Espanja

Lupaus vuodelle 2019: Enemmän Espanjaa

Helsingissä ja myös Madridissa pidetään taas matkamessuja, toisessa juuri nyt, toisessa ensi viikolla. Minä en lähtenyt kumpaankaan, ja etenkin Helsingin skippaaminen harmittaa hieman. Joululomalta paluu on vielä niin lähellä, ettei ollut mahdollista taas lentää Suomeen ja Madridiinkaan en juuri nyt irtoa. Mutta haaveilen sitten matkoista täällä kotisohvalla, ja niihin haaveisiin kuuluu tänä vuonna aika paljon Espanjaa!

Espanjaa


Tänä vuonna toivoisin nimittäin pääseväni matkustamaan enemmän Espanjassa. Katalonia on koluttu tarkasti, mutta muualla Espanjassa reissaaminen on jäänyt melkein hävettävän vähälle. Olen käynyt muutaman kerran Baskimaalla, kerran (vain kerran, ajatella!) Madridissa ja samoin yhdet kerrat Alicantessa, Zaragozassa, Andalusiassa, Mallorcalla ja Lanzarotella. Pyreneillä, muualla kuin Kataloniassa, olen käynyt myös muutamia kertoja, mutta siinäpä se taitaa olla.

Kaikista reissuista ei ole postauksia tämän blogin puolella, mutta jostakin sentään. Hieman punastellen luen vanhimpia postauksia, mutta toisaalta olen erittäin tyytyväinen, että johonkin olen kirjoittanut edes vähän muistiinpanoja.

Mallorca lapsen silmin

Vuosien jälkeen: Bilbao (ja myös muu Baskimaa)!

Älä unohda näitä Baskimaalla – Urdaibai

Ilmainen kävelykierros ja omatoimimatkailua – San Sebastián

Gluteeniton matkailu – Gluteeniton San Sebastián

Blogimiitti – Suomitytöt Zaragozassa

Suomi Espanjassa – Fuengirola

Alhambra ja ihan liikaa kuvia

Haukka, pöllö ja huuhkaja – Lintunäytös Andalusiassa

Majapaikkamme: Marriott’s Playa Andaluza

Yksi Espanjan kauneimmista – Aínsa

Outdoors-harrastajan tukikohta – Benasque

Sinivalkoisia kuvia Pyreneiltä – Cerler

Zaragoza


Ja mitä sitten on suunnitteilla Espanjan valloittamiseksi? No jo ensi viikolla matkustan Pikkusiskon kanssa pariksi päiväksi Valenciaan. Puksuttelemme sinne junalla ja olemme pari yötä hotellissa ihan keskustassa. Mikäli sää sallii (ja eiköhän se salli), vuokraamme pyörät ja ajelemme pitkin vanhaan joenuomaan tehtyä Turian puistoa. Kuten aina, haluaisin nytkin kiivetä johonkin korkealle, vaikka kirkontorniin katselemaan maisemia. Instagram-kuvia pitänee käydä ottamassa futuristisessa Ciudad de las Artes y las Ciencias – kokonaisuudessa.

Kaikki vinkit Valenciaan otetaan ilolla ja kiitollisuudella vastaan!

Bilbao 2012

Espanjaa tehdään tutuksi myös huhtikuussa, kun menemme koko perheen voimin Cantabriaan. Mies on käynyt siellä usein työmatkoilla ja tykkää tosi paljon, ja nyt pääsemme me tytötkin matkaan. Tätä reissua en ole ehtinyt suunnitella vielä yhtään, enkä tiedä mitä siellä haluaisin tehdä ja nähdä. Menemme omalla autolla, ja tarkoitus olisi kai kierrellä aluetta. Picos de Europan kansallispuisto ainakin kiinnostaisi kovasti.

Mitä emme saa jättää Cantabriassa väliin?

Ainsa


Toistaiseksi muita Espanja-reissuja ei olla vielä lyöty lukkoon. Ehkä joudumme käymään Isosiskon kanssa Madridissa passia uusimassa, mutta toivon, että ei. Tai siis toki haluan Madridiin, mutta mieluummin hoitaisin passiasiat täällä Barcelonassa. Katsotaan onnistuuko.

Nämä postauksen kuvat on otettu kaikki jossakin päin Espanjaa ja ne taitaa kaikki olla julkaistu aiemminkin blogissa. Kivoja paikkoja kaikki – ja jo ensi viikolla saan lisää kuvia Espanjasta! Muy bien!

Urdaibai
Urdaibai
Alhambra


Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

1 thought on “Lupaus vuodelle 2019: Enemmän Espanjaa

  1. Kuulostaa hyvältä, Espanjassa on tosi paljon nähtävää ja ihana matkustella ympäri vuoden! Toivon itsekin, että pääsen tänä(kin) vuonna Espanjassa taas uusiin paikkoihin. Loppuvuodesta kävin ekaa kertaa Sevillassa ja Córdobassa, jotka ovat molemmat upeita paikkoja. Tulevana kesänä olisi tarkoitus käydä Bilbaossa ja San Sebastiánissa, mutta ihan varmaa tämän toteutuminen ei vielä tällä hetkellä ole. Kyse on automatkasta ja meillä niiden suunnitelmat tuppaavat elämään, mutta ainakin tässä vaiheessa olemme suunnitelleet tuolla seudulla käyvämme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.