Aragon, Outdoors

Ei joulua ilman lunta – Joululoma vuorilla

Tänäkään jouluna ei kutsunut talvinen Suomi eikä mummoloiden notkuvat pöydät. Vietimme joulun kotona, ihan omalla porukalla, ollen ihan rennosti ja tehden mitä huvitti. Kävimme puisto- ja rantakävelyllä 20 asteen lämmössä, pelasimme tennistä jouluaattona (mies sortsit jalassa) ja muistin jopa kastella aurinkoisella parvekkeella kituvan orkidean pitkästä aikaa. Joulu oli täydellisen rento ja onnistunut, ilman aikatauluja ja paineita. Ei tämä joululoma silti ihan joululta tuntunut, kun ei ollut lunta eikä pakkasta, ja niinpä parin tunnin nettisurffailun jälkeen varasimme majapaikan vuorilta ja lähdimme lumijahtiin!

Täällä siis ollaan, samassa paikassa kuin kolme vuotta sitten, Cerlerin hiihtokeskuksen kulmilla Benasquen kauniissa laaksossa. Kolme vuotta sitten hanget olivat Cerlerissä korkeat ja lunta tuprutti lisää joulun mittaan. Tänä vuonna maa on täällä alhaalla laaksossa mustana, ja melko ylös, noin 1800 metriin saa nousta, ennen kuin lunta alkaa tosissaan löytyä. Tuntuu melkein keväältä.

Samppa kävi eilen katsomassa, että mikä on lumen laatu rinteissä, ja me tytöt retkeilimme laaksossa. Silitimme paimenkoiria ja kaikenvärisiä kissoja ja lapset rikkoivat jäätyneiden ojanpohjien jäitä. Kiertelimme Benasquen kauppoja ja kävimme myös katsomassa, olisiko murtomaahiihto mahdollista Llanos de Hospitalissa. Eipä taida olla, sillä kun kolme vuotta sitten siellä odotti tällainen talven ihmemaa…

Joululoma

 

… Niin tänä jouluna maisema oli sitten tällainen. Ei tuolla kivikossa juuri hiihdellä. Lumetettua latua oli kilometrin verran, eikä hiihtäjiä näkynyt yhtään.

Joululoma

 

Mutta onneksi talvesta, vuorista ja lomasta voi nauttia monilla muillakin tavoilla! Minulle riittää mainiosti ulkoilu pikkupakkasessa, etenkin, jos sen jälkeen pääsee kahvilaan lämmittelemään.  Näissä maisemissa on helppo olla vaan, ilman sen suurempia aktiviteetteja.

Me jatkamme nyt lomailua vielä hetken ja minä lopetan tämän kehnon wifin kanssa taistelun. Parempaa reissuraporttia on tulossa sitten kotisohvalta, ihan pian!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.