Islanti

Ensimmäinen päivä Islannissa (matkapäiväkirja, Islanti 2017)

Halló ja terkkuja lumen peittämästä Islannista! Facebookin puolella jo uhosin, että aion pitää tällä lomalla ajantasaista matkapäiväkirjaa, mikäli nettiyhteydet sen sallivat, ja niinhän nuo näyttäisi sallivan, eli tässäpä pieni raportti kahdesta ensimmäisestä päivästä tässä uskomattoman ihanassa maassa.

Pääsimme eilen vihdoin viimein perille, vaikka vähän meinasi tehdä tiukkaa. Lento Barcelonasta lähti kolme tuntia myöhässä ja meidän piti tehdä matkan varrella välilasku Edinburghissa, koska polttoainetta piti saada lisää. Matkasta tuli siis huomattavasti pidempi kuin piti, mutta täällä nyt ollaan, perillä.

Yksi hyvin nukuttu yö on siis jo takana. Olimme eilisestä matkasta niin poikki koko porukka, että nukuimme kaikki melkein 12 tuntia, ja aamulla heräsimme nietosten peittämään maisemaan. Yöllä oli ollut lumimyrsky ja maisema oli täysin eri näköinen kuin nukkumaan mennessä. Sunnuntaille suunniteltua ohjelmaa piti hieman muuttaa, sillä tiet olivat aivan tukossa ja automme jumissa ison lumikasan alla.

Islanti 2017

 

Vastasatanut puhdas lumi houkutteli meidät pihalle heti aamupalan jälkeen ja lähdimme katsomaan, miltä näyttää väliaikainen kotikaupunkimme Hafnarfjordur. Ja oikein somaltahan tämä näyttää! Omakotitalot ovat nättejä (ja ne on pinnoitettu aaltopellillä, mikä on varsin ymmärrettävää näissä olosuhteissa) ja uudet kerrostalot näyttävät ihan samalta kuin vaikka Rovaniemellä. Oikein kodikasta siis. Yritimme satamassa bongailla hyppiviä delfiinejä, mutta emme nähneet. Kaupungilla oli hiljaista ja liikkeellä oli lisäksemme lähinnä aasialaisia turisteja ja autojaan lumen alta kaivavia paikallisia.

Islanti 2017

Islanti 2017

Islanti 2017

 

Lumessa rämpimisen jälkeen piti päästä lämmittelemään ja kävimme kahvilla ja kaakaolla Pallett -kahvilassa. Sieltä sai paikan päällä leivottua gluteenitonta brownieta ja kahvi oli hyvää. Kiva paikka, tänne tulemme varmasti toisenkin kerran!

Islanti 2017

 

Puolelta päivin suurin osa teistä alkoi olla aurattu ja mekin kaivoimme auton lumikasan alta ja ajoimme katsomaan islanninhevosia Íshestar-tallille. Ratsastamaan olisi tehnyt mieli, mutta täytyy katsoa joku toinen päivä, jos menisimme. Emme ole oikein uskaltaneet varata mitään aktiviteetteja etukäteen, sillä sää vaikuttaa niin paljon kaikkeen. Nyt olisi ollut täydellinen päivä ratsastukseen, mutta vaatteet alkoivat olla jo vähän märät lumessa mylläämisestä ja eilinen pitkä matkustuspäivä painoi vielä jonkin verran.

Islanti 2017

 

Heppojen katselun ja silittelyn jälkeen hurautimme Reykjavikiin. Paljon emme jaksaneet vielä tutkia kaupunkia, sillä kengät alkoivat olla jo ihan litimärät sulavasta lumesta ja tiet olivat niin liukkaat ja rapaiset, että kävely oli hankalaa. Lapset halusivat käydä parissa matkamuistoliikkeessä ja me aikuiset halusimme nähdä merenrannan. Tänne tulemme vielä joku päivä uudemman kerran, ajan kanssa.

Islanti 2017

Islanti 2017

 

Mitäs vielä… Eilen ehdimme käydä ruokakaupassa ja ilokseni löysin paljon paikallisia tuotteita. Valitettavasti gluteenittomia juttuja en vielä löytänyt juuri minkään vertaa eli tässä asiassa minun pitää nyt tehdä vähän taustatutkimusta. Onneksi toin kotoa mukanani (tammikuussa Tukholmasta ostetun) näkkäripaketin, ja sillä pärjään mainiosti muutaman päivän. Ja tuskinpa kuolen, jos viikon olen ilman leipää ja pastaa, saattaa tehdä vain hyvää.

Lapsia huvittaa täällä suuresti se, että kaikki luulevat heitä paikallisiksi (tätä ei tapahdu Barcelonassa ikinä) ja että hanavesi haisee kananmunalle. Hanasta tuleva lämmin vesi on polttavan kuumaa, kylmä vesi puolestaan hyvänmakuista.

Päivää olisi vielä muutama tunti jäljellä ja taidan antaa lapsille armoa ja päästän heidät tähän sohvalle  ja annan heidän katsoa läppäriltäni jonkun leffan. Jospa he pärjäisivät hetken kahdestaan täällä kämpillä, minä haluan vielä käydä iltakävelyllä hellun kanssa!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.