Andalusia, Barcelona, Espanja, Eurooppa, Nähtävyydet

Feria de Abril 2016 – Myös täällä Barcelonassa

Monelle ensimmäistä kertaa Barcelonaan tulevalle voi tulla yllätyksenä, että täkäläiseen kulttuuriin ei kuulu flamenco, härkätaistelut eivätkä monet muut tyypillisiksi espanjalaisiksi mielletyt asiat. Kerran vuodessa näitä muualta Espanjasta tulleita vaikutteita kuitenkin juhlitaan näkyvästi, nimittäin Feria de abril -juhlaa vietetään viikon verran näin huhtikuun lopulla. Härkätaisteluita tosin on turha odottaa, ne kun on Kataloniassa onneksi kielletty.

Kataloniassa asuu todella paljon andalusialaistaustaista porukkaa. Väki on liikkunut aina Espanjan sisällä ja yksi isoista muuttoaalloista nähtiin jo viime vuosisadan alussa, kun täällä Kataloniassa oli monenlaista rakennustyötä tarjolla mm. vuoden 1929 maailmannäyttelyn tiimoilta. Uusia aaltoja tuli sisällissodan jälkihöyryissä, ja 1950 ja -70 -lukujen aikana liki miljoona andalusialaista muutti Kataloniaan työn perässä ja köyhyyttä pakoon. Pelkästään vuosina 1961-65 Kataloniaan muutti noin 800 000 uutta tulokasta, ja ehdoton enemmistö heistä Andalusiasta. Melkoista muuttoliikennettä.

Vaikka tänä vuonna onkin uutisista saanut lukea, että Barcelonan Feria de abrilin ympärillä on ollut monenlaista vääntöä rahoituksesta ja luvista, on juhla kuitenkin jälleen täällä. Tänäkin vuonna Feria de abril -juhlaa vietetään Parc del Fòrumilla, lähellä Diagonal Mar -ostoskeskusta vappupäivään 1.5. saakka. Pääsymaksua ei ole eli sinne siis!

Pääpaino on musiikissa ja ruoassa ja tarjolla on monenlaista andalusialaista ruokaa possunpuolikkaista mustekaloihin. Lihatiskit pistivät vähän vatsan vellomaan… Ruokaa tarjoillaan isoissa teltoissa, joissa soi flamencomusiikki ja on tiivis tunnelma. Ja toki tarjolla on myös hattaraa, vohveleita ja hodareita niitä haluaville.

Feria de abril 2016

Feria de abril 2016

Feria de abril 2016

Feria de abril 2016

Feria de abril 2016

 

Käytimme tivolin puolella lapsia kiljumassa parissa laitteessa. Markkinameininki on samanlaista kuin missä tahansa muuallakin, tosin suomalaisiin markkinoihin eroavaisuutena on se, että tikanheitosta voi voittaa väkevää viinaa ja mojitot maksavat kaksi euroa. Musiikki pauhaa melkoisella volyymilla ja lompakosta kannattaa pitää hyvää huolta etenkin illan hämärtyessä.

Feria de abril 2016

Feria de abril 2016

Feria de abril -juhlan suurinta antia ovat upeat puvut. Iso osa puvuista on todennäköisesti naamiais- ja matkamuistokaupoista ostettuja mekkoja, mutta osa on myös aitoja, huolella tehtyjä asuja. Esimerkiksi Isosiskon kaveri, joka on kotoisin Sevillasta, saa juhlaa varten joka vuosi käsin tehdyn uuden mekon tarvikkeineen ja lisäksi viikon lomaa koulusta päästäkseen Sevillaan juhlimaan Feria de abrilia. Hienoa perinteiden ylläpitoa!

Feria de abril 2016

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

2 thoughts on “Feria de Abril 2016 – Myös täällä Barcelonassa

    1. Täällä on aika kivasti eri kulttuuritaustoja huomioitu tapahtumien kautta. Kiinalaisen uudenvuoden kulkue on hieno, samoin olen joskus sattunut brasilialaisten juhliin. Väriä, musiikkia ja ruokaa – ei voi epäonnistua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.