UK

Harry Potter Studios – Uskomaton elämys!

Nyt olimme niin lähellä suurimman unelman toteutumista kuin se on mahdollista! Epäilen, ettei ketään meidän jästiperheestä tulla koskaan kutsumaan Tylypahkaan opiskelemaan, mutta nyt olemme ainakin päässeet katsomaan, miltä siellä näyttää. Harry Potter Studios Englannissa oli mielettömän upea paikka!

Täällä, Warner Bros. Studioilla Watfordissa, Leavesdenin studioilla, on kuvattu kaikki kahdeksan Harry Potter -elokuvaa (knoppitieto: alunperin studiot olivat Rolls Roycen tehdas ja sittemmin täällä on kuvattu myös 007 ja Kultainen silmä sekä Tähtien sota: Episodi 1 – Pimeä uhka ennen Harry Pottereita). Kuvausten jäljiltä jäi valtavat määrät lavasteita ja esineitä ja niihin pääsee täällä nyt tutustumaan. Harry Potter Studios ei siis ole mikään huvipuisto, vaan oikeasti kuvauspaikka, ja sepä siitä tekeekin niin kiinnostavan. Koko perhe tykkäsi kierroksesta, ja kaikille oli jotakin nähtävää omien kiinnostusten mukaan. Isosisko maailman suurimpana Harry Potter -fanina upposi eniten taikamaailmaan, mutta oli meille muillekin elokuvat nähneille ja kirjat lukeneille perheenjäsenille paljon ihmeteltävää ja koettavaa.

Harry Potter Studios

 

Liput pitää ostaa etukäteen ja kannattaa olla ajoissa, jotta saa kierroksen itselle parhaiten sopivaan aikaan, sillä kävijöitä on päivässä jopa yli 6000. Lokakuussa 2016 aikuisten lippu maksoi 36 puntaa, lasten (5-15 -vuotiaat) 27 puntaa. Meidän nelihenkisen perheen kannatti ottaa perhelippu, joka kustansi 107 puntaa. Ihanan kallista, mutta taatusti kokemuksena jokaisen punnan väärti. Liput ostetaan tämän linkin kautta.

Meillä oli vuokra-auto alla ja näin Halloweeninakin, noitien ja velhojen juhla-aikana, parkkipaikalla oli hyvin tilaa. Studioille pääsee myös näppärästi esimerkiksi junalla. Watford Junction on lähin juna-asema ja esimerkiksi Lontoosta sinne pääsee 20 minuutissa. Juna-asemalta kulkee helposti tunnistettava bussi Studioille. Tarkemmat ohjeet ja aikataulut löytyvät tietysti Studioiden nettisivuilta.

Kannattaa olla paikan päällä hieman ennen kierroksen alkua. Netistä printattu tilausvahvistus vaihdetaan pääsylippuun ja sitten odotellaan, että päästään aloittamaan kierros. Kierros alkaa koko ryhmän voimin kahdella lyhyellä videopätkällä ja esittelyllä ja sen jälkeen Studioita voi kiertää omaan tahtiin niin kauan kuin haluaa.

En halua pilata kokemusta kertomalla yksityiskohtaisesti kierroksesta, mutta siihen voi varautua, että aikaa kuluu. Yksityiskohtia on valtavasti, tuhansittain, ja etenkin suuret Harry Potter -fanit löytävät koko ajan uutta ihmeteltävää. Mikäli Harry Potterit ovat tuttuja vain pintapuolisesti, riittää silti katseltavaa mm. lavasteissa, teknisissä toteutuksissa, puvuissa ja maskeerauksissa. Elokuvasarjan teko on vaatinut uskomattoman määrän käsityötä ja kun seuraavan kerran katson Harry Pottereita, tulen varmasti kiinnittämään enemmän huomioita yksittäisiin esineisiin ja yksityiskohtiin.

Harry Potter Studios

Harry Potter Studios

Harry Potter Studios

Harry Potter Studios

Harry Potter Studios

 

Kierroksella nähdään mm. upea Suuri Sali, joka oli näin Halloweenina koristeltu teemaan sopivasti, Harryn huone portaiden alla, Rohkelikkojen nukkumasali, Hagridin mökki, Kalkaroksen luokkahuone, Viistokuja… Oikeastaan kaikki paikat, joita elokuvissakin näkee. Lapset saavat halutessaan ”passin”, johon voi kerätä eri kohteissa leimoja ja jossa on pieniä tehtäviä. Lopuksi lapset saivat rintamerkit muistoksi hyvin suoritetusta työstä.

Harry Potter Studios

Harry Potter Studios

 

Myös ulkotiloja pääsee katsomaan. Meille sattui onneksemme hyvin sumuinen ilta, kun kävelimme Likusteritiellä ja näimme Poimittaislinjan ja muut elokuvista tutut jutut, ja tunnelma oli satumainen. Tällainen sää oli myös koko elokuvasarjan alkukohtauksessa, siinä, jossa Hagrid tuo Harryn Likusteritie 4:ään. Täydellistä!

Harry Potter Studios

Harry Potter Studios

 

Kierroksella pääsee myös Tylypahkan junaan, ja siellä vaunut on lavastettu eri elokuvan kohtauksia varten. Lapsia hihitytti Lavender Brownin huuruiseen junan ikkunaan piirtämä sydän ja karkkikärry olisi houkutellut tutustumaan lähemminkin. Juna-asemalla voi ottaa myös itsestään kuvan työntämässä laukkukärryjä 9 3/4 -laiturille.

Harry Potter Studios

 

Kovin kaupallistettuhan tämä paikka on ja kaikenlaista aiheeseen liittyvä tavaraa on myynnissä  melko suolaiseen hintaan noitakaavuista pehmoleluihin ja taikasauvoista t-paitoihin. Myös kahvila löytyy, ja ihan ehdoton maisteltava on kermakalja. Oletko päässyt maistelemaan? Tykkäsitkö? Minulle riitti mukillinen tätä makeaa juomaa, vaikka se hyvää olikin. Muistoksi voi ostaa myös videon, jossa lennät luudalla, tai kuvan, jossa poseeraat velhona. Meilläkin on nyt muistona juliste, jossa koko perhe on etsintäkuulutettu.

Harry Potter Studios

Harry Potter Studios

Harry Potter Studios

 

Kierros päättyy jättimäiseen pienoismalliin Tylypahkasta. Voi olisipa tällainen paikka oikeasti olemassa! Tunteet olivat pinnassa sekä Studioille mennessä että sieltä pois tullessa. Me haluamme taikamaailmaan asumaan!

Harry Potter Studios on uskomaton, ikimuistoinen kokemus. Me kiertelimme siellä viitisen tuntia, eikä sekään vielä riittänyt kaiken näkemiseen. Mieletön paikka, ehdottomasti jokaisen Harry Potter -fanin ykköskohde!

Harry Potter Studios

Harry Potter Studios

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

16 thoughts on “Harry Potter Studios – Uskomaton elämys!

 1. Tuo on kyllä niin mahtava paikka! Kävin siellä kolme-neljä vuotta sitten ja oon nyt haaveillut reissusta Britteihin vaikka ensi kesälle, niin pääsisin tuonne uudestaan 🙂 Tuo Tylypahkan pienoismalli sai mulla aikanaan tipan linssiin, niin upea ilmestys se oli. Ja muutenkin koko paikassa riitti nähtävää vaikka millä mitalla. Seuraava kohde teilläkin on sitten luonnollisesti The Wizarding World of Harry Potter! 😉 http://www.rantapallo.fi/kerranpoistuinkotoa/2016/06/21/the-wizarding-world-of-harry-potter-potter-fanin-unelmakohde/ Ainakin täältä lähtee vahva suositus. Omalla tavallani tykkäsin noista studioista siksi, että ne eivät olleet huvipuistomaiset, vaan niissä pystyi keskittymään lavasteisiin ja muihin eri tavalla. Mutta kyllä tuo Orlandon ylpeys taas veti ihan toisella tavalla sanattomaksi. Se oli taas niin paljon konkreettisempi. Mutta aivan mahtavia kohteita molemmat!

  1. Googlettelin ja etsin Instagramista kuvia tuosta Orlandon Harry Potter -mestasta, ja voi vitsi miten hienolta näyttää! Ihan jo sen takia voisin lennähtää rapakon toiselle puolelle 😀

  1. Meille sattui ihan mahtavat kelit tuolle Englannin reissulle! Okei, jos olisin tullut vaikka Suomesta, niin ehkä olisi se sumuisuus saattanut harmittaa, mutta kun tulin Barcelonasta, jossa ei ikinä ole tuollaista keliä, niin tykkäsin tosi paljon 🙂

 2. Itseasiassa en ole jaksanut katsoa yhtään Harry Potter -leffaa kokonaan (enkä ole lukenut kirjoja), mutta lähtisin silti tuonne kiljuen!! Etenkin Lord of the Ringsien ja Hobittien kaikki dokumenttipätkät on katseltu niin tarkasti, että elokuvan tekemiseen ja lavastamiseen liittyvät asiat kiinnostaa todella paljon. Ehkä katsoisin ne Potteritkin kunnolla, jos tulee Lontooseen päin asiaa ja mahdollisuus käydä tuolla!

  1. Näin se taitaa olla, kirjoja ja leffoja ei voi vertailla :). Viimeisimpänä esimerkkinä tuo Nainen junassa -kirja: aivan tosi hyvä, mutta leffan traileri oli niin kamala, etten aio mennä katsomaan!

  1. Tämä on vähän erilainen kuin nuo Universalin kohteet, kun täällä on niitä oikeita lavasteita. Haluaisin silti myös sellaiseen huvipuistotyyppiseenkin Harry Potter -kohteeseen 😀

 3. Näyttää kyllä satumaiselta! Studiokierrokset ovat aina mielenkiintoisia. En ole täällä Harry Potter Studiolla käynyt, mutta nyt on moneen Universal Studiosiin rakennettu Harry Potter -teemaosio. Ajattelin ensi kuussa käydä Osakan Universal Studiosilla tutustumassa Tylypahkaan. Sieltä saa kuulemma myös tuota kermakaljaa. Pitää kokeilla, vaikka voi olla, että ei ihan mun juttu ole. :-p

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.