Elämän pienet ilot, Espanja, Eurooppa, Hotelli, Katalonia, Kylpylä, Outdoors, Rantaelämää

Hotelliarvostelu: Aqua Hotel Onabrava & Spa ****S (Santa Susanna)

Ihmiset: matkustakaa myös sesongin ulkopuolella! Esimerkiksi nyt on Costa Bravan upeiden hiekkarantojen isot hotellit todella halpoja. Yö aamupalalla neljälle hengelle neljän tähden hotellissa irtoaa halvimmillaan 60 eurolla ja parilla lisäkympillä saa siihen vielä illallisen päälle. Kotona tulisi melkein kalliimmaksi!

Me tartuimme pari viikkoa sitten vanhempieni ollessa täällä tarjoukseen ja menimme yhdeksi yöksi 6o kilometrin päähän Barcelonasta Santa Susannaan neljän tähden Aqua Hotel Onabrava & Spa:han puolihoitoon, ihan vaan siksi, kun saatiin halvalla!

Aqua Hotel Onabrava

 

Lyhyesti tähän väliin tähtiluokituksista täällä Espanjassa: Espanjassa ei ole maanlaajuista luokitusjärjestelmää hotelleille, vaan jokaisella alueella on oma taulukkonsa, tosin kriteereille on määritelty minimivaatimukset. Tästä linkistä löytyy minimivaatimukset eri tähtimäärille. 

 

Aqua Hotel Onabrava on hyvin tyypillinen iso lomahotelli. Huoneita on 350 ja hotelliin kuuluu puutarha, uima-altaat, yhteisiä tiloja sekä myös kokoustiloja. Hotelli sijaitsee aivan Välimeren tuntumassa, hieman kaupungin keskustan ulkopuolella.

Yleiset tilat on väritetty merellisin värein sinisellä ja vaalealla puulla. Oleskelupaikkoja on paljon ja baari näytti olevan auki aina, kun siitä kävelimme ohi. Hotellin puolesta oli järjestetty ohjelmaa ja vanhempi sukupolvi eli minun vanhempani pääsi niin sanotusti humpalle eli tanssimaan espanjalaisia iskelmiä musiikkiduon tahdissa. Me emme Sampan kanssa oikein noita paritansseja osaa… Alkuillasta ohjelmassa oli myös minidisco, mutta meidän coolien esiteinien mielestä se oli ihan nolo. Hotellin pieni pelisali sen sijaan kiinnosti vähän enemmän, mutta lasten ohjatut aktiviteetit eli klubit eivät ollenkaan.

Aqua Hotel Onabrava

IMG_2814

 

Itse hotellihuoneesta en malttanut ottaa kuvia, tosin huone oli sen verran standardi, että eipä niistä kuvista juuri iloa olisi kellekään ollutkaan. Huoneessamme oli kaksi 140 cm leveää sänkyä ja tismalleen samanlainen huone oli myös vanhemmillani. Huone oli siisti, naapureista ei juurikaan kuulunut mitään, ilmastointi löytyi (ehdoton juttu näillä leveysasteilla!), kylpyhuone oli ihan tilava, sängyssä hyvä nukkua ja niin, sellainen perushotellihuone. Suuri plussa oli kuitenkin sisäpihalle aukeava mukavan kokoinen parveke, jolta näki sekä uima-altaat että meren, ja jossa oli hyvä ottaa aurinkoa.

Aqua Hotel Onabrava

Aqua Hotel Onabrava

 

Kuten hotellin nimen Spa-maininta paljastaa, täällä on myös kylpylä. Kävin pikaisesti kurkistamassa, miltä sisäallas näyttää, mutta aurinkoisena päivänä olisi ollut sääli pulikoida sisätiloissa ja lisäksi kylpylään oli muutaman euron lisämaksu. Kylpylä tarjoaa erilaisia hoitoja ja sen yhteydessä on myös kuntosali.

IMG_2851

 

Hotellin ehdottomasti paras puoli on uima-allasalue. Tytöt heittivät talviturkkinsa minun mielestäni tosi kylmässä vedessä, mutta aurinko onneksi oli lämmin eivätkä mukulat saaneet kevätflunssaa. Olimme lomalla ja turisteja, joten toki tilasimme altaan reunalle sangriaa ja naposteltavaa. Loikoilimme monta tuntia lepotuoleilla ja paistattelimme päivää. Aika kivaa.

Aqua Hotel Onabrava

Aqua Hotel Onabrava

Aqua Hotel Onabrava

 

Olimme varanneet puolihoidon eli hintaan sisältyi aamiainen ja illallinen. Buffet oli molemmissa iso ja monipuolinen ja tuoretta tavaraa tuotiin tarjolle hyvää tahtia. Lapset innostuivat tälläkin kertaa suklaaputouksesta, ja jos olisimme olleet kahdestaan Sampan kanssa reissussa, olisimme tehneet aamulla varmasti mimosat tarjolla olevasta kuohuviinistä.

Myös äitini on keliaakikko ja olimme ilahtuneita, kuinka hyvin gluteenittomuus oli otettu huomioon. Illallisella kysyttiin, että haluammeko erikseen gluteenitonta pastaa, lasagnea, leipää vai mitä. Tilasimme pitsat, ja hyvin upposi. Aamupalalle meille tuotiin erikseen leipää ja minä sain muffinsinkin, mutta äiti jäi jostain syystä ilman.

Lievä miinus ravintolan puolelle täytyy antaa kovasta metelistä. Ruokasalissa oli todella äänekästä, tosin niinhän ne tuppaavat tämmöisissä paikoissa olemaan.

IMG_2819

IMG_2804

 

Aqua Hotel Onabrava sijaitsee siis Costa Bravalla, Santa Susannan pikkukaupungissa, aivan Välimeren rannalla. Tai onhan siinä junarata välissä, kuten Costa Bravalla hieman Santa Susannan yläpuolelle Malgrat de Mariin asti on. Hotellille siis pääsee suoraan junalla Barcelonasta alle vitosella eli viikonloppuretken kohteeksi tämä on aivan mainio. Muutenkin hotelli oli aivan täydellinen tällaiseen pieneen irtiottoon kolmen sukupolven voimin. Vaikka yleensä suosimme pienempiä ja persoonallisempia hotelleja, olemme olleet aika usein lyhyitä pätkiä tällaisissa isoissa lomahotelleissakin, ja kyllä tämä sinne top kymppiin taitaa mennä. Bookingissa hotelli on saanut arvosteluissa keskiarvoksi 8,6 eli muutkin tuntuvat tykänneen!

Aqua Hotel Onabrava

Aqua Hotel Onabrava

 

Muita käymiäni hotelleja löytyy täältä!

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/barcelonankoti), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

 

 

2 thoughts on “Hotelliarvostelu: Aqua Hotel Onabrava & Spa ****S (Santa Susanna)

  1. Nää hotelliarvostelut on tosiaan kivoja! Mekin muuten suosimme juuri sellaisia off season lähtöjä ja hotelleja, kun silloin hinnat on jotain ihan muuta. Espanjan hotelleista vielä sen verran, että pikkuisen jännityksellä niitä aina välillä kattelee. Saas nähdä millainen oma majapaikkamme on heinäkuussa 🙂

    1. Koskaan ei tiedä mitä saa :D. Toisaalta nykyään on niin paljon helpompi etsiä etukäteen infoa, kun on noita TripAdvisoreita ja muita sivustoja, onneksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.