Gluteeniton, UK

Gluteeniton Lontoo

Voi että söin Lontoon reissullani hyvin! Lontoossa asuva ystäväni sanoikin osuvasti, että mikäli lontoolaisella ravintolalla ei ole mitään gluteenitonta ruokaa tarjolla, menee se pian konkurssiin, sillä ihmiset vaativat nykyään niin paljon tätä nyt niin kovin trendikästä gluteenitonta ruokaa, ja se on tietysti hyvä uutinen meille keliaakikoille.

Olin tehnyt itselleni jo ennen reissua listan kivan kuuloisista lounaspaikoista käyttäen apunani mm. Coeliac UK -sivuja, ja aika monessa etukäteen bongaamassani ravintolassa ehdin käydä. Myös kaupoista löysin helposti gluteenittomia välipaloja ja kotiin tuomisiksi ostin mm. erinomaisen hyvää mysliä. Tässäpä siis minun vinkkini gluteenittomaan matkailuun Lontoossa, toivottavasti niistä on iloa muillekin gluteenia vältteleville reissaajille!

 

Beyond Bread

Fitzrovia
2 Charlotte Place

Islington
267 Upper Street

Selfridges Food Hall
Selfridges
400 Oxford Street

www.beyondbread.co.uk

Beyond Bread on täysin gluteeniton leipomo-kahvila ja ah, niin hyvä. Tarjolla on suolaista ja makeaa, paljon vaihtoehtoja. Me kävimme lounaalla Islingtonissa saakka, ja lohipiiras ja Red Velvet kakku saivat melkein kyyneleet silmiin! Iso suositus!

Gluteeniton Lontoo

 

Honest Burgers

Useita ravintoloita ympäri Lontoota

www.honestburgers.co.uk

Honest Burgersista saa todella hyvät hampurilaiset ja myös esimerkiksi sipulirenkaat ja rapeat ranskalaiset gluteenittomina. Me kokeilimme London Eye:n läheltä löytyvää Honest Burgersia, osoitteessa 9 Festival Terrace. Paikka on suosittu ja jouduimme odottelemaan hetken, ennen kuin pääsimme sisään. Myös aina ohi kävellessämme ravintola oli täynnä. Palvelu oli kuitenkin nopeaa ja ystävällistä ja ruoka hyvää. Tänne tulen toistekin, vaikka joutuisinkin jonottamaan!

Gluteeniton Lontoo

 

Carluccio’s

Useita ravintoloita ympäri Lontoota

www.carluccios.com

Italialaista ruokaa tarjoava ravintolaketju, jolla on useita ravintoloita ympäri Lontoota. Ketjulla on hyvä gluteeniton menu, jolta löytyy gluteenitonta pastaa, risottoa ja jälkiruokia. Kokeilemamme Carluccio’s sijaitsi Waterloon asemalla, ja juna-aseman meininkiin sopivasti palvelu oli nopeaa, tehokasta ja ystävällistä.

Gluteeniton LontooGluteeniton Lontoo

 

Côte Brasserie

Useita ravintoloita ympäri kaupunkia

www.cote.co.uk

Edellisellä Lontoon reissullani kävin lounaalla tässä ranskalaistyyppisessä ravintolassa ihan Thames-joen varrella, Hay’s Galleriassa. Pääsimme silloin terassille aivan joen rantaan ja näköala oli hieno mm. Tower Bridgelle. Côte Brasserien runsas gluteeniton menu löytyy tästä linkistä.

 

Itsu

Useita ravintoloita ympäri Lontoota

www.itsu.com

Nopeaksi ja edulliseksi lounaaksi on aasialaista pikaruokaa tarjoava Itsu ok. Sain tiskin takaa listan tuotteista, jotka ovat gluteenittomia, ja Thaimaasta inspiraation saanut, purkissa tuleva kasvis-kookoskeitto oli hintaansa (alle neljä puntaa) nähden erinomainen.

 

M&S Take Away kolmioleivät ja wrapit

Gluteenitonta evästä saa parhaiten M&S -ruokakauppojen take away -osastolta, josta löytyy useita vaihtoehtoja gluteenittomia kolmioleipiä ja wrappeja. Harvinaista herkkua, mainiota evästä piknikille tai paluulennolle!

Gluteeniton Lontoo

 

Mitä muuta gluteeniton Lontoo olisi voinut minulle tarjota? Missä minun pitää ehdottomasti seuraavalla kerralla käydä herkuttelemassa?

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

7 thoughts on “Gluteeniton Lontoo

  1. Ihania vinkkejä, kiitos! Olen miettinyt Lontoon reissua lähitulevaisuuteen, joten kiva lukea gluteenittomia suosituksia sinne. Etenkin tuo täysin gluteeniton leipomo-kahvila houkuttelee. En ole varmaan koskaan käynyt täysin gluteenittomassa paikassa, missä takuulla voi syödä rennoin mielin. 🙂

  2. Hei! Kiitos jutusta. Lontooseen menossa ja tulipa tässä paljon hyviä vinkkejä. Osaatko sanoa onko nämä luontaisesti gluteenittomia vaihtoehtoja eli turvallisesti täysin gluteenittomia?

    1. Moikka! Ihanaa, minullekin kelpaisi reissu Lontooseen vaikka heti :D. En osaa sanoa, että onko nämä paikat luontaisesti gluteenittomia. Minulla on ihokeliakia, enkä muistaakseni saanut tällä reissulla mistään oireita, vaikka yleensä reagoin tosi herkästi. Oliko sitten vaan hyvää tuuria vai oliko paikat luontaisesti gluteenittomia, en tiedä!

  3. Hei, kiitos jutusta. Todella ihania vinkkejä. Lontooseen ollaan menossa syksyllä. Otin vinkit ylös ja toivon, että pääsen ainakin osaa testaamaan. Erityisesti kiinnostaisi tuo Beyond Bread. Mukavaa kesää sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.