Islanti

Tukikohtamme Islannissa – Hafnarfjörður (matkapäiväkirja, Islanti 2017)

Vielä viimeinen postaus Islannista ennen seuraavia seikkailuja! Kun teimme matkasuunnitelmaa Islantiin, yritimme tietysti etsiä mahdollisimman kätevää tukikohtaa viikon reissullemme: halusimme asuntomme olevan lähellä Reykjavikia, mutta ei ihan pääkaupungin keskustassa, jotta lapset voisivat olla ulkona ilman meitä aikuisia. Toivoimme väliaikaisen kotimme olevan lentokentän suunnalla ja sellaisen, josta on helppo lähteä roadtripeille ja josta löytyy myös ruokakaupat ja muut palvelut. Tukikohdaksi valikoitui lopulta Hafnarfjörður ja tykättiin!

Etsin ennen reissua vähän infoa tästä pienestä rannikkokaupungista suomeksi, mutta en löytänyt oikeastaan mitään, ja niinpä tässä tulee nyt vähän kuvien muodossa kaupungin esittelyä, jotain toistakin matkailijaa kun majoittuminen tässä kaupungissa saattaa kiinnostaa!

Hafnarfjörður

 

Hafnarfjörður on Islannin kolmanneksi suurin kaupunki Reykjavíkin and Kópavogurin jälkeen, mutta se ei suinkaan tarkoita, että se olisi iso kaupunki. Asukkaita täällä on noin 26 000 eli ei edes puolta siitä, mitä vaikkapa Rovaniemellä on. Itse asiassa Rovaniemi tuli meille monesti mieleen, kun tutkimme kaupunkia lumisina päivinä: rakennuskannassa on paljon samaa! Meille uudemmat talot eivät siis olleet kovin eksoottisia, mutta japanilaiset turistit ottivat niistä paljon valokuvia. Ja heidän kanssaan otimme valokuvia kaupungin keskustassa ajavista moottorikelkoista ja vellovasta merestä, eksotiikkaa löytyi siis meillekin.

Hafnarfjörður

Hafnarfjörður

Hafnarfjörður

 

Kävimme moneen kertaan kävelyllä satama-alueella ja merenrannassa, jotka olivat erityisen kauniita auringonlaskun aikaan. Nyt jalankulkijoiden reitit olivat lumen tukkimia eli jouduimme kahlaamaan paksussa lumessa ja muutamat osat kaupunkia jäi näkemättä, sillä liikkuminen oli kerta kaikkiaan hankalaa. Jännä miten tuollainen luonnonvoima kuin lumisade saa kaupungin jumiin!

Hafnarfjörður

Hafnarfjörður

Hafnarfjörður

 

Kaupunki peittyi tosiaan lumeen heti sen jälkeen, kun pääsimme perille, eli meille jäi kaupungista valoisa ja valkoinen vaikutelma. Ensimmäisenä päivänä kaupunki oli ihan hiljainen, sillä autot eivät päässeet liikkeelle lumen alta ja lumi vaimensi kaikki äänet. Mikä kontrasti Barcelonan metelille, ja juuri tätä hiljaisuutta me tulimme tänne hakemaan!

Hafnarfjörður

Hafnarfjörður

Hafnarfjörður

Hafnarfjörður

 

Hafnarfjörðurissa on kolme kylpylää, jotka saavat lämpönsä kuumista lähteistä, ja me kävimme niistä yhdessä, Suðurbæjarlaugissa. Lämpimistä vesistä nauttivat myös linnut, jotka parveilivat keskeltä kaupunkia löytyvällä pienellä järvellä, Hamarkotslaekurissa.

Hafnarfjörður

Hafnarfjörður

Hafnarfjörður

 

Kaupungissa on pieni kaupunginmuseo Byggðasafn Hafnarfjarðar, joka on auki kesäkuukausina, sekä pari kirkkoa, mutta me jätimme kaikki kulttuuririennot nyt väliin. Kaupungissa järjestetään kesäisin viikinkijuhlat ja voisin kuvitella, että kesäisin täällä on huomattavasti vilkkaampaa kuin näin talvisina arkipäivinä.

Hafnarfjörður

Hafnarfjörður

Hafnarfjörður

 

Paras paikka maisemien ihailuun löytyi pienen nyppylän päältä, Flensborgarskólinn -koulun vierestä. Täältä näki hyvin sekä merelle että kauas vuorille. Upeat maisemat, mutta niinpä ne oli ihan joka paikassa Islannissa.

Hafnarfjörður

Hafnarfjörður

Hafnarfjörður

 

Hafnarfjörðurista löytyy sekä ruokakauppoja (me totesimme parhaimmaksi Krónanin), kahviloita (kävimme Pallettissa, josta saa myös gluteenittomia juttuja) että ravintoloita (joissa emme käyneet, mutta islantilaiset hodarit piti ostaa nakkikiskalta). Kävimme hypistelemässä muutamassa kaupassa, mutta hinnat olivat niin korkeita, ettei edes kirjakaupasta lähtenyt mitään mukaan. Reykjavík on lähellä, reilun kymmenen kilometrin päässä, ja sieltä tietysti löytyy kaikki se, mitä Hafnarfjörðurista ei löydy. Meillä oli vuokra-auto, jolla kuljimme kaupunkien väliä, mutta bussillakin pääsee parissakymmenessä minuutissa. Oli siis kyllä kaikin puolin hyvä valinta tukikohdaksi tämä Hafnarfjörður, voisin mennä toistekin!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.