Barcelona, Katalonia, Tapahtumat

F1-kisat Barcelonassa – Muutama vinkki onnistuneeseen päivään!

Ensi viikonloppuna kuuluu taas Barcelonan seudulla autojen pörinää, kun formula ykköset ovat täällä! Perjantaina ja lauantaina on Circuit de Barcelona-Catalunyalla aika-ajoja ja muuta ohjelmaa ja sunnuntaina on itse kisat. Me kävimme muutama vuosi sitten perheen kanssa viettämässä kaksi aurinkoista päivää radan varressa ja oli kyllä kiva kokemus!

Me olimme ostaneet liput edullisimmille nurmikenttäpaikoille ja se oli lasten kanssa mainio valinta. Levitimme vilttimme loivaan mäenrinteeseen, josta näki hyvin vauhdikkaan kurvin ja ison screenin, tökkäsimme Suomenlippumme maahan ja heitimme pötkölleen. Lapset (ja aikuisetkin) saivat käveleskellä ympäriinsä tai ottaa vaikka torkut, jos siltä tuntui. Lapsilla oli kirjatkin mukana, jos autojen katselu ei vaikka kiinnostaisikaan, ja kiikareista oli paljon iloa. Ympärillä oli sattumalta paljon muitakin suomalaisia ja tunnelma oli korkealla!

F1-kisat BarcelonaF1-kisat BarcelonaF1-kisat Barcelona

 

Kulkeminen Barcelonasta Circuit de Barcelona-Catalunyalle

Reissu kannattaa suunnitella etukäteen ja vähän taktikoida aikataulun kanssa, varsinkin jos on liikkeellä omalla autolla. 95 000 katsojaa saa aikaan ruuhkaa mennen tullen ja aikaa saa varata. Parkkipaikkoja on riittävästi, ja kannattaa muistaa, että autoja ei saa jättää parkkipaikoille yön yli.

Bussilla ja junallakin pääsee Barcelonasta ja niillä kulkeminen on suositeltavaa. Juna R2 Montmelón asemalle, joka on rataa lähin asema, lähtee Barcelona Santsilta, Passeig de Gràcialta ja Clotista. Montmelón asemalta voi jatkaa matkaa bussilla, kävellen tai taksilla.

Vartavasten F1-kisoja varten järjestetty shuttle-bussi lähtee Estació del Nordilta (laiturit 25, 26 ja 27), lisätietoja ja aikataulut löytyvät tästä linkistä.

F1-kisat Barcelona

 

Korvatulpat

Meteli F1-kisoissa on aivan älyttömän kova, joten korvatuplat tai -suojaimet ovat lapsille välttämättömät ja lämpimästi suositeltavat myös aikuisille.

F1-kisat Barcelona

 

Aurinkorasva, hattu tai vaihtoehtoisesti sadepäivän varusteet

Päivä on pitkä ja siihen kannattaa varautua oikeilla varusteilla. Katalonian aurinko polttaa ihon nopeasti ja aurinkorasva on välttämätön. Pää kannattaa tietysti suojata myös. Sateeseen suomalaiset varmaan osaavatkin varustautua pitkällä kokemuksella.

 

Omat eväät

Katalonian radalle saa ottaa omat eväät mukaan ja se kyllä kannattaa. Ainoa, mitä ei saa tuoda on lasiset pullot ja tölkit ja yli puolen litran juomapullot, ne takavarikoidaan portilla. Alueelta saa toki ostaa syötävää ja juotavaa, mutta alkoholia ei saa ilmeisesti enää tuoda alueelle, eikä sitä siellä myöskään myydä. Tarkemmat säännöt löytyvät tästä linkistä.

F1-kisat BarcelonaF1-kisat BarcelonaF1-kisat Barcelona

 

Rekvisiittaa

Ota edes lippu mukaan! Oman suosikin nimellä varustettuja paitoja ja lippiksiä voi ostaa myös paikan päältä.

F1-kisat BarcelonaF1-kisat BarcelonaF1-kisat BarcelonaF1-kisat Barcelona

 

Mitäs vielä… Jos olet ostanut liput nurmikentälle, kannattaa valita paikka läheltä isoa screeniä ja mahdollisesti jonkun mutkan tuntumasta. Pitkillä suorilla autot menevät ohi niin nopeasti, ettei niitä ehdi edes nähdä. Kisan aikana voi toki kävellä alueella ja käydä katsomassa kisaa eri kohdista.

F1-kisat BarcelonaF1-kisat BarcelonaF1-kisat BarcelonaF1-kisat BarcelonaF1-kisat Barcelona

 

Lippuja näyttää olevan myynnissä näihin kisoihin ainakin vielä nyt, kun tätä postausta kirjoitan. Perhelippu (2 aikuista + 2 junioria, 12-18 -vuotiasta) maksaa himpun alle parisataa euroa kolmelle päivälle. Parkkipaikat näyttävät maksavan noin 20 euroa.

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.