Hotelli, Portugal

Hotelliarvostelu: Porton vanhin hotelli Grande Hotel de Paris***

Onhan se aina mieleenpainuvaa yöpyä hotellissa, joka on jollain lailla erikoinen. Portosta hotellia etsiessämme pomppasi eri sivustoilta esille ilmeisesti Porton vanhin hotelli, kolmen tähden Grande Hotel de Paris. Sieltä sitten varasimme huoneen pariksi yöksi, ja olimme kyllä valintaan tyytyväisiä. Pystyimme kävellen tutkimaan kaupunkia ja kesken päivää oli helppo piipahtaa hotellilla levähtämässä. Ja kyllä tästä  hotellista löytyi vanhalle hotellille sopivaa charmiakin.

Hotelli Portossa

 

Vuonna 1877 nykyisellä nimellä avattu hotelli sijaitsee hyvällä paikalla kapean kadun varrella, aivan kaupungin keskustassa. Aiemmin samalla paikalla sijaitsi ranskalainen hotelli, ja siltä Grande Hotel de Paris peri tyylinsä. Joissain hotelliarvosteluissa moitittiin kadulta tulevaa meteliä, mutta meidän huoneistomme avautui onneksi sisäpihan puolelle ja oli hyvin hiljainen. Myös näkymä huoneestamme kaupungin kattojen yli oli kaunis.

Kahden huoneen huoneistomme oli siisti ja ja ihan riittävän tilava. Toisessa huoneessa oli vanha, ihastuttava puulattia, mutta toiseen oli valitettavasti vedetty laminaatit. Harmi. Huone kaipasi muutenkin pientä päivitystä, ja vaikka siellä olikin joitakin muun hotellin hienon sisustuksen kanssa samassa linjassa meneviä juttuja, oli se kokonaisuudessaan vähän semmoinen sekalaisten huonekalujen kokoelma. Lakanoissa oli brodeerattuina hotellin logo, se antoi heti vähän tyylikkäämmän vaikutelman!

Hotelli on sisustettu antiikkihuonekaluilla ja siellä on joka puolella esillä vanhoja esineitä, kuten vaikkapa hotellin vanha puhelinkeskus tai antiikkipiano. Osassa hotellia oli jonkinlaista remonttia meneillään, mutta meille siitä ei ollut häiriötä.

Hotelli Portossa

 

Ja aamupalahan se on aina meidän köörille se tärkein asia, kun mietimme oliko hotelli hyvä vai ei. Eikä aamupalaa voi tässä hotellissa moittia. Vaihtoehtoja oli paljon, minä sain gluteenitonta leipää ja aamupalasalikin oli kaunis. Viimeisenä aamuna meillä oli hyvin aikainen lähtö lentokentälle ja silloinkin saimme piknik-eväät mukaamme.

Hotelli Portossa

 

Oikeastaan ainoa asia, jota voin moittia, oli muurahaiset. Lapset heittivät illalla banaaninkuoria roskiin ja aamulla roskis kuhisi pieniä murkkuja. Ilmeisesti niitä on hotellissa näkynyt aiemminkin, ainakin muiden hotelliarvosteluiden perusteella. Kerroimme asiasta hotellin henkilökunnalle ja eikä muurahaisia enää sen jälkeen näkynyt. Hieman ällöttäviä olivat kyllä. Huomioitava juttu on myös, että liikuntaesteiselle tämä hotelli ei sovellu. Hissi on pieni ja jo ulko-ovella on pitkähköt portaat.

Oikein kiva hotelli oli tämä, voisin mennä toistekin! Hieman nuhjuinen ehkä, mutta ehkä se suodaan tällaiselle hotellivanhukselle anteeksi. Hyvä, edullinen kolmen tähden hotelli, ei valittamista.

 

 

Voit seurata blogiani myös Facebookissa (www.facebook.com/anskubcn), Instagramissa (www.instagram.com/anskubcn) ja Twitterissä (www.twitter.com/anskubcn).

1 thought on “Hotelliarvostelu: Porton vanhin hotelli Grande Hotel de Paris***

  1. Kyllä se niin on, että hotellin saamat tähdet eivät kerro itse hotellikokemuksesta mitään. Viihtyisiä hotelleja voi löytää niin yhden kuin viiden tähden saaneistakin. Mukavalta kuulostaa tämä hotelli! Terveisin Matti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.