Gluteeniton, Katalonia

Gluteeniton matkailu – Gluteeniton Sitges

Minilomallani Sitgesissä yritin kartoittaa kaupungin gluteenittoman tarjonnan, melko huonoin tuloksin. Näin talvella, turistien ollessa muilla mailla, moni ravintola pistää ovensa kiinni ja on vaikea tietää, mikä paikka on kokonaan lopettanut ja mikä on vain lomilla.

Olen syönyt aiemmilla päiväreissuilla Sitgesissä hyvin, mutta en enää löytänyt niitä ennalta tuttuja paikkoja. Mutta onneksi löytyi uusia tuttavuuksia! Nälkää ei siis tarvinnut tämän keliaakikon tälläkään reissulla nähdä, mutta hieman jouduin tekemään salapoliisin töitä löytääkseni oikeat paikat. Tulevien reissujen varalle tässä siis tuon pienen rantakaupungin gluteenitonta valikoimaa. Päivitän listaa tulevilla Sitgesin reissuilla, ja jos sinulla sattuu olemaan ravintolavinkkejä Sitgesiin, niin kerro ihmeessä kommenteissa!

 

Pic-Nic

Passeig Maritim, s/n (davant av. Sofia)

www.restaurantpicnic.com

Picnic taitaa olla Sitgesin varmin valinta: heillä on oma, runsas menu meille keliaakikoille ja Katalonian keliakialiitto on myöntänyt ravintolalle sertifikaatin. Meren rannassa oleva ravintola tarjoaa asiaan kuuluvasti  mereneläviä ja paellaa, ja näkymät merelle kruunaavat ruokanautinnon.

 

La Tagliatella

Passeig de la Ribera 70

www.latagliatella.es

Myös tällä italialaista ruokaa tarjoavalla ravintolaketjulla on keliakialiiton sertifikaatti. En ole itse käynyt, mutta näitä ravintoloita on myös Barcelonassa ja ihan joka puolella Espanjaa, eli kokeilen jossain vaiheessa ja kerron sitten, että miten homma oli hanskassa.

 

Red Velvet

Passeig de la Ribera 8

www.redvelvet.es

Kivan näköinen kahvila-leipomo rantabulevardilla. Täällä on tarjolla myös gluteenitonta, tosin höystettynä varoituksilla kontaminaatioriskistä.

 

Lady Green

Sant Pau 11

Ekologinen ja vegetaarinen ravintola tarjoaa myös gluteenitonta, mutta vaihtoehtoja ei ole merkitty menuun, vaan ne pitää kysyä. Tarjoilija ei ollut minun käyntini aikaan ihan selvillä gluteenittomuudesta, mutta keittiössä homma hoidettiin kunnialla.

Gluteeniton Sitges

 

Telepizza

Bonaire 7

Ketjupitseria, josta saa gluteenittomia pitsoja ja jolla on Espanjan keliakialiiton sertifikaatti. Kun tekee mieli rasvaista mättöä.

 

Tesoro de Piratas

Carrer de les Parallades 12

Lasten suosikkikarkkikauppa, jossa gluteenittomat irtokarkit on selkeästi merkitty. Näitä kauppoja löytyy myös muualta Espanjasta, mm. Benidormista, Salousta ja Lloret de Marista. Oletan, että kontaminaatioriski on, sillä irtokarkkeja saa itse pussittaa.

Gluteeniton Sitges

 

Ruokakaupoista suosikkini on Mercadona, koska siellä gluteenittomuus on hyvin merkitty ja valikoimaa on paljon. Alkuvuodesta tarjolle tuli vihdoin hyvä, siemeniä sisältävä paahtoleipäkin eli nyt sieltä saa oikeastaan kaiken, mitä ihminen tarvitsee. Ja tietysti kaikista Sitgesin kaupoista saa hedelmiä ja muuta evästä eli kyllä tässäkin kaupungissa meikäläiset pärjää!

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

3 thoughts on “Gluteeniton matkailu – Gluteeniton Sitges

    1. Voi harmi, jos ei enää saa gluteenitonta! Pitääpä muistaa seuraavalle Sitgesin reissulla ottaa selvää, että mistä nykyään saa sopivaa ruokaa ja päivittää postaus 🙂

  1. Tyttärellänikin on gluteeniton ruokavalio ja matkustelemme paljon yhdessä. Usein tulee etukäteen katsottua mahdollisia leipomoita sekä ravintoloita joissa voimme käydä, mutta nykyään varsinkin Euroopan kaupungeissa vaihtoehtoja on kyllä kivasti. Kiitos vinkeistä Sitgesiin, sinne olemme suunnitelleet reissua ensi kesäksi jos korona sallii!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.