Katalonia, Laskettelu, Outdoors, Pyreneet

Hiihtovaellus Pyreneillä

Ukkelit kävivät randolla Vall d’Aranissa, ja sain luvan julkaista muutaman lumisen kuvan reissusta!

Pojat lähtivät matkaan Artiesin kylästä ja reissu kesti kaksi yötä. Majoittumiset olivat jo meille viime kesältä tutulla Colomersin majalla sekä Restancan majalla. Lunta oli vähintäänkin riittävästi!

Hiihtovaellus Pyreneillä

Hiihtovaellus Pyreneillä

 

Alkuperäinen suunnitelma muuttui, kuten vuorilla monesti tuppaa tekemään. Keli osoittautui hieman ennen reissua epävakaiseksi, ja niinpä pojat päättivät mennä tänne tutummalle alueelle. Alun perin tarkoitus oli mennä Aragoniin, Monte Perdidon alueelle.

Hiihtovaellus Pyreneillä

 

Restancan maja oli kuulemma tosi hyvä, kuten Colomersin majakin. Lämmin, siisti ja ruoka oli hyvää. Majoilla oli aika vähän muuta porukkaa. Muutama ranskalainen oli samantyyppisellä reissulla.

Jos joku ei tiedä, mitä randohomma on, niin lyhyesti sanottuna se on hiihtovaellusta vuoristossa. Ranskan sana randonnée tarkoittaa vaellusta. Päämääränä on yleensä paitsi eteneminen myös laskuosuus merkittyjen reittien ulkopuolella. Samppa  on tällä alueella randoillut paljon aiemminkin, sekä myös Alpeilla ja Norjassa. Pisin rando taitaa olla Haute Route Chamonix’sta Zermattiin. Kiipeäminen Mont Blancin huipulle ja sieltä suksilla alas laskeminen laskettaneen myös randoreissuksi.

Hiihtovaellus Pyreneillä

 

Sää oli tosi vaihtelevaa: oli sinkkiä, pilvistä, lumisadetta, mukavaa pikkupakkasta, suojakeliä ja sinistä taivastakin. Eli lähes kaikkea, lukuunottamatta kunnon myrskyä ja vesisadetta.

Hiihtovaellus Pyreneillä

Yhdellä ryhmän jäsenellä nousi ensimmäisenä päivänä pahat rakot jalkoihin ja hän joutui palaamaan takaisin. Tämä vähän muutti reittisuunnitelmia. Vuorilla tähän saa varautua.

Keli oli tosiaan hyvin vaihteleva, mutta kolmantena päivänä vaivannäkö palkittiin, kun vanha taivas tuli esille ja koskemattomat puuterikentät avautuivat näköpiiriin. Oli kuulemma aika huikeaa!

 

Hiihtovaellus Pyreneillä

Hiihtovaellus Pyreneillä

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

4 thoughts on “Hiihtovaellus Pyreneillä

  1. Haaa, täälläkin on juuri palailtu kotiin hiihtovaellukselta, meillä tosin meni niin päin että mies jäi kotiin ja minä hiihdin 🙂 En tiedä miten suomen kielen termit menevät, Norjassa rando olisi varmaan ollut ”toptur”, kun me taas mentiin ”fjellski” reissu eli retkisuksilla. Eli ihan noin isoja vuoria ei kiivetty! Mutta suunnitelmat ne vaihtuivat täälläkin alati… Upeita kuvia!

    1. Luinkin blogistasi reissustanne, aikamoinen ”lumiretki” :). Minä en ole koskaan tämmöistä kokeillut, tykkään enemmän kulkea vuorilla kesällä. Ehkä hyvässä seurassa vaeltelu voisi olla kivaa talvellakin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.