Hotelli, Katalonia

Erilainen juhannus uima-altaan reunalla

Meidän juhannusvieraamme lähtivät alkuviikosta takaisin Suomeen. Samana päivänä, kun he tulivat Barcelonaan, tänne tuli vihdoin ne hikisen kuumat kesäpäivät ja se aurinko, joiden perään olen koko alkukesän huhuillut. Kuumuudesta huolimatta jaksoimme – ja etenkin lapset jaksoivat tosi hienosti – koko juhannusviikon alun kierrellä kaupunkia ja nähtävyyksiä: Camp Nou, josta jo postauksen kirjoitinkin, taikasuihkulähde, eläinpuisto, rantsu…

Muutamassa päivässä ehtii siis tehdä aika paljon, eikä kaupungissa nähtävä lopu! Kaikista kaupungin houkutuksista huolimatta (juhannus on täällä iso juttu ja sitä juhlitaan ihan hulluilla ilotulituksilla) olimme varanneet kuitenkin juhannusviikonlopulle pari yötä hotellista pikkukaupungista Välimeren rannalta, ja idea osoittautui loistavaksi. Uima-allas, aamupala- ja illallisbuffet, tehokas ilmastointi – hotelliviikonloppu on aivan täydellinen tapa viettää vähän erilainen juhannus etenkin lasten kanssa!

Erilainen juhannus

 

Calella, pieni rantakaupunki, jonka edustalla on pitkät ja leveät hiekkarannat, oli kiva paikka viettää viikonloppua. Barcelonasta Calellaan pääsee junalla vajaassa tunnissa ja matka maksaa vain vitosen. Kätevää! Juna oli mennessä ihan täynnä, eikä istumaan meinannut mahtua. Samaan junavaunuun sattui myös perhe, jonka isä ilmeisesti kuvitteli olevansa lahjakas flamencolaulaja. Perheen lapsilla oli mukana jonkinlainen megafoni/mikrofoni, johon isä sitten sydämensä kyllyydestä lauloi. Aika kamalan kuuloista… Muuten matka meni oikein mukavasti ja maisemat tällä rantaviivaa seurailevalla rataosuudella ovat tosi kauniit.

Calella itsessään on turismista elävä pikkukaupunki. Ostoskadulla on kaikenlaista matkamuistokauppaa, edullista ravintolaa ja kuppilaa, ja hotelleja on paljon. On kaupungissa kuitenkin jotain persoonallistakin, mm. kaunis, edelleen käytössä oleva majakka 1800-luvun puolivälistä ja massiivinen Santa Marian kirkko ostoskadun tuntumassa. Ja ranta on tosiaan erittäin iso, ja nyt, Calella Film Festivalin ja juhannuksen aikaan siellä oli myös mukavasti ohjelmaa iltaisinkin. Päivällä kaupunki järjestää ilmaista ohjelmaa, mm. maanantaisin olisi saanut kokeilla kajakkeja, tiistaisin ja torstaisin on vaahtobileet ja perjantaisin voi kokeilla vaikka sauvakävelyä. Päiväohjelman saimme hotellilta.

Calella pyrkii houkuttelemaan lomalaisiksi myös urheilijoita, ja puitteet sporttilomaan ovat hyvät. Meillä on muutamia tuttuja, jotka ovat tulleet tänne treenileireille, ja Calellassa järjestetään vuosittain esimerkiksi IRONMAN Barcelona-Calella -triathlonkilpailuja.

Erilainen juhannus

 

Calella on yksi Katalonian ensimmäisiä rantalomakohteita ja kaupungissa on pieni museo, joka kertoo matkailusta sekä paikallisesti että isommassa mittakaavassa. Kiinnostava paikka ainakin näin matkabloggaajan näkökulmasta, ja kirjoitankin museosta ihan oman postauksensa lähiaikoina! Muuten emme juurikaan nähtävyyksiä kierrelleet, kunhan vain kävelimme rantabulevardilla ja ostoskadulla ja pääasiassa olimme uima-altaalla. Aamuisin, ennen helleasteita, aikuiset pääsivät pienille lenkeille ja illalla istuimme parvekkeella viinilasit kourassa sillä aikaa, kun lapset lojuivat sohvilla ja sängyillä kännyköidensä kanssa.

Erilainen juhannus

 

Olen todennut erittäin hyväksi ideaksi lähteä meille tulevien vieraiden kanssa hetkeksi Barcelonan ulkopuolelle, johonkin kivaan hotelliin, jossa on uima-allas ja valmiiksi tehdyt aamupalat. Barcelona tuppaa olemaan kesällä liian kuuma ja tunkkainen ja lähirannoilla on tungosta. Viime kesänä olimme toisen siskoni ja hänen tyttäriensä kanssa muutaman yön leirintäalueella vähän paremmassa teltassa ja pari vuotta sitten vietimme viikonlopun vanhempieni kanssa hotellissa Santa Susannassa. Jatkossakin meille tulevat vieraat saavat varautua siihen, että saatamme ehdottaa pientä weekend getawayta johonkin päin Kataloniaa, sillä paljon jää näkemättä, jos jää vain Barcelonaan jumittamaan!

Erilainen juhannus

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

2 thoughts on “Erilainen juhannus uima-altaan reunalla

  1. Varmasti kiva idea tuo, että käytte vieraiden kanssa jossain Barcelonan ulkopuolellakin. Me olemme vierailleet viimeiset 9 vuotta joka vuosi paitsi tänä vuonna miehen mummin luona Torreviejan lähellä ja yleensä aina vietämme muutaman yön myös jossain muualla kuin Orihuela Costalla, jossa mummi asuu. Luulisin, että teidänkin vieraat mielellään näkevät muutakin kuin Barcelonaa jos ovat Barcelonassa käyneet aikaisemminkin.

    1. Tässä on lähiseudulla, lyhyen auto- tai junamatkan päässä, vaikka mitä erilaista nähtävää ja nyt tosiaan kun olemme täällä jo niin kauan olleet ja monet vieraistamme käyneet jo moneen kertaan, pitää alkaa enemmän esittelemään heille muutakin kuin pelkkää Barcelonaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.