Suomi

Matkakirja menneiltä ajoilta: Finlandia 1906-1907

Tämän kirjan olen esitellyt vanhan blogin puolella, mutta koska tämä on aikamoinen aarre, ansaitsee se tulla esitellyksi uudelleen! Finlandia 1906-1907 matkaoppaan ”päämaalina on työskennellä kansainvälisen matkailijaisuuden edistämiseksi sekä etupäässä matkailijaliikkeen johtamiseksi Suomeen ja Suomesta niinkuin myöskin matkailijaliikennettä koskevien olojen kehittämiseksi tässä maassa.” ”Finlandia tarkoittaa alallaan edistymistä maassamme, jota kohtaan ei kukaan isänmaanystävä saa jäädä välinpitämättömäksi.”

Kirjan ostin Barcelonan vanhojen kirjojen markkinoilta viisi vuotta sitten vitosella. Kirja, ”Finlandia 1906-1907” on matkaopas, jonka tarkoituksena ”on aikaansaada vilkkaampi matkailijatulva ja suurempaa kauppayhteyttä eri maiden välillä.” ”Finlandia toivoo, että Matkakirja, huolimatta siinä olevista puutteista, on osaltaan oleva apuna antamaan kuvan eri maiden luonnosta ja sivistysoloista sekä myöskin, että se on oleva matkailijalle joksikin hyödyksi”.

Rakastan kirjoja ja historiaa (ja eh, historiasta kertovia kirjoja) ja niinpä tämäkin kirja on yksi niistä, joita usein selailen varovasti ja mietin mennyttä aikaa. Kovin on matkailu, Suomi ja maailma muuttunut yli sadassa vuodessa… ja mainokset, ne ne vasta muuttuneet ovatkin!

Finlandia 1906-1907

Finlandia 1906-1907

Finlandia 1906-1907

Finlandia 1906-1907

Finlandia 1906-1907

Finlandia 1906-1907

Finlandia 1906-1907

Finlandia 1906-1907

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

36 thoughts on “Matkakirja menneiltä ajoilta: Finlandia 1906-1907

  1. Löydin juuri blogisi uudelleen :-). Luin sitä edellistä Barcelona blogia viisi vuotta sitten kun itse asuin siellä. Kiva kun taas bloggaat!

  2. Löydin juuri blogisi uudelleen :-). Luin sitä edellistä Barcelona blogia viisi vuotta sitten kun itse asuin siellä. Kiva kun taas bloggaat!

  3. Voi ei mikä kirja-aarre oli tämäkin ihastuttava ”uutuus” itselleni. Hurmaavasti vastattu tähän haasteeseen, tykkään näistä vanhoista kirjoista, minulla oli ehdolla myös mutta hylkäsin koska halusin esitellä nyt jotakin muuta.

  4. Voi ei mikä kirja-aarre oli tämäkin ihastuttava ”uutuus” itselleni. Hurmaavasti vastattu tähän haasteeseen, tykkään näistä vanhoista kirjoista, minulla oli ehdolla myös mutta hylkäsin koska halusin esitellä nyt jotakin muuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.