Eurooppa, Käydyt maat, Saksa

Deutsches Museum – museo, johon yksi päivä ei riitä

Tokihan, kun kerran Munchenissa olimme sadepäivänä, halusimme vierailla maailman suurimmassa tekniikan ja luonnontieteen museossa Deutsches Museum issa.

Deutsches Museum

 

Deutsches Museum on valtava, kooltaan noin 50 000 neliömetriä. Ehdimme nähdä muutamassa tunnissa vain pienen vilauksen koko museon antimista. Wikipedian mukaan museossa on pysyvät näyttelyt aiheista ”ilmailu, maanviljelys, Altamiran kalliomaalaukset, radioamatööritoiminta, avaruustiede, sillanrakennus, keramiikka, kemia, ajan mittaaminen, tietokoneet, digitaalinen kuvaus, sähköntuotanto, energiateknologia, ympäristö, geodesia, lasi, Deutsches Museumin historia, vesirakennus, koneenosat, konetyökalut, navigointi vesillä, tieteen virstanpylväät, matematiikkagalleria, kaivostyö (historiallinen ja nykyaikainen), metallurgia, mikroelektroniikka, maaöljy ja luonnonkaasu, musiikki, paperi, farmasia, fysiikka, voimakoneet, painotekniikka, mittalaitteet, tekniset lelut, telekommunikaatio, tekstiiliteknologia, tunnelinrakennus, painot ja mitat.”  Huh, hengästyttää!

Deutsches Museum

 

Lisäksi siellä oli juuri nyt vaihtuva näyttely Leonardo da Vincistä ja hänen keksinnöistään. Näyttely on avoinna elokuun alkuun asti.

Deutsches Museum

 

Me kuljeskelimme fiiliksen mukaan, ilman sen suurempaa suunnitelmaa. Perheemme tekniikan tohtori sai päättää kulkemamme reitin, minä kun ei noista teknisistä jutuista niin välitä enkä ymmärrä… Kiinnostava museo tämä oli kyllä, mielelläni olisin pidempäänkin tutkinut kaikkia ihmeellisiä juttuja. Kyllä me ihmiset olemme kekseliäitä!

Deutsches Museum

Deutsches Museum

Deutsches Museum

Deutsches Museum

 

Museolla on myös erillinen ilmailumuseo lentokentän lähellä sekä liikennemuseo. Pääsylipun yhteydessä saimme ilmaisen sisäänpääsyn liikennemuseoon, mutta meillä ei ollut valitettavasti aikaa siellä käymiseen.

Deutsches Museum

 

Suomalainen kannel oli päässyt musiikki-instrumenttiosastolle, ja Silja Linen laiva merenkulkuosastolle.

Deutsches Museum

Deutsches Museum

 

Ja Furbykin löytyi. Museossa on ”lasten maailma”, jonka jätimme suosiolla väliin, kun kerrankin saimme olla reissussa ilman lapsia. Muksuja olisi kiinnostanut varmasti myös iso pienoisrautatie, ja toki koko muukin museo.

Deutsches Museum

 

Deutsches Museum on ehdottomasti käymisen arvoinen museo, vaikka tekniikasta ei niin paljon ymmärtäisikään. Museota uudistetaan parhaillaan ja muutamat osastot ovat kokonaan tai osittain suljettuja. Sisäänpääsy maksaa aikuiselta 8,50 euroa ja on varmasti hintansa väärti. Suosittelen!

 

Deutsches Museum

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.