Elämän pienet ilot, Eurooppa, Hotelli, Käydyt maat, Puola

Hopeavuorella Pöllömetsässä – Srebrna Góra

Suomeksi kuulostaa satumaiselta, puolaksi haluaisit ehkä ostaa vokaalin. Srebrna Góra eli Hopeavuori (saksaksi Silberberg, alue on kuulunut aiemmin Saksalle) sijaitsee Góry Sowien alueella eli Pöllömetsässä (saks. Eulengebirge). Pöllömetsä on vuoristojono Puolan ja Tsekin välillä Sudeeteilla, Sleesiassa, lähin isompi kaupunki, palvelut ja myös lentokenttä löytyy Wroclawista.

Srebrna Góra

 

Pienessä kylässä asuu noin 1500 ihmistä, ja vaikka itse kylässä ei ole ihmeemmin nähtävää, vaikka nätti onkin, on lähellä Srebrna Góran hyvin säilynyt linnoitus, joka on yksi Puolan historiallisista monumenteista ja nykyisin turistikohde. Myös luonto kylän ympärillä on kaunista, metsäistä ja vuoristoista.

Meiltä jäi linnoitus ja luonto näkemättä, sillä satoi rankasti vettä, mutta kylässä ehdin hiukan pyöriä. Srebrna Górassa pysähdyimme vain yhdeksi yöksi nukkumaan, joten sievä kylä oli itse asiassa vain pieni bonus matkan varrella. Oikein mukavasta hotellistamme olisi ollut upeat näköalat, mikäli sää ei olisi ollut niin pilvinen, mutta mitäpä näköaloista, kun saimme kuitenkin nukkua ja syödä hyvin.

Srebrna Góra

Srebrna Góra

Srebrna Góra

 

Ilmeisesti täällä ei hirveästi käy muita kuin saksalaisia ja tsekkiläisiä turisteja, sillä jotenkin kansallisuutemme herätti suurta kummastusta. Henkilökunta ei myöskään puhunut kovin hyvää englantia, vaikka ystävällistä olikin. Meidän puolan sanavarastommehan on rajallinen, osaan sanoa lody (jäätelö), czesc (hei) ja daj buzi (anna pusu), eli näillä ei vielä hirveästi asioita hoidella. Elekielellä onneksi pärjää!

 

Mutta mukava stoppi oli tämä, ja maisemat auton ikkunasta näillä seuduilla olivat kovin kauniit!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

1 thought on “Hopeavuorella Pöllömetsässä – Srebrna Góra

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.