sardiinia mansikoilla ja oliivitahnalla, toinen makrilli-sashimia, kolmas kuningasrapua ja kala-annosten lopuksi pöytään tuotiin vielä erinomaisen hyvää foie gras’ta, jota en yleensä syö. Annokset olivat kauniita ja tykkäsimme ihan kaikesta. Osaisinpa itsekin yhdistellä makuja näin taidokkaasti ja tehdä edes puoleksi näin nättejä annoksia!

Casamar Llafranc

Casamar Llafranc

Casamar Llafranc

 

Lämpiminä pääruokina oli ensin paistettua kalaa paprika- ja munakoisokastikkeilla ja sitten vielä nautaa kantarelleilla ja sinappisella perunasoseella. Hyviä nämäkin. Täytyy myös mainita, että viinit sopivat mainiosti annoksiin ja tarjoilijat olivat hyvin ystävällisiä ja asiantuntevia. Näinhän se pitää tällaisessa ravintolassa ollakin.

Casamar Llafranc

Casamar Llafranc

 

Tässä vaiheessa aloin olla jo niin täynnä, että herkullisista jälkiruoista en enää tajunnut ottaa kuvia. Aurinkokin oli siirtynyt jo puiden taakse. Ensin pöytään tuotiin kaunis ja raikas hedelmä- ja marja-annos ja sitten vielä täyteläinen suklaa-annos. Huhhuh, tulin täyteen, kahvikaan ei enää maistunut!

Olimme pöytävarauksen yhteydessä kertoneet, että olen keliaakikko, ja se huomioitiin hienosti. Sain vastapaistettua leipää ja ainoastaan yksi annos taisi olla modifikoitu minulle, muuten söimme samoja annoksia.

Tämä oli ensimmäinen kokeilemamme Michelin-tähden ansainnut ravintola, mutta aiemmin olemme toki käyneet monissa tasokkaissa ravintoloissa sekä myös Bib Gourmand- ravintoloissa, jotka ovat saaneet Micheliniltä maininnat erityisen hyvästä hinta-laatusuhteestaan. Kaikki sujui täällä jouhevasti ja ruoka oli taivaallista, mutta emme huomanneet mitään erityistä ekstraa aikaisemmin käymiimme paikkoihin. Oli kuitenkin todella herkullinen kaksituntinen ja kyllä voin suositella muillekin!

Ennen lounasta kävimme keräämässä ruokahalua pienellä kävelyllä Camí de Rondalla, polulla, joka kulkee pitkin Costa Bravan rantoja. Costa Brava on upeaa seutua ja tänne tulemme vielä monet monituiset kerrat uudelleen. Mietimmekin, että heti kun tilaisuus tulee ja saamme lapset jonnekin hoitoon, tulemme vaikkapa tämän ravintolan yhteydessä olevaan hotelliin pienelle viikonloppulomalle ja illallistamme terassilla katsellen tummenevaa Välimerta. Ei olisi huono tapa viettää iltaa se!

Casamar Llafranc

 

Restaurant Casamarin nettisivuilta löytyy niin menut, aukioloajat kuin yhteystiedotkin.

Casamar Llafranc

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.