Gluteeniton, Hollanti, Ravintola

Gluteeniton matkailu – Gluteeniton Amsterdam

Amsterdam on trendejä seuraava kaupunki ja sehän on nykyisin onni meille keliaakikoille, sillä se tarkoittaa, että meillekin löytyy todennäköisesti paljon ruokapaikkoja. Amsterdamissa ei todellakaan tarvinnut nähdä nälkää, ja tässäpä muutama vinkki kaupunkiin. Mitä lisäisit listaan?

 

Bagels & Beans

Löysin itseni kahteen kertaan Bagels & Beansista makoisien bageleiden houkuttamana. Ihan vesi herahtaa kielelle, kun ajattelenkin noita rinkuloita… Gluteeniton bagel on makoisa, mutta kannattaa tarkistaa, ovatko täytteet sopivat. Saatavilla pitäisi olla lista tuotteiden allergeeneista. Bagels & Beans löytyy ympäri kaupunkia ja Hollantia, ja ketjun nettisivuilta löytyy kartta paikoista.

Gluteeniton AmsterdamGluteeniton Amsterdam

 

Sara’s Chocolate Bakery

Sara’s Chocolate Bakeryssa söin reissun ainoan pannukakun, joita koko kaupunki tuntui olevan pullollaan. Menin kahvilaan lähinnä sadetta pitelemään ja sattumalta tarjoilija lupasi lettujen olevan gluteenittomia, ja niin ne varmaan olivatkin, sillä mitään oireita en saanut. Suosittelen kuitenkin menemään omalla vastuulla, missään ei nimittäin mainostettu gluteenittomuutta! Tämä soma viime syksynä avattu suklaapuoti löytyy osoitteesta Raadhuisstraat 17.

Gluteeniton Amsterdam

 

Toos & Roos

Toos & Roos -lounasravintolasta saa jättimäisen isoja lämpimiä leipiä myös gluteenittomana sekä myös salaatteja ja muita lounasannoksia. Kaupungista löytyy kaksi Toos & Roosia, osoitteista Herengracht 309 ja Berenstraat 36, ja näistä kokeilin jälkimmäistä.

Gluteeniton Amsterdam

 

Piqniq

Tätä ravintolaa en ehtinyt itse kokeilla, mutta olin kuullut, että sieltä saisi mainion gluteenittoman lounaan. Ensi kerralla tänne, osoitteeseen Lindengracht 59 hs.

 

Gluteenittomia vohveleita tuliaisiksi

Luin etukäteen Glutenfree Amsterdam -blogista myymälästä, josta saa perinteisiä hollantilaisia vohveleita, stroopwafels, gluteenittomana. Menin myymälään ja hetken etsittyäni kysyin myyjiltä, että onko heillä näitä vohveleita missään. Myyjät alkoivat nauraa ja kysyivät, että olenko minäkin lukenut blogipostauksen, jonka tämä blogi julkaisi tammikuun lopulla. Nimittäin sen postauksen jälkeen heille on tulvinut asiakkaita näiden vohveleiden perässä ja nyt ne ovat jatkuvasti loppuunmyydyt. Lisää on kuitenkin tilattu, eli kannattaa käydä kysymässä. Blogien voima <3. Ticket Service Point, joista näitä herkkuja hyvällä onnella saa, löytyy osoitteesta Westermarkt 7.

 

Albert Heijn

Supermarket Albert Heijnissä on paljon gluteenittomia (glutenvrij) tuotteita.  Marketteja löytyy useita ympäri Amsterdamia.

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.