Katalonia

Jos Dalí kiinnostaa ota suunnaksi Figueres

Joskus postauksen tekeminen on hankalaa, ihan jo teknisistä syistä. Kävimme taannoin ajeluttamassa Sampan klassikkomersua Figueresissa, Empordàn maakunnan pääkaupungissa, noin 140 kilometrin päässä Barcelonasta, ajatuksenamme viettää kulttuuripitoinen päivä ilman lapsia, valokuvia räpsien, kummallista taidetta ihmetellen ja hyvin syöden. Mukaan lähti kuitenkin vahingossa pelkästään laajakulmalinssi, sää oli sateisen harmaa ja valo ns. flätti ja suunnitellun museovierailunkin jätimme väliin, ja niinpä otetuista kuvista tuli kamalan huonoja. Sääli, sillä Figueres on kaupunki, josta löytyy normaaliin pikkukaupunkiin verrattuna valtavasti mielenkiintoisia yksityiskohtia, outoja patsaita ja viehättäviä pikkukatuja. Saimme sentään syötyä hyvin ravintola Duranissa, josta sain mainiota gluteenitonta ruokaa ja josta toki tein pienen postauksen, eli ei reissu ihan turha ollut.

Figueresissa ei voi olla huomaamatta Dalín vaikutusta. Salvador Dalí syntyi täällä vuonna 1904 ja hänen komea synnyintalonsa löytyy edelleen kaupungin keskustasta, osoitteesta C/ Monturiol 20. Kaupungin suurin vetonaula on Teatre-Museu Dalí, josta olen tehnyt postauksen vuonna 2010, jolloin kävimme siellä viimeksi, silloin vielä pikkuisten, taiteesta ja hassuista asioista innostuneiden lasten kanssa. Hups, olisikohan aika käydä pian uudestaan, on nimittäin hieno paikka, ehdottomasti käymisen arvoinen!

FigueresFigueres

 

Ilman sisäänpääsylippuakin voi taiteesta ja Dalín tuotoksista nauttia, sillä kaupungin kaduilla on herran veistoksia ja onhan Teatre-Museu ulkoapäinkin ihan hienon näköinen.

FigueresFigueres

 

Kaupungin pääkatu, kahviloiden reunustama La Rambla oli koleana tammikuun päivänä tyhjä. Pienillä, kapeilla kujillakaan ei ollut aivan tungokseen asti porukkaa. Oikeastaan ainoa elämä näkyi ravintoloiden sekä tietysti Dalín museon ympärillä. Kesäkuukausina tunnelma kaupungissa on taatusti erilainen!

FigueresFigueresFigueres

 

On Figueres toki muutakin kuin Dalí-aiheinen huvipuisto. Kaupungista löytyy vanhoja kirkkoja, kuten Sant Peren kirkko sekä muutama museo, mm. lelumuseo Museu dels Joguets sekä ympäröivän alueen historiasta kertova Museu de l’Empordà. Kaupungin keskusta ei ole iso, etenkään sen vanha osa, mutta pariksi tunniksi täällä on katseltavaa ihan varmasti.

Figueres

 

Kotimatkalla pysähdyimme vielä Castell de Sant Ferranilla, 1800-luvun alkupuolella rakennetulla valtavan suurella (halkaisija 5 kilometriä) sotalinnoituksella. Meillä ei ollut aikaa vierailla linnanmuurien sisäpuolella, mutta katselimme sieltä ympäröiviä maisemia. Pitää joskus tulla tännekin uudestaan, eväiden ja ajan kanssa.

Figueres

 

Figueresiin on helppo tehdä päiväretki Barcelonasta vaikka junalla, joita kulkee kaupunkien välillä parinkymmenen minuutin välein. Matka kestää noin pari tuntia ja aikataulut löytyvät täältä. Samoin Gironasta pääsee tänne kätevästi, kuin myös joistakin Costa Bravan lomakohteista bussilla. Ei hassumpi päiväretkikohde!

Figueres

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

2 thoughts on “Jos Dalí kiinnostaa ota suunnaksi Figueres

    1. Kiitos linkistä! Emme ole tuossa talossa käyneet, mutta jossain muussa Dalín talossa kyllä. Mikähän se oli, hitsi kun en nyt muista… Siinä oli pieni puutarha, jossa oli sellainen pitkäjalkainen norsu ja kaikkea muutakin kummallista. Ei ollut rannikolla, vaan sisämaassa. Täytyypä googlettaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.