Suomi

Helsingin saaristoa veneellä

En aiemmin tiennyt, että Helsingin edustalla on yli 300 saarta, mutta nytpä olen taas hiukan viisaampi. Ja olen nyt myös osan niistä saarista nähnyt ainakin ohimennen, teimme nimittäin pienen laivaretken Helsingin kauniissa saaristossa!

Suomen Saaristokuljetus kuskaa ihmisiä Helsingin edustalla paikasta toiseen, ja me käytimme reittiä, joka kulkee Hakaniemestä Vuosaaren Aurinkolahteen, hypäten kyytiin Herttoniemen rannasta. Reitti pysähtelee useassa satamassa ja matkanteko on mukavan leppoisaa. Matka kestää reilun tunnin ja maksaa aikuiselta kympin, lapset puoleen hintaan. Leppoisaa matkantekoa.

Helsingin saaristo

 

Haluaisin kehua kyytiä estottomasti, mutta olosuhteillehan ei aina voi mitään. Tänä kesänä harvinainen aurinkoinen sää oli saanut muutkin innostumaan pienestä risteilystä ja niin paatti oli aivan tupaten täynnä. Emme päässeet kannelle katselemaan maisemia, vaan istuimme ahtaasti sisällä laivassa, katsellen ohi lipuvia maisemia tuhruisen ikkunan läpi. Vasta viimeisellä pätkällä mahduimme kannelle ja saimme haistella meri-ilmaa. Helsingin saaristo näytti tunnelmalliselta: minäkin haluan tänne lomapäivien viettoon!

Helsingin saaristo

Helsingin saaristo

 

Ja kyllähän ne saaret kauniita olivat. Kivisiä luotoja, jyrkkiä kallioita sekä somia – ja välillä hulppeita – mökkejä. Näimme muitakin lintuja kuin lokkeja ja muutama purjeveneilijä oli innostunut merille. Voi miksi minun sukuni ei ole saaristosta, olisin nimittäin mielelläni viettänyt lapsuuteni rantakallioilla hyppien!

Helsingin saaristo

Helsingin saaristo

Helsingin saaristo

 

Aurinkolahdessa oli paljon porukkaa nauttimassa auringosta. Kävelimme pitkin hiekkarantaa, lapset kahlailivat ja kiipesivät kallioille. Aika mukavannäköistä asuinaluetta, jossa emme olleet aiemmin käyneet.

Helsingin saaristo

Helsingin saaristo

Helsingin saaristo

 

Olimme saaneet suosituksen käydä Kahvila Kampelassa välipalalla, ja siellä kävimme. Kermainen lohikeitto maistui keliaakikollekin (tosin olisi pitänyt ehtiä kiljaista ennen kuin tarjoilija laittoi gluteenittoman leivän päälle margariinia rasiasta, joka oli ihan täynnä ruisleivän muruja. Ei näin.). Yksi pieni tyttö täytti itsensä isolla pannukakkuviipaleella ja muukin perhe sai riittävästi ruokaa. Mukava pieni rantaravintola! Ja mukava muutaman tunnin retki muutenkin!

Helsingin saaristo

Helsingin saaristo

 

Onko täällä muita maakrapuja, jotka ovat vasta aikuisena päässeet merielämän makuun? Tai sellaisia, joille Helsingin saaristo on lapsuuden leikkipaikka?

Helsingin saaristo

Helsingin saaristo

Helsingin saaristo

Helsingin saaristo

Helsingin saaristo

Helsingin saaristo

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

2 thoughts on “Helsingin saaristoa veneellä

    1. On kyllä erikoisen viileät heinäkuun säät. Minäkin ehdin jo napata jonkun ihmeellisen 24 tunnin kuumeen, kun kävin liian kesäisillä vaatteilla kaupassa! Onneksi otin saman takin mukaan, mikä minulla oli edellisellä Suomen reissulla viime syyskuussa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.