Andorra, Laskettelu, Outdoors

Grandvalira – Loistavaa hiihtoa!

Paetakseni tätä kaaosta kotona ja samalla vältellessäni Portugalin reissun valmisteluja, tässä hieman kuvia Grandvalirasta, Andorran ja samalla koko Pyreneiden suurimmasta hiihtokeskuksesta. Laskettavia kilometrejä sieltä löytyy 210 ja rinteitä 118. Ei paha!

Grandvalira muodostuu itse asiassa kuudesta eri hiihtokeskuksesta, jotka ovat toisiinsa yhteydessä hissien ja rinteiden välityksellä ja joihin pääsee kaikkiin yhdellä hissilipulla (aikuisilta 45 euroa päivälippu, alle 6-vuotiaat ja yli 70-vuotiaat laskettelevat ilmaiseksi). Alue on suuri ja sopivaa laskettavaa löytyy varmasti kaikille. Siniset ja punaiset rinteet ovat mukavan leveitä ja pitkiä ja kuulemma mustista rinteistä sai hyvät vauhdit. Sampan piti välillä päästä livahtamaan offareille, me tytöt kokeilimme vain paria pientä metsäreittiä.

Grandvalira

 

Hotellimme sijaitsi Canillossa, josta nousimme ylös vuorelle telekabiinilla. Canillosta pääsee suoraan pitkiin lojottelurinteisiin ja siellä sijaitsee myös uutuus Mon(t) Magic, alue lapsille, josta löytyy mm. hauska metsäreitti ja keinuja.

Muita alueita, joissa kaikissa mekin siis viikonlopun aikana seikkailimme aurinkoa seuraten ja tuulta vältellen, ovat Pas de la Casa, Grau Roig, Soldeu, El Tarter ja Encamp. Tässäpä rinnekartta, joka löytyy myös Grandvaliran nettisivuilta vaikkapa virtuaalisena.

Grandvalira

 

Koska alue on niin suuri, ihmismassat uppoavat sinne mukavasti ja ruuhkaa on hisseillä hyvin harvoin. Hissejä on 64 ja tunnissa saadaan jopa 100 700 laskettelijaa hinattua rinteisiin! Suurimmat ruuhkat saa sitten kokea Andorrasta pois pyrkiessä, rajanylitykseen saa varata aikaa…

Grandvalira

 

Rinneravintoloita löytyy mukavasti. Ruokaa on tarjolla monenlaista, hodareista ihan kunnon ruoka-annoksiin. Näinpä jossain italialaisessa ruokapaikassa gluteenittoman menunkin!

Grandvalira

Grandvalira

 

Voinen tunnustaa, että Grandvalira on minun suosikkikeskukseni Pyreneillä. Andorrasta löytyy toinenkin hiihtokeskus, VallNord, jonne menen laskettelemaan maaliskuussa, ja joka sekin on oikein mainio, mutta minä tykkään tämmöisestä hiihtelystä, jossa näkee kauas ja saa rauhassa nautiskella rinteissä ilman ruuhkia. Meillä oli siis erinomainen viikonloppu siihen saakka, että palasimme tänne räjähtäneeseen kotiin!

Grandvalira

 

Oli muuten hassua seurata aktiivisuusmittariani kahden pitkän hiihtopäivän aikana. Mittarin mukaan en liikkunut edes sen vertaa mitä normaalina tietokoneella istuttuna päivänä! Kummasti kuitenkin jalat olivat spagettia, kun sunnuntai-iltapäivänä nykäisin monot jalasta!

Grandvalira

Grandvalira

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

6 thoughts on “Grandvalira – Loistavaa hiihtoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.