Suomi

Hanko – Neljän tuulen tupa

Tiesittekö, että Marsalkka Mannerheim toimi aikoinaan myös kahvilanpitäjänä? Ehkä olen ollut ajatuksissani historiantunneilla tai jopa nukkunut, mutta minulle tämä oli ihan uusi tieto!

Hanko

 

Vietimme yhden päivän Hangossa ja kävimme siellä muun muassa Neljän tuulen tuvalla, Pienessä Mäntysaaressa sijaitsevassa kahvilassa, jossa Mannerheim toimi ravintoloitsijana vuosina 1927-1933. Hän asui itse viereisessä saaressa ja kävi aamuisin kahvilan puolella aamupalalla ennen asiakkaiden saapumista. Kahvila oli toiminut paikalla aiemmin usealla eri nimellä jo vuodesta 1904, ja ilmeisesti Mannerheimia häiritsi kahvilasta kantautuva meteli ja niin hän päätti sen ostaa itselleen ja näin määrätä itse tahdin. Ihan fiksua, näin minäkin tekisin, jos olisi rahaa ja valtaa.

Hanko

Hanko

 

Lomamme meri- ja saaristoteemaa mukaillen vietimme hetken kahvilaa ympäröivillä kallioilla. Lapset saivat tutustua Hangossa lomaileviin pikkuserkkuihinsa ja me vanhemmat keskityimme huutelemaan varoituksia. Emme käyneet kahvilassa sisällä, joten sen tarjonnasta en osaa valitettavasti sanoa yhtään mitään. Meille riitti rannan vaahtokarkit, maisemat ja aurinko!

Hanko

Hanko

 

Kävimme myöhemmin vielä Hangon kaupungin keskustassa. Olipa miellyttävä yllätys, Hanko on todella kaunis kesäkaupunki kuten moni muukin suomalaiskaupunki! Hieman jäi kaihertamaan, että pitäisikö tänne tulla joskus uudelleen pidemmäksi aikaa, mielellään majoittumaan johonkin kauniiseen pitsihuvilaan, nauttimaan lämpimistä kesäilloista. Kaunis paikka tämä Hanko!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.