Suomi

Haltialan kotieläintila lasten kanssa

Toki kun Suomessa olemme, haluamme näyttää näille betonin ja pakokaasun keskellä kasvaville citylapsillemme palasen Suomen maaseutua. Helsingissä se onnistui kätevimmin vierailemalla Haltialan kotieläintilalla, jossa lapset saivat rapsutella ja ruokkia vuohia, lampaita ja lehmiä, ja näiden lisäksi nähdä vielä kanoja, kukkoja, hevosia ja possuja. Aika eksoottista!

Näin kesäisin eläimet ovat päivät ulkona ja niille saa antaa ruohoa aidanreunuksilta ja tulevatpa ne kerjäämään rapsutuksiakin. Jotkut eläimet, pääasiassa vuohet, olivat suorastaan röyhkeän ahneita, mutta pienet söpöt vasikat vielä arastelivat vieraita. Lihava sika ei korvaansa lotkauttanut houkutuksille ja kukko pullisteli kanalaumansa edessä. Hassuja otuksia, näitä ja näiden touhuja katsellessa kului aika nopeasti!

Haltialan kotieläintila

Haltialan kotieläintila

Haltialan kotieläintila

Haltialan kotieläintila

Haltialan kotieläintila

Haltialan kotieläintila

 

Maatilan pihalla voi halutessaan grillailla (omat hiilet tai puut mukaan!) ja Wanha Pehtoori -ravintolassa näytti olevan aika kivat lounastarjoilut. Katselimme aikamme isoja maatalouskoneita ja kävimme kävelemässä Vantaanjoen varressa. Pikkusisko löysi taas neliapilan – toisen tälle vuodelle – , vaikkei edes etsinyt. Ihme Hannu Hanhi hänkin.

Haltialan kotieläintila

Haltialan kotieläintila

 

Kuinka mahtavaa onkaan, että pääkaupungin sisältä löytyy tällaista maalaismaisemaa! Ei varmasti kovin monessa kaupungissa ole vastaavaa. Ja vielä harvinaisempaa taitaa olla, että tämä idylli, Haltialan kotieläintila on ihan ilmainen. Mukava paikka!

Haltialan kotieläintila

Haltialan kotieläintila

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

4 thoughts on “Haltialan kotieläintila lasten kanssa

    1. Meidän lapset tykkäsivät tosi paljon! Ollaan toki käyty maailmalla monissa vastaavissa paikoissa, mutta tähän toi lisäbonusta suomalaisuus, ainakin näin äidin näkökulmasta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.