Barcelona, Nähtävyydet, Tapahtumat

Flamencoa Barcelonassa – Gran Gala Flamenco, Palau de la Música Catalana

Kun lapset ovat Suomessa mummoloissa, me aikuiset pääsemme kuumille treffeille! Ja kuumat treffit tarkoittivat tällä kertaa tulista tanssia, kaihoisaa laulua, kitaraa ja kopisevia korkoja, todella kauniissa ympäristössä. Vietimme illan flamencon rytmeissä, Palau de la Música Catalanan Gran Gala Flamenco -showssa, ja se oli upea!

Olemme käyneet aiemminkin katsomassa monen tasoista flamencoa täällä Barcelonassa, mutta kyllähän tässä konserttisalissa on puitteet ihan omaa luokkaansa. Esityksen alkua odotellessa otimme lasilliset melkoisen kallista kuohuvaa musiikkipalatsin baarissa ja ehdimme hiukan katsella rakennuksen runsaita yksityiskohtia. Ja katselimme myös muuta yleisöä, jota oli paljon. Suurin osa yleisöstä tuntui olevan ulkomaalaisia, amerikkalaisopiskelijoita ja aasialaisia turisteja, mutta puheensorinan seasta erottui myös ihan katalaaniakin. Sali oli ihan täynnä tavallisena tiistai-iltana, ja lippujen kanssa kannattaa olla siis hyvissä ajoin liikkeellä.

Kippis

 

Gran Gala Flamenco – Tasokasta flamencoa Barcelonassa

Barcelona y Flamenco on järjestänyt flamenco-esityksiä Palau de la Musicassa jo usean vuoden ajan. Me menimme katsomaan Gran Gala Flamenco -esityksen, mutta ohjelmistosta löytyy myös ”Opera y Flamenco”- ja ”Guitarra y Flamenco” -showt. Esityksiä järjestetään myös Teatro Poliramassa Las Ramblasin varrella.

Esityksen aikana on kuvaaminen kielletty, mikä oli itse asiassa hyvin virkistävää. Olisin varmasti keskittynyt liiaksi kuvien ottamiseen ja Instagram Storiesin tekemiseen, mutta nyt pystyin keskittymään vajaan kahden tunnin ajan täysillä musiikkiin, tanssiin ja tunnelmaan. Kuvia ei siis itse esityksestä ole, mutta alla olevalla lyhyellä videolla on pieni pätkä esityksestä.

Ohjelmisto, liput esityksiin ja myös lisää videoita ja kuvia löytyy Barcelona y Flamencon nettisivuilta www.barcelonayflamenco.com.

 

Palau de la Música Catalana – Katalonian upea musiikkipalatsi

Palau de la Música on jo itsessään vierailun arvoinen, oli siellä mikä konsertti tahansa. 1900-luvun alussa valmistunut modernismin helmi, Lluís Domènech i Montanerin suunnittelema konserttisali on upea ja syystä UNESCO:n maailmanperintökohde. Ulkokuori Carrer de Sant Pere Més Alt -kadun puolella on hieno, mutta kauneimmillaan rakennus on sisällä konserttisalissa. Luontoaiheiset koristelut lavan ympärillä, katon upea lasi-ikkuna ja kaikki muut yksityiskohdat ovat huikaisevia. Ja ilmeisesti äänentoistokin on salissa ensiluokkainen.

Olemme käyneet Palau de la Músicassa useasti aiemminkin konserteissa ja esimerkiksi tästä postauksesta vuosien takaa löytyy muutamia kuvia lisää. Nyt en ehtinyt juurikaan leikkiä kameran kanssa, sillä noh, cava-lasillisen äärellä kului hetkinen ja sitten olikin jo aika siirtyä ihmismassan mukana saliin. Kannattaa tulla hyvissä ajoin paikalle, jos haluaa ottaa rauhassa kuvia tai muuten vaan ihmetellä rakennusta.

Palau de la Música Catalanan ohjelmisto, historiaa ja kuvia rakennuksesta sekä myös varausmahdollisuudet opastetuille tutustumiskierroksille löytyvät konserttisalin omilta nettisivuilta, www.palaumusica.cat. Todella suositeltava käyntikohde Barcelonassa!

Palau de la Musica

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.